QnRA 2 Napisano Januar 31, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Sachs X-Road 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je mozda bila tema, nisam nasao. Posto sada A dozvola ima vise stepeni [A1,A2,A] bio bih zahvalan ako bi neko mogao da napravi malu listu motocikala do 15kW, i do 35kW kolko su propisani maksimumi za A1, odnosno A2. [mozda gresim sa brojkama 15 i 35, nisam siguran, video sam na par mesta razlicite podatke) Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 31, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan АМ - Мопеди, лаки трицикли или лаки четвороцикли, A1 - Мотоцикли чија радна запремина мотора није већа 125 см3 и снаге мотора до 11 kW чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,1 kW/kg и тешки трицикли чија снага мотора не прелази 15 kW, А2 - Мотоцикли чија снага мотора није већа од 35kW и чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,2 kW/kg, А - Мотоцикли и тешки трицикли чија снага мотора прелази 15 kW Dakle, A1 može da ima do 125 kubika i do 11kW, ne 15. Kod nas se još uvek ne nude motori sa restrikcijom, niti restriktori, ali će uvoznici sigurno veoma brzo imati takve motore u ponudi, odnosno onog trenutka kada ovo ograničenje počne sa primenom. Isto važi i za A2, dakle verujem da će biti dosta toga u ponudi, praktično svi modeli. Moći ćeš da voziš motor od, recimo 600 kubika, ali on mora da ima fabričku restrikciju na A2, a verovatno će biti moguće i naknadno ugraditi restrikciju u nekim za to ovlašćenim servisima. Praksa je da prodavci ne naplaćuju dodatno motore sa restrikcijom, jer to i tako ne košta puno, a njima je ipak najbitnije da motor prodaju. Što se polovnih motora tiče, ostaće samo mogućnost naknadne ugradnje restriktora, nadam se. A ovo pod A je verovatno greška, treba da piše preko 35 kW (citat je sa sajta MUP-a). Evo ovde imaš engleski sajt sa ponudom restriktora, mada je u Engleskoj restrikcija na 25 kW. http://www.fiinternational.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 31, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Sad razmišljam, u saobraćajnoj će morati da piše da je do 35 kW, što znači ako restriktor ugrađuješ naknadno ili će taj servis imati mogućnost da uradi atest ili ćeš morati atest da radiš na Mašinskom fakultetu, ali u svakom slučaju moraćeš da imaš kompletne papire da motor ima navedenu snagu. Proći će neko vreme da to zaživi, ali zaživeće sigurno. U nekim zemljama postoji i generalno ograničenje na 100 KS, što znači da ako kupiš Hayabusu, moraće da ima restriktor na 100 KS i u saobraćajnoj će morati isto to da piše :-\ Što se tiče AM kategorije i ograničenja brzine do beše 45 km/h, čuo sam da je policija dobila neke merače brzine tako da će na ulici moći da izmere maksimalnu brzinu skutera i ako je veća nego što je dozvoljeno, pisaće carinski prekršaj i oduzimati skutere (registrovane na SO). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Februar 1, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan imaju odavno to za skuter , pre dve godine uzeli mom ortaku skuter kazne bla bla bla /// inache interventni kombi onaj plavi i u njemu najobichniji valjci dva paralelna ali ima i tahograf zadnji tochak na valjke kao na tehnichkom i pun gas ako predje 50 cao zdravo , i to je trajalo jedno 2 nedelje i onda najverovatnije uzeli nekom kome nisu smeli i nikad nisam chuo ... znam da je ovaj moj platio tad oko 500e u kaznama da bi mu vratili motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 1, 2010 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan To je tako kod nas, sad gledaju pojaseve i ne vide ništa drugo, sledećeg meseca gledaju nešto drugi i tako u krug. U principu, motore i skutere ne diraju ako im ne padne neko u oči, a ako im se zameriš (recimo bežiš), onda mogu da se zainate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QnRA 2 Napisano Februar 7, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Sachs X-Road 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kako me nervira sto moram cekati 2 godine za pravu A. Ne iz razloga sto zelim nesto jako, nego zato sto nema velik izbor slabijih motocikala. Jel postoji mogucnost nabavke tih restrikcija kod nas? ;/ Ako bih kupio npr polovnog http://moto-berza.com/ponuda.php?id=51988&trazi=1&ur=1&model=0&m=Suzuki-Bandit-650-N i stavio restrikciju, u saobracajnoj ce opet pisati originalna snaga. :[ Jel ima neki nacin za polovan motor sa restrikcijom, a da me panduri ne cimaju? Tek treba sad na prolece da polazem za A, a u klasi do 250cc bih uzeo ili Yamahu R125 ili Kawasaki 250R koje nigde nisam nasao polovne, a novi su papreno skupi. ;s Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...