profesor momir 250 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Prošli put sam se vozio kroz Mačvu, pa da malo promenim, ovaj put sam krenuo prema Valjevu.Pošto sam u Valjevu bio sto puta Brankovina mi se učinila kao pogodna destinacija. Brankovina je naselje u Kolubarskom regionu, 12km severno od Valjeva. Nedelja 21.februar 2010g. Vreme kao stvoreno za vozanje, za one koji se odluče da voze motor i po malo hladnijem vremenu. Put prema Valjevu bez saobraćaja i odličan, prosto mami da se odvrne ručica gasa. U daljini se vide prelepi prizori Valjevskih planina. Preko Gole Glave predivne krivine bez ijednog vozila. Motor samo prede podamnom. Pogledam brzinomer u krivanama 110km/h i vuče na još. Setim se da je asvalt hladan i smanjujem ručicu gasa. Samo polako. Ubrzo stižem u Brankovinu, skrećem desno do spomen parka, koji se nalazi nepunih km od glavnog puta. Predivna priroda, lepo uređen kulturno istorijski kompleks, u kome se nalazi crkva Svetih Arhanđela, zadužbina Prote Mateje Nenadovića. U neposrednoj blizini crkve nalazi se grupa nadgrobnih spomenika , gde su sahranjeni brojni članovi porodice Nenadović i mnogih viđenih ličnosti iz Brankovine. Jedan od spomenika mi je privukao pažnju i na njemu je bio epitaf:,,Njegovo Veličanstvo Kralj Petar Veliki oslobodiocima i svojim ratnicima crkvene opštine Brankovinske, poginulim i pomrlim od 1912-1919g. U drugom delu kulturno-istorijskog kompleksa nalaze se građevine u spomen razvoja školstva i književniku Ljubi Nenadoviću i pesnikinji Desanki Maksimović. Setih se stihova:,,Ne nemoj mi prići jer sreća je lepa samo dok se čeka dok od sebe nagoveštaj da...,, Jako interesantna drvena kapija urađena u etno stilu. I na kraju ,,lutka moja,,i povratak za Šabac. Pozdrav i do sledećeg vozanja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Mart 8, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast profesore,nema zime za prave bajkere ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Šta ću kad ,,VOLEM,, /sve što vole mladi/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke profo, bio sam ovde davno pa si me podsetio-hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghibli 22 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1150GS ABS Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se iskustvo. Nema zime za Eskime ali bogami i za iskusne bajkere. Čestitke profesore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Mart 9, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Mene je oduševila etno sredina i arhitektura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Profesore sa spomenom Desanke maksimović sjetim se i ja svih njezinih ljubavnih pjesama ispjevanih, za nju, dragom joj cvovjeku. recitirao sam je svim mojim bivšim curama i uvjek je upalilo (znaš vec).pored nje mi je i Dušan Vasiljev jedan o boljih pjesnika samo u drugom smjeru. i ovaj putopisic ti je standardno dobar pa stoga nastavi tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mare, Komso, Ghibli, TomoB, , Mile. Hvala momci. Nadam se da sam vam preneo deo ovog vozanja i lepote ovih krajeva, baš kao što i ja čitam i doživljam druge i vaše putopise... Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Momire, nastavlajs putesestvije u sred zime. Svaka ti cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maša 19 Napisano Decembar 7, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Prince Futong Prijavi odgovor kao problematičan Mene je oduševila etno sredina i arhitektura. Бранковина је најлепше место на свету, предивне слике! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.ZOKI 46 Napisano Decembar 10, 2013 U prolazu, 99 postova Lokacija: ...BG & UK Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan ... Profesorski odradjeno ,sazeto ali sasvim dovoljno da prenese atmosferu citaocu ! Taj deo Srbije po mom misljenju je jedan od najlepsih a i cojstvo jos vlada ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...