Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500E izduv: 2 u 1 ili 2 u 2 ??

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7390 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Nisam neki prepametni mehanicar pa bi voleo da cujem jos neka misljenja na ovu temu,

dakle, pitanje je DA LI na GS500 vredi stavljati 2 u 2 izduvnu granu i sta cu time dobiti?

Drugar je na svoj Kawasaki GPZ 500S koji fabricki ima izduv 2 u 2 stavio izduv 2 u 1 i kaze da je motor primetno slabije isao, pa je vratio nazad originalni 2 u 2 izduv, a posto su po koncepciji ova dva motora GPZ500S i GS500E prakticno isti poredpostavljam da bi efekat bio isti i na mom GS500, pa predpostavljam da bi bolje isao kad bi mu stavio 2 u 2 izduv.

E sad malo sam caprkao po internetu ali nisam uspeo da nadjem bas puno literature na ovu temu ali nasam sam podatke da bi stavljanjem 2 u 2 izduvnog sistema dobio dosta bolji obrtni moment u nizim i srednjim obrtajima a to je u sustini BAS ono sto mi i treba jer u normalnoj upotrebi to se i najvise koristi :)

evo i slike , a pored svega i mocno izgleda, daje malo sirine inace dosta uskom GS-u :)

post-4807-12879067887731_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 72 postova

neverujem da ćeš time išta dobiti,na gs-u je već i  sama grana spojena,još pre lonca....pa kod lonca opet(to već znš  ;D) i to nije slučajno.......ni ja nisam neki mehaničar....ali meni su to objašnjavali da to tako treba zbog"nečeg".......tako da se dobro raspitaj.....to je bar moj savet.....

jer ako ih "tamo gore" ostaviš spojene....pa posle "dole" samo razdvojiš,mislim da će ti samo biri tiši motor...

• U prolazu, 17 postova

Moj predlog je da ostavis fabricke grane sa tim "spojem" odozdo a postavi dva otvorena topa.Dobices ugodan zvuk(ne preterano bucan) i bolji obrtni moment.Pozz.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

Ja sam imao na gpz-u 2u1 otvoreni top i osetno je imao vise snage na srednjim obrtajima.. ako pak ides na izgled, onda stavljaj 2 komada, ali ocekuj pad u snazi, a i skuplja ti je ta varijanta  :D

pa izgled mi bas i nije najbitniji, ocu da izvucem iz masine sto se da izvuc (bez nekog budzenja, dizne, filteri itd) znaci samo bi se poigrao sa izduvnim sistemom, jer nasao sam neki sajt od nekog Portugalca koji je budzio 2 u 2 na GS i kaze da bolje ide u nizem i srednjem rezimu

evo link:

http://mota.no.sapo.pt/bikes/GS500E/gs500e.html

• Svrati ponekad, 106 postova

pozz kolega...

za pocetak ta dva motora uopste nisu ista GPZ ima po 4 ventila,nema vazdusno  hladjenje,ima duzi hod klipa,pa i vecu kompresiju...

ti spojevi na granama sluze za izjednacavanje potpritiska...a samim izduvom verovatno neces nista dobiti ili skoro nista...dobijes samo drugaciji zvuk...a to sa nizim i srednjim obrtajima se moze resiti malom operacijom,pomeranjem predpaljenja ...

pozdrav

Sto se tice slicnosti GPZ i GS mislio sam na osnovne karakteristike,to jest broj cilindara i raspored  - linijski dvocilindrasi, znaci ne boxer ili V :P

Znaci da batalim biznis a? Mada ucinilo mi se da tu ima nesto u vezi s tim, gledao sam slike nekih dvocilindricnih trkalica i uvek je svaki cilindar imao svoj izduv, kao i dvotaktare, mada izduv na 2T motorima je sasvim druga prica, nema veze sa 4T masinama...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja