Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa apriliom pegaso 125

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ako možeš daj sliku pukotine.

Ako je mala trebalo bi da može da se zavari, to je aluminijum, sve zavisi na kom je mjestu.

Ali pogledaj ako možeš naći polovan, pa se presaberi, jer to vareno će vremenom od grijanja počet da popušta, opet ponavljam sve zavisi gdje je pukotina.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 19 postova

Bila mi voda u hladnjaku preko zime, ja bio u Bg-u, i nisam stigao da sipam antifriz, i tako mi pukne cilindar. Pukao je uzduzno sa desne strane jedno 4 cm. Moram pokusati da zavarim, pa da prelijem tecnim metalom, da ne bacam pare na nov cilindar. Hvala vam puno!!!

• U prolazu, 19 postova

Imam jos jedan problem, nesto mi nije uredu sa strujom, svakih 7 dana moram da menjam svecicu, i uvek kada je skinem elektroda na svecici skroz izgori... Kada sam vadio klip, i to dva puta, klip na sredini ima iskrzanu rupu, kao da je to od jake struje. Molim za savet...

Imam jos jedan problem, nesto mi nije uredu sa strujom, svakih 7 dana moram da menjam svecicu, i uvek kada je skinem elektroda na svecici skroz izgori... Kada sam vadio klip, i to dva puta, klip na sredini ima iskrzanu rupu, kao da je to od jake struje. Molim za savet...

??? ??? ???

Jesi li siguran da je to odgovarajuća svjećica?

Meni se čini da on dohvata do klipa, ako je neodgovarajuća to je vrlo lako razlog tvojih problema

• U prolazu, 19 postova

Ne ide sa kracim navojom, mada sam stavljao i nju. Ne dohvata klip, jer je svecica ravna sa glavom, cak je i malo uvucena. Ima neki problem sa strujom, kad mu odput zavrnem pun gas, on zatrokira i odnda posle prokine. Los mi je akumulator, da li uzrok moze biti to? HVALA

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

Zavrni ti njemu NGK BR10EG, original naravno i ima  da traje celu sezonu opusteno... To trokiranje na gasu, knedle i probijanje odjedared je problem sa power ventilom, hoce da zariba u lezistu i da izbije semering pa ti sve masti niz cilindar prema auspuhu...aj sto je motor mastan nego i desna obuca! :)

Ako se ne snadjes za cilindar, javi, imam ja neki kontakt...

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ima da se steluje,treba da pise negde na koliko(kod mene na apriliji pise na ramu)ali pre bi rekao da kod tebe ventil zaglavljuje ili ne radi.

E da jesi li proveravao da nije jos negde nesto puklo od mraza(hladnjak i sl.)

• U prolazu, 19 postova

Moram proveriti da jos nesto nije puklo. Video sam i kod mene ima slicica ramu i pise koliki zazor treba. Pricaju mi ljudi da kao pegaso ide do 150 km/h, a kod mene plafon 120 km/h sta mislite o tome?

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Bez ventila snage ona je kao mrtav konj :D,sad ne znam kakav je njoj prenos,spolja mi masina lici kao kao od aprilije af1(moguce da su i iste,mozda mala neka razlika u karburatori i sl.)A dobra af1-ca bije 150 bez problema,mada tvoj je sigurno usporen na prenosu a i ne treba ti preko 120 jer je to lagan a visok motor za tu brzinu.

• Andragog, 5008 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ventil ima hod 10 milimetara i podesava se kad je motor ugasen.Hod elektro megneta koji vuce sajlu je 10mm.Svecica je kratak navoj .Snaga motora zavisi od precnika karburatora. Aprilia ima 24,28 i 34mm karburatore.Odprilike,koliko milimetara  je karburator tolikio je i konjskih snaga [ako nema blokada na usisu]. Moze ti uspesno neko zavariti cilindar,najbolje ga skini pa ce moci da lepo ulije dok vari.Pozdrav!!!

• Andragog, 5008 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Hvala puno!!! Ne mogu da verujem da na nju ide kratki navoj, kada sam je kupio isto je bio dugi navoj.

Ne postoje svecice sa dugim navojem za dvotaktne motore. Kad zavijes svecicu u glavu i pogledas odozdole kad je skinuta glava treba da ima jos dva tri navoja a pipak da je ravan sa glavom , takva je slika u manuelu za Apriliu.  :)

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

Hvala puno!!! Ne mogu da verujem da na nju ide kratki navoj, kada sam je kupio isto je bio dugi navoj.

Ne postoje svecice sa dugim navojem za dvotaktne motore. Kad zavijes svecicu u glavu i pogledas odozdole kad je skinuta glava treba da ima jos dva tri navoja a pipak da je ravan sa glavom , takva je slika u manuelu za Apriliu.  :)

Pa podeli manuel sa drugarima!

;D

Evo manuel za agregat ROTAX 123

http://www.laverdaman.co.uk/aprilia%20index.htm

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja