Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2056 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
On 9. 4. 2026. at 21:37, Desmo je napisao:

Obavezno butt plug i neka mačka da miševi ne naprave vikendicu. Rezervoar može pun ali to gorivo ima rok trajanja mislim da ne bi smelo vise od 6 meseci da stoji

Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje  26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4308 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Hristos vaskrse, drage kolege.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: XTZ750 | 450MT
On 11. 4. 2026. at 18:20, Bigor je napisao:

Od kad ja nisam bio u temi emoji23.png
Ja sam stavljao 150 jer uvjek neka igranka oko nabavke originalnih 140. Prosle sednice skinuo 150 i stavio original dimenziju. Imam sad osjecaj da ne znam da vozim emoji23.png
Ali mi se cini da je vise do toga sto su 150 bile potrosene skoro do kraja i dobile oblik pecurke, pa je bio bas tezak za obaranje tako da moj glas ide original dimenziji.

Da, cini mi se ipak da 150 nece lepo da legne i upravljanje ce biti teze kao sto kazes.

Najverovatnije cu ici na varijantu 90/90-21 i 130/80-17:

CST CM-617.png

Ovo je najniza cena koju sam u Srbiji nasao za komplet guma iz istog seta. A CST nisu uopste lose gume iako su kineske. Vozim ih na 450MT i drze se odlicno na putu.

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3158 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Marko81 
Koliko si prešao sa emtejcem ? 
Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ?

• Drug član, 1500 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six
21 hours ago, Arso said:

Nije stvar u kvalitetu goriva koje svakako ima svoj rok trajanja već u korodiranju rezervoara jer se u rezervoaru koji nije pun do čepa kondezuje vlaga koja stvara koroziju. Znam da prosipanje  26 litara liči na bahaćenje ali veruj mi da je ništa u poređenju sa sređivanjem zarđalog rezervoara koje košta i novca i živaca. 

Sipaj 200-300ml ulja na prolece isperi i naspi svezih 26L

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: XTZ750 | 450MT
Pre 10 sati, živke je napisao:

@Marko81 
Koliko si prešao sa emtejcem ? 
Ajde jedno poređenje sa starom dobrom tenerkom, baš me zanima tvoj utisak, koliko se sećam tvoja stenerka je u baš dobrom stanju bila ?

Zivke, jos uvek nisam nabio prvih 1000 km ali sam blizu. Nisam imao bas mnogo vremena da mu se detaljnije posvetim ali kako dolazi lepo vreme tako dolaze i novi kilometri. Ono sto trenutno mogu da kazem za MT-a jeste sledece: nov motor! Kada kazem nov pre svega mislim na tehnologiju i geometriju. Balansiran, povozan, lagan, odlicne kocnice. Ja mozda i nisam neko ko je do sada promenio mnogo motora, ali ono sto sam do sada vozio (a teneru jos uvek vozim) jesu motori koji pripadaju 20-om veku - MT je 21 vek! Ja i dalje volim teneru, na njoj se uvek osecam dobro ali je u odnosu na MT glomazna i kocnice su joj katastrofa!

Sve u svemu veliki pomak u voznji sa MT-om u odnosu na teneru. U krivine ulazi kao "u sira"! Kocim "kao mator"!

Jedini veci minus u odnosu na teneru je ajnslag koji je iznenadjujuce mali!

Tenera je jos uvek ziva, trosi ulje, malo teze pali nakon duzeg stajanja ali i dalje se redovno vozi! Motor star 37 godina. Za MT ne verujem da ce izdrzati ni polovinu tih godina, ali tako je to danas u svim sferama pa i u proizvodnji motora... 

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja