Jump to content

Moto Zajednica

Tomos motori

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jes to se pošta zajebala pa kupili par novih, imaju livene točkove i diskove napred, onu kao zaštitu od vjetra i bočne kofere. Već su počeli da se dezintegrišu  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Dobro je odrađen ovaj BT s crvenim točkovima, vidi se da se neko baš trudio oko detalja, samo da je imao neku bolju osnovu a ne BT, kakvu bi motorčinu mogao da napravi, jbg  :-\    A APN sa poluupravljačem je smješan  :D

Čiji je ovo rad?

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

To sa apn-om je budzenej i mozes da zamenis celu ili deo vile od bt-a ili ctx-a ili nekog drugog motora al da moze da stane vila.

A sto se reg tice za 125 drugar je skoro registrovao svoju tzr 125 i izaslo ga je oko 8000din.

Kad ste to registrovali ako je prosle godine onda je moguce da su se promenile tarife i sami znate da su pravili neko sranje oko toga.

Je sam registrovao moju apriliju pre 10-ak dana(prva registracija,nova saobracajna,nove tablice,97 god.)i sve me izaslo negde oko 6000dinara sa sve tehnickim.Znaci da je samo registracija ispod 5000.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

VEntili i karburator su napravljeni da se steluju a postoje i emulzione tube koje su u stanju da vrate potrosnju priblizno onoj koja je bila na pocetku a tih 5l mislim na jedan clinidar od 650 a ne na dva (normalnoje da dva trose vise).

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

jel mi moze neko reci od kojeg materijala je najbolje da uzmem ono crevce sto vodi od slavine od rezervoara do karba? meni se stvrdnulo i puklo na par mesta sto nisam primetio dok nisam krenuo upaliti bt-a i naravno zavrsio sam sa nogavicom polivenom benzinom.  koji bi tu materijal najduze trajao? posto motor stoji ponekad i duze vreme jer ga sestra ne stigne voziti.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Mislim da bi trebalo da se uhvati crevo za preliv od dizni kod dizela. Jeftina su a dosta jaka. Imas ih u prodavnicama rezervnih delova.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Odes u prodavnicu delova i uzmes crevo za benzin moje je valjda ono oreginal i vec 9 god stiji normalno nije ispucalo inace crna neprovidna guma.

• Svrati ponekad, 223 postova

jel mi moze neko reci od kojeg materijala je najbolje da uzmem ono crevce sto vodi od slavine od rezervoara do karba? meni se stvrdnulo i puklo na par mesta sto nisam primetio dok nisam krenuo upaliti bt-a i naravno zavrsio sam sa nogavicom polivenom benzinom.  koji bi tu materijal najduze trajao? posto motor stoji ponekad i duze vreme jer ga sestra ne stigne voziti.

Definitivni odgovor je otidi u neki stilov servis za mot.testere i trazi crevo...Ako je origin,trajace bar 10 god...

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Definitivni odgovor je otidi u neki stilov servis za mot.testere i trazi crevo...Ako je origin,trajace bar 10 god...

pogledacu, ima sigurno negde u ns, nebi opet da se kupam u benzinu :P

• Svrati ponekad, 366 postova

odes na postimage

http://www.postimage.cc/

kliknes tamo gde pise odaberi sliku,nadjes je na kompu..kliknes posalji,sacekas malo,kad se uploaduje slika kopiras link gde pise

Forum BBCode (1): ,to kopiras u post na pp i slika moze da se otvori  ;D

• Svrati ponekad, 332 postova

jel upoređivao neko kod tomosa (apn i sl) fabričke auspuhe i one rezonantne master na primer?

moj brat je stavio taj master i stvarno ima više obrtaja ali malo je slabiji na nižim

Pa normalno, dimenzije rezone definišu na kojim obrtajima ćeš imati snagu na 2T mašini, oćeš li imati jednaku količinu obrtnog momenta kroz sve obrtaje a malu snagu ili veliku snagu samo u visokim obrtajima. Šta misliš zašto nabrijane cvaje neće da idu bez punog gasa

Već sam u jednom prepucavanju napisao da mi je tema interesantna i lično protiv nje nemam ništa, čak mi je i interesantna jer ima dosta korisnih informacija, gledao sam najviše zbog druga koji se interesovao da uzme CTX-a za oranje, pa reko da provjerim jesam li samo ja imao loša iskustva sa Tomos-om, Čitajući temu zaključih da nisam jedini, a i zahvaljujući kvalitetnim fotografijama koje su po internetu rjetke, podsjetio sam se na šta ti "motori" u stvari liče. Tako da ću mu toplo preporučit ovu temu pre nego što počnemo da mu tražimo nešto što nije tomos (ako prethodno ne odustane od želje za oranjem).

Za one poštarske što je neki momak pitao, našao sam mu neke slike, kad odem na ljeto u CG mogu i da slikam, ovi su kupljeni prije par godina i svi su razočarani sa njima, pričaju kako su oni što su se nekada vozili bili mnogo bolji, možda su se oni ugojili u međuvremenu pa je normalno da nemogu da idu isto ko kada su imali 14 godina i 50 kila, otprilike imaju ovakav ram, sedište i zaštitu od vjetra

pos.jpg

Ali imaju i ovakve livene točkove i disk naprjed, torbe su slične samo koliko se ja sjećam plastične su a ne platnene

slike-0042.jpg

Znači dođu mu kao neka između verzija, a tako su se ekspresno ofucali da je to kriminal, ko da su ih kinezi pravili

Zna li neko ko je radio ona tri tomosa na fotkama pri vrhu prethodne strane ili je to negdje iskopano na netu?

pa zato imaju ventil i idu na manjim obrtajima

nego pitam onako, koji mislite da su bolji, po meni je fabrički

zavisi kako za koji motor,za standard apn je mozda bolji standard sa skracenom granom,za t15 standard,za bt rezona...imam i standard ali sa skracenom granom i master rezonu za apen cilindar,standardni sam vratio je motor lakse dise,ima vise snage,ali se oseti da imas vise obrtaja,moze se vise isterati u drugoj,trecoj..

Ovaj postarski apn je stvarno gadan,mozda da se skinu svi ti oklopi i ovo dole..nego kakav je to cilindar na njemu,kockasti od matika ?  :o

stigao pm?  ;D

evo sta se juce radilo,stigao karburator...jos da se nasteluje i ispolira sve jer je zamazano uljem i masno..

DNsSS.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja