Yanco 2540 Napisano Mart 12, 2024 (promenjeno) Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam sam... Kupio u Wurth reducir za svećice, namenski se prodaje baš za problem koji sam imao. Kataloški broj 0662141255. Ali je zajeb to što je spoljni navoj m15.5x1.25, a ureznicu nemaju u prodaji. Onda sam na strugu napravio baš takvu ureznicu i okalio je. Zatim sam ručno spustio klip da napravim prostor za rad. Uvukao krpu unutra da sprečim opiljke da upadaju. Onda sam burgijom 14.5mm proširio rupu. Zatim sam namazao ureznicu mašću da skuplja opiljke, i urezao navoj celom dužinom. Nakon toga sve lepo obrisao, izvadio krpu, usisao (uvukao crevo u cilindar koje sam nakačio na usisivač), pa endoskopom proverio dal je sve kako treba. Zatim sam reducir zavio na svećicu, namazao spoljni navoj lepkom, i ušrafio u glavu motora. I to je to, ispalo odlično, radi sve kako treba. Motor je Kawasaki GPz750 Unitrack iz 1984 Promenio Mart 12, 2024 član Yanco 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano Mart 12, 2024 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koji lepak si koristio za navoj ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2540 Napisano Mart 12, 2024 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, aca-pn said: Koji lepak si koristio za navoj ? Loctite zeleni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano Mart 12, 2024 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Neće da popusti od temperature ? Znam da se srafovi stegnuti sa najacim Loctit-om, crvenim popustaju tako sto se zagreju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2540 Napisano Mart 12, 2024 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, aca-pn said: Neće da popusti od temperature ? Znam da se srafovi stegnuti sa najacim Loctit-om, crvenim popustaju tako sto se zagreju. Mislim da neće. Taj sam jedini trenutno imao. Mada je reducir tačno legao u navoj, malo tesno, tako da mislim da to neće da mrdne nigde, dobro sam stegnuo. Verovatno bi i bez lepka dobro držalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1310 Napisano Mart 23, 2024 Vinyl rider, 824 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 3. 2024. at 23:25, aca-pn je napisao: Neće da popusti od temperature ? Znam da se srafovi stegnuti sa najacim Loctit-om, crvenim popustaju tako sto se zagreju. Crveni Loctite ( da kazemo TRAJNI ) nece popustiti, hoce jedino ako ga ugrejes na crveno - al to se na glavi motora nece desiti . On 12. 3. 2024. at 23:35, Yanco je napisao: Mislim da neće. Taj sam jedini trenutno imao. Mada je reducir tačno legao u navoj, malo tesno, tako da mislim da to neće da mrdne nigde, dobro sam stegnuo. Verovatno bi i bez lepka dobro držalo Ovo si mogao i bez lepka. Ja sam napravio alat bas za te stvari - navijem cauru na taj alat , stegnem navoj sa kontra maticom i tako uvijam u glavu, stezem onako BAS-BAS sa polugom, popustim kontra maticu i izvijem alat . Odradio sam ih nezna im se broj, i u skutere 2t - 4t, kosacice, trimere, motorne testere, automobilske glabe ........ ni jedna nije pustila - BEZ LEPKA ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...