Novola 2118 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je crkavanje svećica rešeno sa igicama sauga, al ne smem da tvrdim, vreme će pokazati. Za sad je rešenje prelivanja goriva stavljanje slavina na off dok stoji, jer sad dobro zatvaraju. Neam pojma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko ko može da uradi taj remont vakuum pumpe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa je protocna i amin, ko kaze da nije neka mi dokaze.Dovoljno je samo da skine crijevo sto vodi prema karburatorima i uvjeri se. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam isprobao sve moguce varijante s dvije pumpe i sve sto drzi gorivo jeste ova plasticna podloska ispod koje dolazi gorivo u komoru za pumpanje u karburatore. Otpor te podloske je skoro pa nikakav, ne moze da zadrzi ni 2 deca iz flase.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran 100% u ovo što Bigor kaže, al stvarno bi voleo da vidim jednu "ispravnu" pumpu kroz koju ne curi gorivo kad se skine crevo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja je vise ne pipam. a vi remontujte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 8, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika u pumpama. Moja originalna pravi mnogo veci protok Dok druga koju sam uzeo od novole ima vidno manji protok, na malo manjoj visini ima pa skoro isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Novola je napisao: Mislim da je crkavanje svećica rešeno sa igicama sauga, al ne smem da tvrdim, vreme će pokazati. Za sad je rešenje prelivanja goriva stavljanje slavina na off dok stoji, jer sad dobro zatvaraju. Neam pojma. Prelivanje goriva u karbovima nema apsolutno nikakve veze sa slavinom da li je na ON ili OFF... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ThePainkiller said: Prelivanje goriva u karbovima nema apsolutno nikakve veze sa slavinom da li je na ON ili OFF... Kako nema? Meni slavine pustale potpuno kad su na off bile i slivalo se gorivo kroz pumpu i curilo gorivo iz karburatora na ispustu onom. Jbg namestio sam slavine i sad ne curi. Nemam pojma stvarno više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Novola je napisao: Kako nema? Meni slavine pustale potpuno kad su na off bile i slivalo se gorivo kroz pumpu i curilo gorivo iz karburatora na ispustu onom. Jbg namestio sam slavine i sad ne curi. Nemam pojma stvarno više. Prelivanje karburatora nema veze sa slavinama, jer količinu goriva u lončetu ne reguliše slavina, nego iglice na plovcima. Ako nije podešen nivo goriva u šoljama ili ako su iglice na plovcima loše, onda karburator preliva, tj. neki modeli imaju ispust na samoj šolji (pa spušteno crevce ispod agregata), a neki nemaju ispust na šoljama i onda se dešava da višak benzina puštaju na usis, a samim tim onda uliju benzin u agregat, tj. u karter (upravo sam sad rešio jedan ER5N sa Keihin karburatorima, koji su benzin pustili u karter). Da rezimiram, dobro podešeni karburatori ne smeju da puste ni kap goriva (više nego što treba u lončetu da bude), čak iako ostavimo slavinu da stoji otvorena čitavu večnost... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Mart 9, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Originalni karburatori imaju na lončićima ispust na koji idu creva, ukoliko se pojavi višak goriva u lončićima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 9, 2021 (promenjeno) Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, ThePainkiller said: . neki modeli imaju ispust na samoj šolji (pa spušteno crevce ispod agregata) Kod mene je prelivalo gorivo na onom malom ispustu gde se meri nivo goriva na šolji. Vrlo nelogično mi je bilo da tu pušta al jbg 100% sam siguran da je tu bilo... Znači, ako pretpostavimo da je iglica dobro zatvarala, onda je bio previsok nivo goriva? (Kao što je i bio) Promenio Mart 9, 2021 član Novola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 9, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Novola je napisao: Kod mene je prelivalo gorivo na onom malom ispustu gde se meri nivo goriva na šolji. Vrlo nelogično mi je bilo da tu pušta al jbg 100% sam siguran da je tu bilo... Znači, ako pretpostavimo da je iglica dobro zatvarala, onda je bio previsok nivo goriva? (Kao što je i bio) Da, očigledno nije podešen dobar nivo goriva u lončetu i da ti je zato izbacivao višak goriva na preliv. Kod tog Mikuni karburatora, prelivni kanal je tu gde se i ispušta gorivo iz lončeta. Tj. prelivni kanal je otvoren stalno, a šraf za ispust samo kontroliše (zadržava) gorivo u lončetu, šraf nema veze sa prelivnim kanalom. Promenio Mart 9, 2021 član ThePainkiller 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15866 Napisano Mart 9, 2021 Integrisan, 9296 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Bigor je napisao: Razlika u pumpama. Moja originalna pravi mnogo veci protok Pre 9 sati, Bigor je napisao: Dok druga koju sam uzeo od novole ima vidno manji protok, na malo manjoj visini ima pa skoro isti. Ne znam koja ti je vakum pumpa na motoru trenutno ali znam da se moze desiti da dodje do problema ako ti je na motoru pumpa koja manje isporucuje goriva karburatoru. Problem neces imati normalnom voznjom, on nastaje kad se duze vozi vecom brzinom, povecano srkanje goriva koje pumpa slabijeg napajanje ne moze da nadomesti karbovima..... dalji epilog je jasan, gubitak gasa, rupa, trokiranje pa i gasenje. Za prelivanje karba, slavina il vakum pumpa il elektor-vakum pumpa nema apsolutno dodirnu tacku. Karb (igla plovka/ispravnost/podesenost) je taj od koga zavisi dal ce biti prelivanja ili nece a ostala druzina je tu samo da snabde potrebnim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 9, 2021 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Arso je napisao: Originalni karburatori imaju na lončićima ispust na koji idu creva, ukoliko se pojavi višak goriva u lončićima. Za kontrolu nivoa goriva, skinu se ova creva sa lončeta karburatora, pa se montiraju providna i podignu uvis i tako fiksiraju. Rezervoar se skine i montira neki pomoćni ( kao što je Novola prikačio flašu ). Odvrnu se oni šrafčići na lončetu - kao kad bi se ispuštalo gorivo i motor se upali. Lepo se vidi u tim crevcima koliki je nivo goriva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, drumskalisica said: Za kontrolu nivoa goriva, skinu se ova creva sa lončeta karburatora, pa se montiraju providna i podignu uvis i tako fiksiraju. Rezervoar se skine i montira neki pomoćni ( kao što je Novola prikačio flašu ). Odvrnu se oni šrafčići na lončetu - kao kad bi se ispuštalo gorivo i motor se upali. Lepo se vidi u tim crevcima koliki je nivo goriva. 'Vako. Al ne vredi, evo od jutros čačkam i nameštam, nivo dobar, iglica dobra, sve čisto, ispravno, al i dalje preliva. Čudno je što u mestu ne preliva, i na leru, i pod gasom, ali čim se vratim iz vožnje, koliko god da je trajala, počne da preliva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Mart 9, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ti si se koliko se sećam uradio antikorozivnu zaštitu rezervoara da bi sumnjali na trunje koje zaglavi iglu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 9, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Trunje ne bi smelo da može da prođe kroz sito na slavinama, a trebao bi da ima i još jedno sito pred ulaz u karburatore... Ja tipujem da tu nisu dobri ili sicevi gde dodju iglice, ili gorivo prođe pored tog O-ringa na tim sicevima. Može biti i da iglice nisu odgovarajuće... Nešto sigurno tu još nije kako treba, samo treba da se pronađe "šta hebe koke, a nije petao"... Promenio Mart 9, 2021 član ThePainkiller 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 9, 2021 (promenjeno) drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan A bice da ti "glavi" negde plovak. Ili ste toliko puta to rasturili da ste nesto i oglabali. Cim krene da pada plovak negde glavi i ostaje u tom polozaju. Kad sedne iglica do gore ona zatvori, zato ti u leru sve ok. Jer gorivo ide pored drugim kanalom do flashne, ali to je nesto drugo. To si ustelovao kako sam cuo na snimku. Jedino nisam skontao kako skida turazu, ali za to bi ti trebao vakumetar. Vidi i kako taj oring stoji, mozda je "uvrnut " ili ste nesto zeznuli tu. - sad ponovo gledam slike, sumnjam na plovak, osovinice , sve pregledaj, jer je to toliko puta bilo napolje, koliko nije za vek te tenere Promenio Mart 9, 2021 član Gvozden 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja znaci vise nemam ideja, cujemo si i privatno i sve je vise isprobano.Prosto nevjerovatno da se to desava.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino bih jos zamjenio lijevi i desni plovak, pa da vidim sta se desava da nije gdje do lonceta mozdaIli samo lonce, mozda je lakseПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Možda su i iglice neodgovarajuće, tj. da su malko kraće nego što bi trebalo, jer mi je Novola preko vibera pisao da je morao dosta da iskrivi limić na plovku da bi on zatvarao gorivo na tom nivou što se vidi na slici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da nije plovak probusen i negde uslo gorivo u njega? Promuckaj ga pored uveta. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo uz savetovanje sa Painkillerom, Bigorom i Bokilićem, vratio sam staru iglicu, koja ima dosta zaobljeniji vrh od nove (možda bolje zatvara, jebem li ga), stavio drugo ležište iglice, sic, i evo, već je to nekih sat vremena kako stoji i ne preliva. nivo goriva tačno 5mm od one linije, na oba karba. Moram još probati par dana, da ne tvrdim da je odma sve rešeno, al deluje za sad ok. Ne znam jel nivo goriva i to utiče na rad u leru, ali dosta mi mirnije radi sad, čak i hladan, odmah zakuca na 1200rpm i ne mrda. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Mart 9, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Misljenja sam da previse nizak nivo goriva moze izazvati neravnomjerniji rad na leru prilikom otvaranja i zatvaranja plovaka ali ne previse da bude zabrinjavajuce. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...