andjelo 246 Napisano Februar 20, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan paste smo narucili za odrzavanje e sad nasao sam nesto i za zastitu poliranih delova , zastita moze da se uradi odmah posle poliranja nesto kao voskiranje lak boje , a moze i posle odredjenog vremena i traje nekih godinu dana znaci za sve polirane metale .............obavesti cu vas cim stigne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hari 1 Napisano Februar 22, 2010 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Subotica Motocikl: HONDA CBR 600RR 05 Prijavi odgovor kao problematičan Imas neki kao lak to je dobra stvar moj projatelj je stime preduvao i bas je ekstra ni nevidi se lak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ovo je nesto drugo i litar kosta oko 250 evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 480 Napisano Februar 22, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan za te pare mora da ih dobro stiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan za te pare mora da ih dobro stiti... pa sa litrom ko zna koliko komada mozes da zastitis 100% se isplati samo zavisi koliko da se naplati po komadu , kupicu 100ml za pocetak da ne bacam tolike pare pa ce da vidimo prvo cu da zastitim kod mene ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 480 Napisano Februar 22, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan obzirom da sam pred svaki susret provodio dva tri sata polirajuci delove (bar koji su mi najdostupniji i najvidljiviji) na mom DKW-u mozda i vredi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 5, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan stiglo sredstvo za zastitu a i paste za odrzavanje poliranih delova ........................................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki ZeMuN 5 Napisano April 5, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan koja je cena???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan evo kako izgleda pre trljanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan posle trljanja sa pastom za odrzavanje sjaja , uzivo gledano veci je efekat nego na slici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sime 0 Napisano April 12, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Kakav lak treba da se koristi za zastitu poliranih delova ili uopste kakva farba se koristi za farbanje legure aluminiuma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 12, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan a ovako je bilo dok su tekli radovi samo sto jos vise trljanja treba nego sto sam ja radio ,ovo je bilo za probu http://www.youtube.com/watch?v=AW9r4Rotocs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 14, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan za aluminijum "purol pasta"moze i za hrom,400-500 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan andjelo ne kontam ti rece da je to u vidu nekakvog laka,a sada gledam ovaj snimak ono pasta li ti mozda gresim ,,nisi rekao koja je cena ,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 14, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan za aluminijum "purol pasta"moze i za hrom,400-500 dinara da ovo je profesionalan pasta za odrzavanje poliranih i hromiranih delova a ovo na snimku je prikaz da sa ovom pastom na mat aluminijum i ostale metale mozes da dobijes sjaj a ne samo vracanje sjaja u prvobitno stanje .............a purol pasta posle 2 pranja se skida Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 14, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan andjelo ne kontam ti rece da je to u vidu nekakvog laka,a sada gledam ovaj snimak ono pasta li ti mozda gresim ,,nisi rekao koja je cena ,, procitaj redom postove ,ono sto sam pricao u vezi laka je sasvim drugo sredstvo za zastitu u obliku tecnosti a ovo je pasta za odrzavanje sjaja ............... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan procitao andjelo ali nema cene,koliko vidim svi bi mi da znamo koliko kosta to zadovoljstvo nisi rekao prijatelju valja li koliko je i skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 14, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan procitao andjelo ali nema cene,koliko vidim svi bi mi da znamo koliko kosta to zadovoljstvo nisi rekao prijatelju valja li koliko je i skupo pa ko zeli moze na moj mail moze da pita sta ga interesuje a ja cu mu odgovoriti sa cenom , ne bi ovde na forumu nije mesto poslovanju mail je andjelow@gmail.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano April 14, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja ne razumem, jel ti to prodajes, reklamiras ili samo prikazujes kao ciga na pijaci kako od starog "stednjaka" da napravi novi ? zar ne moze klasican vosak za kola ili polir sa voskom da zastiti isto tako niklovane delove kao sto stiti lak ili farbu, u cemu je razlika? ok, za poliranje nije problem, zenska carapa najlonka cini cuda i u hladnoj vodi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano April 14, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ja malo da improvizujem. Hrom a verovatno i mesing se lepo čiste žicom za parket odnosno čeličnom vunom koja se sada može naći u nekoliko jako finih gradacija a koristi se u obradi drvenih površina. Purol pasta je odlična ali daje kratku zaštitu kao i većina voskova tj. politura pa se često mora trljkati što može pričinjavati zadovoljstvo. Mesing uspešno može da se prešprica akrilnim bezbojnim lakom za kola, ima ga u svakoj boljoj farbari jer se koristi za običnu reparaciju kola. Verovatno bi išao i na hrom. Ono što je najtrajnije ali verovatno menja nijansu podloge je lak za lakiranu bakarnu elektro žicu. Ima ga da se nađe al ja ne znam tačno gde, znaju vikleri jer ga oni koriste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 15, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ja ne razumem, jel ti to prodajes, reklamiras ili samo prikazujes kao ciga na pijaci kako od starog "stednjaka" da napravi novi ? zar ne moze klasican vosak za kola ili polir sa voskom da zastiti isto tako niklovane delove kao sto stiti lak ili farbu, u cemu je razlika? ok, za poliranje nije problem, zenska carapa najlonka cini cuda i u hladnoj vodi da prodajem paste a zastitu radim usluzno sa tecnoscu koja sprecava bilo kakvo prodiranje do metala a kod nas ne valja jer se svi se prave majstori raznih zanata i znaju bolje od onih koji to profesionalno rade ,inace ovo je profesionalna pasta za odrzavanje sjaja a ne kao pojedine purol i ostala sranja je za jednokratnu upotrebu a zastita za polirani aluminijum je hromiranje ili lak specijalno za polirani deo koji kosta set oko 300 evra i ima ga preko da se nadje ........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 15, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ja malo da improvizujem. Hrom a verovatno i mesing se lepo čiste žicom za parket odnosno čeličnom vunom koja se sada može naći u nekoliko jako finih gradacija a koristi se u obradi drvenih površina. Purol pasta je odlična ali daje kratku zaštitu kao i većina voskova tj. politura pa se često mora trljkati što može pričinjavati zadovoljstvo. Mesing uspešno može da se prešprica akrilnim bezbojnim lakom za kola, ima ga u svakoj boljoj farbari jer se koristi za običnu reparaciju kola. Verovatno bi išao i na hrom. Ono što je najtrajnije ali verovatno menja nijansu podloge je lak za lakiranu bakarnu elektro žicu. Ima ga da se nađe al ja ne znam tačno gde, znaju vikleri jer ga oni koriste. pa kada bi ocistio hrom sa zicom na sta bi licio posle taj hromirani deo a lakovi mogu da idu na sve metale ali trenutno izlivene a ne posle poliranja u visokom sjaju ................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano April 15, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Svi metali koji se hromiraju predhodno prolaze fazu poliranja a takođe i sam prohrom. Sam hrom je jako tvrd i nije osetljiv baš toliko na abrazive. Čelična vuna se koristi za skidanje nabubruća i rđe pre svega i ima je toliko finih, recimo 4 X 0 da se pod rukom uopšte ne oseti rapavost. Probajte pa ćete videti rezultat. Naravno da su paste i tečnosti finiji pa ih treba koristiti pre svega za nove predmete ili za već grublje pripremljene. Purol je jako dobra, lepo čisti mesing od patine al zaista nije za neku zaštitu. Lak ne može da ide samo na ispolranu površinu ako je korišćena neka zaštitna hemija tipa parafina, ulja, masnog...već se mora očistiti. Ne sporim ja namenske proizvode baš za tu namenu, verovatno daju bolji rezultat po svim aspektima od rada do trajanja zaštite ali ih nije bilo dostupno i meni poznato pa su ovo recepti proistekli iz iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sime 0 Napisano April 15, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: U radnji su mi preporucili bezbojmi lak za obojene metale. Sta mislite o tome? Ili, ako nemogu sa time da se zastite polirani delovi da li je neko probao da isperskari aluminiumski deo i zastiti ga takvim ili slicnim lakom? kako bi to izgledalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...