lalajko 2016 Napisano Februar 14, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Od Milana (BMW K1200R) sam dobio link za ovaj interesantan sajt. http://www.spritmonitor.de/en/ Kao prvo, mozete se besplatno registrovati na sajt (marka i tip motora) i onda beleziti svoje podatke - predjenu ilometrazu i kolicinu goriva u nekom duzem vremenskom periodu. Sa svakom stavkom koju unesete, upisujete i tip voznje (autoput, gradska ili drumska voznja), doba godine (leto ili zima) i slicno. Mozete dodat i naziv relacije koju ste vozili. Druga stvar, mnogo interesantnija za siri krug citalaca je sto je ta baza podataka javna i sto mozete pronaci vozila koja vas zanimaju i pogledati podatke o potrosnji. Ovi podaci su realni i nisu cifre koje daju proizvodjaci vozila, a koje su dobijene u idealnim uslovima. Sem troskova za gorivo, mozete da unesete i ostale troskove (gume, servisi, delovi) i kilometrazu pri kojoj su se dogodili i imacete na kraju realnu cenu jednog predjenog kilometra vasim vozilom. Evo kako izgleda takav troskovnik za jedan BMW R1100GS: Na vrhu ekrana imate prosecnu potrosnju, i prosecnu cenu kostanja predjenih 100km. Na pocetku je datum, zatim na koliko km (po putomeru motocikla) je toceno gorivo i kolika je distanca predjena. Zatim se unosi kolicina sipanog goriva i vrsta goriva (95=super). Potom se unosi doba godine i tip predjenog puta (na slici obican magistralni put). Slicica sa brzinomerom predstavlja nacin voznje (stedljivo, normalno ili brzo) a zatim unosite cenu natocenog goriva (po litru). Na kraju mozete dodati kao napomenu relaciju koju sto vozili za vase kasnije podsecanje. Uzivajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj je ili zreo za generalku ili za popravni iz matematike. http://www.spritmonitor.de/en/detail/277808.html Inače fin sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Februar 14, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zasto? Svi podaci su OK, potrosnja u litrima na 100km ti je u poslednjoj koloni desno. Znaci u proseku 3.5 l/100 sto je OK za motor od 125ccm, cini mi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nikad nije prešlo 3/100 čak i u najgorem režimu - vežbanje osmice (prva, druga brzina) na +30 stepeni, sve po gradu, nekad i sa suvozačem. A još je naše gorivo lošije. Kad se više ljudi javi za isti model, sigurno je realnija slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke 25 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Z900 Prijavi odgovor kao problematičan A još je naše gorivo lošije. Poenta cele priče. I sad će još da mere izduvne gasove i uz ovako loše gorivo očekuju da na auspuh izlaze bele rade ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 14, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja stvarno ne znam ko se tamo upisuje r1 prosecna potrosnja 6.2 litara !!!!! to u zemlji lala i ljubicica i malih vila mozda kod nas koji god r1 da sam video svi su srkali od 8-13 litara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10490 Napisano Februar 14, 2010 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan potvrdjujem ispavnost sajta, podaci za moj motor su prilicno tacni, skoro isto koliko sam i ja izmerio , znaci masina mi je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 14, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mozda bi trebalo nagovestiti da je to neka potrosnja u idealnim uslovima, tj na otvorenom i konstantna brzina koliko se secam i meni je na autoputu trosio 6.5l ali u gradu je druga prica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Februar 14, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zato tamo i postoje ikonice koje pokazuju u kom rezimu je nacinjena pomenuta potrosnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 14, 2010 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam saznao za ovaj sajt pre jedno mesec dana, tako da sam od tad tamo, ali kako je sad zima, nisam nista ni upisivao. Podaci su dosta tacni koliko sam ja gledao za modele koji su me interesovali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 14, 2010 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam za auto i motor, prilicno je tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan skroz su ok rezultati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1076 Napisano Februar 16, 2010 Zainteresovan, 748 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne slazem se da V- Strom trosi 6,2 kao ni moj prethodni motor VFR v.tec da trosi 6 litara... NI JEDAN MI NIJE ISPOD 8 L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Februar 16, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nikad nije prešlo 3/100 čak i u najgorem režimu - vežbanje osmice (prva, druga brzina) na +30 stepeni, sve po gradu, nekad i sa suvozačem. A još je naše gorivo lošije. Kad se više ljudi javi za isti model, sigurno je realnija slika. auuu prijatelju da moj intruder tolko trosio, ne bi proso 7k vec 14.000 km prosle god :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...