Jump to content

Moto Zajednica

Zastita poliranih delova (sredstvo za zastitu i pasta za odrzavanje sjaja)

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

paste smo narucili za odrzavanje e sad nasao sam nesto i za zastitu poliranih delova  , zastita moze da se uradi odmah posle poliranja nesto kao voskiranje lak boje , a moze i posle odredjenog vremena i traje nekih godinu dana znaci za sve polirane metale .............obavesti cu vas cim stigne

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

za te pare mora da ih dobro stiti...

pa sa litrom ko zna koliko komada mozes da zastitis  100% se isplati samo zavisi koliko  da se naplati po komadu , kupicu 100ml za pocetak da ne bacam  tolike pare pa ce da vidimo prvo cu da zastitim kod mene  ;) ;) ;)

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

obzirom da sam pred svaki susret provodio dva tri sata polirajuci delove (bar koji su mi najdostupniji i najvidljiviji) na mom DKW-u 

mozda i vredi.....

stiglo sredstvo za zastitu a i paste za odrzavanje poliranih delova ........................................

za aluminijum "purol pasta"moze i za hrom,400-500 dinara

da ovo je profesionalan pasta za odrzavanje  poliranih i hromiranih delova  a ovo na snimku je prikaz da sa ovom pastom na mat aluminijum i ostale metale mozes da dobijes sjaj a ne samo vracanje sjaja u prvobitno stanje .............a purol pasta posle 2 pranja se skida

andjelo ne kontam ti rece da je to u vidu nekakvog laka,a sada gledam ovaj snimak ono pasta

li ti mozda gresim ,,nisi rekao koja je cena ,,

procitaj redom postove  ,ono sto sam pricao u vezi laka je sasvim drugo sredstvo za zastitu u obliku tecnosti a ovo je pasta za odrzavanje sjaja ...............

procitao andjelo ali nema cene,koliko vidim svi bi mi da znamo koliko kosta to zadovoljstvo

nisi rekao prijatelju valja li koliko je i skupo 

pa ko zeli moze na moj mail moze  da  pita sta ga interesuje a  ja cu mu odgovoriti sa cenom , ne bi ovde na forumu nije mesto poslovanju  mail je andjelow@gmail.com

• Zainteresovan, 501 postova

ja ne razumem, jel ti to prodajes, reklamiras ili samo prikazujes kao ciga na pijaci kako od starog "stednjaka" da napravi novi ?

zar ne moze klasican vosak za kola ili polir sa voskom da zastiti isto tako niklovane delove kao sto stiti lak ili farbu, u cemu je razlika?

ok, za poliranje nije problem, zenska carapa najlonka cini cuda i u hladnoj vodi

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ajd ja malo da improvizujem. Hrom a verovatno i mesing se lepo čiste žicom za parket odnosno čeličnom vunom koja se sada može naći u nekoliko jako finih gradacija a koristi se u obradi drvenih površina. Purol pasta je odlična ali daje kratku zaštitu kao i većina voskova tj. politura pa se često mora trljkati što može pričinjavati zadovoljstvo. Mesing uspešno može da se prešprica akrilnim bezbojnim lakom za kola, ima ga u svakoj boljoj farbari jer se koristi za običnu reparaciju kola. Verovatno bi išao i na hrom. Ono što je najtrajnije ali verovatno menja nijansu podloge je lak za lakiranu bakarnu elektro žicu. Ima ga da se nađe al ja ne znam tačno gde, znaju vikleri jer ga oni koriste.

ja ne razumem, jel ti to prodajes, reklamiras ili samo prikazujes kao ciga na pijaci kako od starog "stednjaka" da napravi novi ?

zar ne moze klasican vosak za kola ili polir sa voskom da zastiti isto tako niklovane delove kao sto stiti lak ili farbu, u cemu je razlika?

ok, za poliranje nije problem, zenska carapa najlonka cini cuda i u hladnoj vodi

da prodajem  paste a zastitu radim usluzno  sa tecnoscu koja sprecava bilo kakvo prodiranje do metala a kod nas ne valja jer se svi se prave majstori raznih zanata i znaju bolje od onih koji to profesionalno rade ,inace ovo je profesionalna pasta  za odrzavanje sjaja a ne  kao pojedine purol i ostala sranja je za jednokratnu upotrebu a zastita za polirani aluminijum je hromiranje ili lak  specijalno za polirani deo koji kosta set oko 300 evra i ima ga preko da se nadje ........

Ajd ja malo da improvizujem. Hrom a verovatno i mesing se lepo čiste žicom za parket odnosno čeličnom vunom koja se sada može naći u nekoliko jako finih gradacija a koristi se u obradi drvenih površina. Purol pasta je odlična ali daje kratku zaštitu kao i većina voskova tj. politura pa se često mora trljkati što može pričinjavati zadovoljstvo. Mesing uspešno može da se prešprica akrilnim bezbojnim lakom za kola, ima ga u svakoj boljoj farbari jer se koristi za običnu reparaciju kola. Verovatno bi išao i na hrom. Ono što je najtrajnije ali verovatno menja nijansu podloge je lak za lakiranu bakarnu elektro žicu. Ima ga da se nađe al ja ne znam tačno gde, znaju vikleri jer ga oni koriste.

pa kada bi ocistio hrom sa zicom na sta bi licio posle taj hromirani deo a lakovi mogu da idu na sve metale ali trenutno izlivene a ne posle poliranja u visokom sjaju ................

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Svi metali koji se hromiraju predhodno prolaze fazu poliranja a takođe i sam prohrom. Sam hrom je jako tvrd i nije osetljiv baš toliko na abrazive. Čelična vuna se koristi za skidanje nabubruća i rđe pre svega i ima je toliko finih, recimo 4 X 0 da se pod rukom uopšte ne oseti rapavost. Probajte pa ćete videti rezultat. Naravno da su paste i tečnosti finiji pa ih treba koristiti pre svega za nove predmete ili za već grublje pripremljene. Purol je jako dobra, lepo čisti mesing od patine al zaista nije za neku zaštitu. Lak ne može da ide samo na ispolranu površinu ako je korišćena neka zaštitna hemija tipa parafina, ulja, masnog...već se mora očistiti. Ne sporim ja namenske proizvode baš za tu namenu, verovatno daju bolji rezultat po svim aspektima od rada do trajanja zaštite ali ih nije bilo dostupno i meni poznato pa su ovo recepti proistekli iz iskustva.

• U prolazu, 3 postova

Jedno pitanje:

U radnji su mi preporucili bezbojmi lak za obojene metale. Sta mislite o tome? Ili, ako nemogu sa time da se zastite polirani delovi da li je neko probao da isperskari aluminiumski deo i zastiti ga takvim ili slicnim lakom? kako bi to izgledalo?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja