sszgo 10 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav dakle, treba mi nacin da jednostavno u toku voznje blokiram rucicu gasa da moze motor sam da ide a da ne moram da drzim ruku na gasu vidjao sam na netu par nekih spravica sto se montiraju na rucicu gasa i ond apo potrebi mogu da je zaglave nisam nigde video kod nas ovo bi mi trebalo jer cesto vozim konstantnom brzinom i ruka me otkida sto drzim gas sve vreme i ne smem da ga pustam ima li ko neko resenje za ovaj problem, neki gotov proizvod ili neko "uradi sam" resenje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ovo bi mi trebalo jer cesto vozim konstantnom brzinom i ruka me otkida sto drzim gas sve vreme i ne smem da ga pustam Ih bre! A hiljade sklekova? ;D Ja to resio s ovim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kad malo razmislim, neka varijanta kljuca na delu desnog tegica bi mozda mogla da se odradi kada se pritegne sraf, teg drzi rucku u mestu, kada se otegne sraf, rucka ponovo moze da se okrece... trebalo bi smisliti kako dase onemoguci da se tegic dalje sam odvije od vibracija ako se popusti... mozda neka oprugica izmedju tega i rucke da ne pusta tegic da se sam odvrce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Mart 12, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan ovako nešto..?? http://www.throttlemeister.com/gallery/yamaha googlaj na temu "motorcycle cruise control", sigurno ćeš više varijanti da nađeš edit: evo i ovo: http://www.brakeawayproducts.com/productinfo.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan e bas to, samo sto deru 100 eura za tegic zna li se na koji nacin rade ovi tegici, pa da pravimo sami ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav . Druze zajebi te skupe kombinacije evo ti ovo . Ja sam kod strugara (drugara) napravio dzabe ali mislim da ne moze mnogo da kosta . Kad mi treba uvek mi napravi 2 tegica i to lepo uradjena za 600 din . Tako da ovo ne moze da bude mnogo skuplje . Takvu stvarcicu imam na bmw-u i da ti kazem prezadovoljan sam . Das gas koliko treba na auto putu i malim prstom malo okrenes onu maticu i samim tim stegne gumu od rucice i ne moze da se vrati . Naravno kad je tako stegnuta mozes da dodas gas i da smanjis a da ne odvrces . I naravno nece da se ukoci ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan cekajte bre, zar tako nesto nije imao stari automatik? na koju foru je ono radilo? deda je imao onaj sa pedalama i mislim da je imao to, kao neki klizni prekidac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si imao je isto tako nesto slicno ali bio sam mnogo mali kad sam krao taj motor da se vozim pa se ne secam bas dobro . A na hondi cb 750 f boldorki sam imao jedno dugme pa na odredjenom gasu pretisnes i on se ti ukoci . Ako slucajno das ili oduzmes automatski se odkoci . Kako je radelo nemam pojma . Ali ovo gore je idealno resenje za sve koji voze na duzim relacijama . Imam i ono sto se dlanom pretisna da se olaksa drzanje gasa . Ali tu opet moras stalno da drzis ruku na volanu . Tako da je ovo gore idealno . Probajte i uvericete se sami . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 12, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pratim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Mart 12, 2010 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drazo, daj slike iz ruke. Mozda taj tvoj strugar omasovi proizvodnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere 1 Napisano Mart 12, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: UGLJEVIK; RS; BiH Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drazo sad "PATENTIRAJ" i eto tebi parica! ;D Dobra stvarcica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jel to neka matica na samom tegicu koja moze da se odvrne/zavrne i tako pritisne rucku gasa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Mart 12, 2010 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Slicna takva sprava ima za creva za vodu. Za nastavljanje i za spajanje na masinu. Odoh ja sutra kod mog strugara da probam da mu objasnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ma moj je strugar lenj da to pravi . Ono reckavo okolo je matica ( reckavo je da ga lakse rukavicom zakacis i okrenes ) a na samom tegicu je navoj . Navoj je debljine ( fi )taman da udje u rucicu gasa (tj.debljine one plastike na koju navuces gumenu rucku . Maticu napravi da je ( fi ) veca od kraja gumene rucic ( zadebljanja ) da bi lakse zavrnuo ( pogotovu sa rukavicama ) E sad zbog estetike da bi ti levi i desni tegic bili jednaki ( da jedan ne strci vise nego drugi ) uzmi izmeri i objasni strugaru valjda ce da napravi . Meni je bilo nejteze da nabavim maticu sa onom sarom tj. da bude onako reckava da bi se lakse zavrtala rukavicom ( nema covek glodalicu inace bi je napravio istu kao sa slike ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 13, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto sam se šunjao po Louisu i naleteo na ovo, kao "tempomat". Ne znam dal ovo može da ti koristi, jes da ne možeš da zaglaviš ručicu al možeš samo da se osloniš na nju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8651 Napisano Mart 13, 2010 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ne podmazijes sajlu, da malo sama koci u buziru i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 13, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan resenje je nadjeno, ne trazimo nista vise, samo cekam strugara d ami napravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Mart 15, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.concours.org/scans/catring.jpg pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan au ovo sa gumenim prstenom je jos najbolje ali da ga prodaje yamaha kostalo bi 50 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti ideje za razmatranje: http://www.aerostich.com/a-to-b-utilities/cruise-controls Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan Momci ne igrajte se sa zaglavljivanjem rucice gasa. Sta je cilj? Slobodna desna ruka? :o Pa da to bi bilo sjajno da fotografisete u voznji na primer. ??? Jedna "sitnica" vam je izgleda promakla. Na toj istoj desnoj strani i pod rukom u kojoj drzite nesto (foto aparat...) a gas vam je zaglavljen nalazi se KOCNICA. :o Niko ne moze da reaguje dovoljno brzo u slucaju potrebe za naglim kocenjem u takvoj situaciji. Mnogi iskisni bajkeri preporucuju da bar dva prsta uvek drzite na polugi kocnice. Sami razmislite gde je tu mesto zaglavljivanju rucice gasa. http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=460&wgr=343&list_total=3&anzeige=0&artnr_gr=10019598 Ova mala jednostavna spravica koju mozete sami napraviti od aluminijuske trake je sasvim dovoljna da mozete opustiti ruku i osloboditi prste grca i odmoriti ih od stezanja rucice gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je buca . Imam i tu plastiku i sranje je . Niko nije reko da ce da zaglavi gas i pusti desnu ruki da bi slikao ili sta vec ( bar ja mislim ) . Meni to slizi da blokiram rucicu i naravno opustim saku da ne moram non stop da drzim cvrsto rucicu . Znaci ruka je tu i uvek spremna . Inace to mi je najvise za auto put . A ona traka , imam je i plasticna je a i malo ide na zivce dok se nadje polozac u kom ce da stoji ( tj koliki ce gas da bude ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Mart 15, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nešto sam se šunjao po Louisu i naleteo na ovo, kao "tempomat". Ne znam dal ovo može da ti koristi, jes da ne možeš da zaglaviš ručicu al možeš samo da se osloniš na nju... Momci ne igrajte se sa zaglavljivanjem rucice gasa. Sta je cilj? Slobodna desna ruka? :o Pa da to bi bilo sjajno da fotografisete u voznji na primer. ??? Jedna "sitnica" vam je izgleda promakla. Na toj istoj desnoj strani i pod rukom u kojoj drzite nesto (foto aparat...) a gas vam je zaglavljen nalazi se KOCNICA. :o Niko ne moze da reaguje dovoljno brzo u slucaju potrebe za naglim kocenjem u takvoj situaciji. Mnogi iskisni bajkeri preporucuju da bar dva prsta uvek drzite na polugi kocnice. Sami razmislite gde je tu mesto zaglavljivanju rucice gasa. http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=460&wgr=343&list_total=3&anzeige=0&artnr_gr=10019598 Ova mala jednostavna spravica koju mozete sami napraviti od aluminijuske trake je sasvim dovoljna da mozete opustiti ruku i osloboditi prste grca i odmoriti ih od stezanja rucice gasa. Imas istu tu stvar i kod uvozika Scottoilera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bacati novac na gluposti . Lepo sam postavio sta sam napravio za male pare i sto je veoma korisno a pre svega funkcionalno . E sad sto ljudi sto cudi i sto nacina da se napravi ista stvar a na kraju se dobija ono sto je gore napisano BLOKIRANJE RUCICE ZA GAS . Ko ima para on ce i da kupi one od 40 50 evra a ko je malo pametan ce da napravi sam svoj proizvod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Mart 15, 2010 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Momci ne igrajte se sa zaglavljivanjem rucice gasa. Sta je cilj? Slobodna desna ruka? :o Mora desna ruka malo da se odmori, ume ona da zatreba nekad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...