profesor momir 250 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Subota, 26.decembar. Za sutra najavljuju kišu, a možda i sneg. Znači danas pada voznja, a ujedno i lepa prilika da se probaju novi delovi opreme Probiker artic rukavice, kišni kombinezon Polo cometition. Vanjska tamperatura je 8 stepeni i ideja mi je da probam kombinezon preko odela kao način zaštite od hladnoće.Posle oblačenja, polazak. Ovo treba i tranirati, pošto sam se preznojio bar tri puta, dok sam ga obukao. Sipanje goriva i polazak na zamišljenu relaciju. Okolinu grada sam uglavnom obišao, jedino još nisam izlazio na Drinu. Relacija je sledeća: Šabac, Bogatić, Klenje,Salaš Crnobarski, Crna Bara, Banovo Polje, Mačvanska Mitrovica i nazad. Jednom rečju mesta kroz koja nikad nisam prolazio. I da, kod Salaša izlazak na Drinu. Put do Bogatića lep, širok i pregledan. Vide se rezultati novog zakon o saobraćaju. Automobili samo mile, a ja jurcem negde i do 70km/h i samo gledam, da nije negde radar, u parkiranim automibilima sa strane. Začudo do Bogatića stižem brzo, iako vozim sporo. Pauza i kafica u kafeu ,,Havana,, Skidam kišno odelo jer mi je toplo, a i napolju je ogrejalo. Prijatno vreme za vožnju, sunčano i ne previše hladno. Prolazim kroz Klenje i imam utisak da je to lepo i bogato mesto. Kuće, dvorišta, okućnice... U Crnobarskom Salašu skrećem sa asfaltnog puta na šljunčani put prema Drini. Vidim da sam pogrešio što se tiče dužine puta. Mislio sam da će biti samo 1-2km, medjutim posle 4-5km, putu, nikad kraja... Vozim polako i uživam u tipično Mačvanskim pejzažima. Sa leve... i desne strane puta... I napokon stižem, već kad sam se zabrinuo, da sam zalutao. Stari vajat koji je, pretpostavljam preuređen kao odmorište. Normalno, zatvoren, pošto nema žive duše. Nastavljam dalje po putu koji bi bio super za kros motor.Šljunak, na putu, je jako mokar i zadnji deo motora pomalo proklizava. Napokon, predamnom puca predivan pogled. Napolju postaje mnogo hladnije, možda zbog Drine koja je bučna i brza. Prepuna virova... Posle kratkog zadržavanja, nazad, sada već po poznatom putu... Posle off road vožnje, ponovo asvalt ili ono što liči na to. Pošto je skoro okopnio sneg, put je prepun rizle tako da vozim oprezno. Prolazim kroz Crnu Baru, mesto poznato po Hajduk Stanku, ali pošto već naglo zahladnjeva, ne zadržavam se. Prema Banovom Polju put otvoren, nigde nikog, prolazim pored jedne kućice i posle jedno kilometar vraćem se nazad .Kuća je napuštena, ograda polusrušena u dvorištu spomenik, predpostavljam i grob... Ono, zbog čega sam se vratio je natpis na kući, koji sam u prolazu video. Sad tek vidim sa kojom ljubavlju je to rađeno... Nekako prizor napuštene kuće i natpis na kući ,,Damnjan Sopunović i sinovi,, je ostavio dubok utisak na mene, o prolaznosti života... Skoro sam pročitao rečenicu monaha, oca Tadeja -,,neka ide kako ide,, i tako... treba živeti punim plućima,a ljuta mašina čeka, pored puta...Oblačim kombinezon, već je hladno... Nastavljam dalje prema Mačvanskoj Mitrovici, pored Save.Utisak sasvim drugačiji. Velika široka reka, nigde ne žuri, ali i ne staje... Interesantne građevine prekoputa u Mačvanskoj Mitrovici... Put nastavljam dalje, da kuće još... Novi put pored Save, nema saobraćaja pa idem malo i brže. Kišno odelo odrađuje svoje. Ni za trenutak mi nije bilo hladno.Već je četiri sata i polako se smračuje. Dolazim kući, pošto je motor jako prljav, vozim ga na vruće pranje... Posle još dodatno pranje i brisanje, podmazivanje lanca i kakva je prognoza, nema skoro vozanja, ali nikad se ne zna. Lepo vozanje, novi predeli, novi utisci koje sam pokušao da podelim sa vama ... I na kraju ocena opreme: SHOE XR 1000.....................................(5) EXTRA moze da se kupi na rasprodaji Polo kombinezon za kišu........................(4) Jako se teško zakopčavaju rajsfešlusi rukavice Probiker artic 2........................(5) Odlične, tople, na rasprodaji za 20e. čarape probiker Coolmah.......................(4) Mogle bi da budi toplije, primera radi toplije su mi skijaške Eto, to je to... Pozz... svom BJB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 27, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Fino si se provozao prijatelju......lepe fotkice si nam doneo sa druma.... pozzdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav za zemljaka,fotke su odlicne.ja isao do Cera u voznjicu,jbg da sam znao mogli smo zajedno ja sam uvek za voznju ;D.pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Decembar 27, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Profesore, i sta je pisalo na kucici, ne mogu da procitam? Danas kada pada kisa i ruzno je vreme nadam se da ti jos lepse sto si se juce vozao. A oprema je oprema, mnogo bolje nego bez nje!? Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Pisalo je, bar ono što sam mogao da pročitam,, Damnjan Sopunović i sinovi. Put vodi odmah pored kuće, što me navodi, da put nije ni postojao, kad je kuća građana. U samoj blizini kuće je spomenik, predpostavljam i grob onoga ko ju je i zidao. Kuća je napuštana, ali se i dalje vide lepota fasade i pažnja i ljubav sa kojom je kuća građena. Sada je to u tragovima. Nekako i lep i tužan utisak u isto vreme. Lep jer je tu neko živeo, sa ljubavlju to stvarao,a tužan jer smo svedoci prolaznosti svega. Al dok traje neka traje... Zato, samo napred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Komsija sledeci put kad budes dolazio u MM,javi se da popijemo nesto..inace ovo si slikao 50m od moje kuce,da si viknuo video bi te sa terase ;Di da te malo uputim sta jos vredi videti a nalazi se u neposrednoj blizini...pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 27, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Zaista lep.kratak,interesantan putopis kao i ostali sto si skoro pisao.''miholsko leto'', ''oko Fruske Gore'' i ''preko Fruske Gore''. Zaista se vidi da uzivas u voznji i ne trecaris ni jedan suncan dan u sred zime i posle pun lepih utisaja koji si doziveo u toku dana prenesec ovamo nama da i mi malo uvivamo koji smo parkirali motore do proleca. Bravo profo.Slicno razmisljamo da se uz dobre kolace planiraju i nove avanture motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IrwinF 6 Napisano Decembar 27, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO Prijavi odgovor kao problematičan Pomoz Bog brate, Još jedan dokaz one stare planinarske maxime: " Ne postoje loši vremenski uslovi, samo loša oprema". Nema zime za eskime . Bravo i hvala na poticaju :o...nekako sam se zaležo ovih mjeseci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala narode... Dok traje obnova nema odmora... Motor pod sebe, pa vozi Miško...Uzivaj u svakom trenutku i tačka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Decembar 27, 2009 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast za putopis.Dobro dođe nama ostalima,koji ne vozimo(tj nemamo motore ),da čitamo putopise preko zime... ;D...Još jednom svaka čast za putopis, pa se, ako bog da vidimo na proleće, na drumu...Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Decembar 28, 2009 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju ocena opreme: SHOE XR 1000...................................(5) EXTRA moze da se kupi na rasprodaji Kaciga je stvarno extra....potvrdjujem ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Januar 1, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Dragi Momire, prijatelju iz detinjstva, iskreno ti zavidim jer ne mogu da ti se pridruzim u voznjama u kojima ocigledno beskrajno uzivas. Ali, bice prilike dosla je 2010. godina uskoro pocetak sezone za bajkere i ljubitelje motocikla. Zato, ziveo Momire i uzivaj i za nas koji iz raznoraznih razloga ne vozimo. Pozdrav i srecna ti Nova godina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Januar 1, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Pele, druže moj, sve naj u novoj 2010-oj I želim ti DA NABAVIŠ NOVI MOTOR... Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Promeni nick u "neunistivi profesor Momir"....bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Januar 18, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Promeni nick u "neunistivi profesor Momir"....bravo hehe... Samo ti zezaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 19, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nezezam....volim kada vidim "nas" starije kojima je jos uvek duh ostao netaknut....previse je ljudi koji su izgubili onaj "sjaj u ocima".....Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Januar 19, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Nezezam....volim kada vidim "nas" starije kojima je jos uvek duh ostao netaknut....previse je ljudi koji su izgubili onaj "sjaj u ocima".....Pozdrav Bravo! Cesto se čovek umori, ali treba sačuvati ono dete u sebi. Pa neka je to i vožnja kada je hladno. Neke ,,gluposti,, koje mladost može da dozvoli. A mladi smo dok u nama ima želje za životom. Želje za novim prostorima, novim mestima, novim poznanstvima... Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...