laband 162 Napisano Mart 6, 2007 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Gde se proverava nivo ulja u manjaèu za kawasaki EN500 i koje ulje ide. Ako neko zna neka mi objasni Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Mart 6, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan pa nema on posebno ulje za mjenjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 6, 2007 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na ovoj informaciji stvarno nisam imao pojma o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Mart 7, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Laband, sa desne strane masine imas kontrolno staklo i tu mjeris nivo ulja u mashini. Motor moras drzati uspravno, ne na nogari jer neces ocitavati tacno! Ulje je jedno za sve, i ne bi bilo lose da ga zamijenis jer ne znas stanje, tj kad je predhodno mjenjano. Vidim slike i lijep ti je motor. Valjda se vidimo uskoro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 7, 2007 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ok ,znam za staklo nego me bunilo da li motor mora da stoji na štenderu ili ne kada se proverava nivo ulja. Da li možda znate gde se podešava smeša goriva na karburatoru za EN500 pošto mi se jedan cilindar više greje od drugog , a kažu mi da je u pitanju smeša. Ako neko zna nešto u vezi toga nek mi javne Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Karlos 0 Napisano Mart 15, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Taj adjustment screw je obicno sa donje strane karburatora. Znaci, skines karb. i okrenes shraf za onoliko koliko treba (kad zavrces sraf povecavas gorivo, kad odvrces povecavas vazduh). 1. Slide Spring 2. Slide Diaphragm 3. Vacuum Slide 4. Vacuum Port 5. Needle Jet 6. Main Air Jet 7. Main Jet 8. Slow Jet 9. Idle Mixture Adjustment Screw 10. Throttle Plate Obavezno obelezi na srafu i karburatoru pocetni polozaj srafa!!! Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Mart 15, 2007 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ok ' date='znam za staklo nego me bunilo da li motor mora da stoji na štenderu ili ne kada se proverava nivo ulja.Da li možda znate gde se podešava smeša goriva na karburatoru za EN500 pošto mi se jedan cilindar više greje od drugog , a kažu mi da je u pitanju smeša. Ako neko zna nešto u vezi toga nek mi javne Hvala unapred[/quote'] Kao sto Karlos rece, to je taj sraf. Medjutim, smesa na leru se steluje kada je motor ugrejan, tacnije dok jos radi. U principu, pre stelovanja treba da se proveri da li su karbovi sinhronizovani, vakuumetrom. Ako jesu, zavrni sraf na karburatoru potpuno i otvori ga 2-2.5 kruga (ove vrednosti su obicno date u service manualima za dati tip motora). Kada su srafovi zatvoreni, motor ne bi trebao da radi na leru uopste, samo sa gasom jer tada gorivo dolazi iz glavne dizne. Naravno, isto treba odvrnuti sraf i na drugom karbu. U sustini, ler dizna daje gorivo samo za rad na leru, i nema uticaja na ostale rezime rada motora. Uostalom, ako ti motor mirno radi pri sadasnjim podesavanjima, zasto bi ista dirao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Mart 28, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Motor trba da ti stoji uspravno kad gledas nivo ulja. A to sto kazu da nema neko posebno ulje nije tacno. Gusce ulje ne moze za menjace u koima dolazi do velikih obrtaja. Za to ulje se dobro raspitaj kod nekih boljuh firmi. probaj Shel-ovo ili Comino ulje, to jje jedino koje se ne falsira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Mart 28, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je ulje providno tj. zuto k'o zejtin onda je dobro, a ako je crno onda menjaj. i nemoj svakakvo ulje da sipas!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...