Jump to content

Moto Zajednica

Low Cost kućni studio?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 297 postova

Kao što naslov teme glasi interesuje me improvizacija studija za fotkanje...

Dakle, nešto najjeftinije i najneophodnije, nikakva profi rasveta što zapadna, što kineska, pa ćemo videti za kasnije.

Negde sam čuo da ljudi kao rasvetu koriste najobičnije reflektore, itd, itd...

Dakle,

još jednom da ponovim, nešto najjeftinije i najjednostavnije za eksperimentisanje i zezanje.

Fotkam Fujijem S9600 FinePix-om. ;)

Unapred zahvalan,

korniSh1.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

pa, u sustini postoji topla i hladna rasveta, ali svaka za sebe zahteva svoj budzet. Naravno, i uz mali budzet za toplu rasvetu (reflektori) ide i niz drugih problema, pre svega grejanje, slabo osvetljenje, podesavanje aparata na te temperature svetla i slicno. Topla rasveta je u sustini uvek prvi korak na, tada vec za cenu tople rasvete skupljoj, hladnoj rasveti ;)

Sto se tice hladne rasvete, ovde takodje imas varijacije na temu ako ne zelis bas namensku rasvetu da koristis. Svakako je bitno da znas sta konkretno hoces da fotkas i to je ono presudno kod pravljenja nekog kucnog studija. Ukoliko zelis da fotografises razne predmete, vece ili manje, za relativno sitan budzet mozes sebi priustiti i hladnu rasvetu sasvim dovoljnu za takve stvari, a ukoliko zelis da radis portrete ili mozda cele figure, to bez budzeta nece ici. To "nece ici" moze da se desi na dva nacina:

1. prihvatis da nece ici i skupljas novac za pravu stvar u nekom njenom najminimalnijem obliku pa kad skupis novac, razmislis da li Te interesovanje jos drzi i onda pazaris ono sa cime se moze dobro raditi

2. budes ubedjen da ce ici pa potrosis novac na ono za sta naknadno shvatis da nisi trebao i onda uglavnom odustanes od skupljanja za pravu stvar

Naravno, moze i da ide, ali opet zahteva nekakav budzet, makar sam improvizovao ili kupio nesto sto je namenski za to napravljeno. Moze i tako, vidjao sam to, ali rok trajanja je obavezno kratak, efekat vrlo cesto ogranicen i rezultati mogu biti veoma zadovoljavajuci, ali kada prevazidjes kao fotograf te rezultate, opet ce morati da se prikupi budzet za nesto ozbiljnije.

Uostalom, kada budes hteo, slobodno se javi da dosetas sa aparatom do mene, da vidimo sta se moze uciniti po tim pitanjima u smislu da isprobas nekoliko varijanti pa da razmislis posle vlastitog iskustva.

Hvala Sale puno... Iscrpan odgovor, nema šta...

Imam nekakvu ludačku ideju, a fax mi trenutno dozvoljava što se vremena tiče pa bih se igrao malo...

Fotografisao bih cele figure...

Tačnije imam već ceo projekat napisan, šta i kako...

P. S. Drago mi je da si mi ti odgovrio, kontaktiraću te na pp, želeo bih da saznam još koji detalj oko Pravne zaštite ideje.

Možda malo previše očekujem od ovog projekta, ali u svakom slučaju dobro je znati šta i kako...

Šaljem ti pp.

Diskusija je i dalje otvorena ;)

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Imash kit dve kineske glave od nekih 350 w/s + dva solidna stativa i dva soft boxa nekoh 1.5mx1.5m + dva kishobrana sa sve kablovima naravno za, cini mi se 350-400 jura .. Na primer ...

Mislim da je to najjeftinije shto mozesh da prodjesh a da ti zavrshi posao vishe nego odlichno ..

Jeste da je kineska oprema, ali obzirom da necesh to sve koristiti svakodnevno/nekoliko puta dnevno, zaista verujem da ce ti trajati ..

Budimo realni, toliko koshta neki malo ozboljniji idiot  8)

Hvala svima na odgovorima. U međuvremenu sam saznao dosta toga i video dosta toga...

Najverovatnije ću pazariti nešto (fali malo para).  ;)

Blagovremeno obaveštavam o prinovi! ;)

I dalje pratim temu  ;D

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Blic glava od 150ws, stativ, i kisobran ispod 100 evra novo...Kinesko..radi odlicno.....itd...:) 2 komada i eto ti studija za pocetak:) Uzmesh neke univerzalne blic glave i mozes da dokupljujesh i nadogradjujesh opremu doveka;)  Sve sto hitman rekao + tehnika fotkanja sa toplim i hladnim svetlom je relativno razlicita, pa ti to lepo iskombinuj i peglaj a posle mozes cuda da pravish i sa 2 svece;)

Mislim da u "Moneti doo" imaju dosta kineza, pogledaj im sajt, znam da imaju glava od 5.000 din pa navise, plus stativi i kisobrani, da ne govorim o sajtovma kao sto su foto berza, gde istu kinesku polovnu opremu mozes da nadjesh u pola cene;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja