Jump to content

Moto Zajednica

Miholjsko leto

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 451 postova

Zima, sneg napolju, vidim nema novih putopisa, pa ajd, nešto da napišem. Yamaha FZS 600 2002god. moj prvi motor u 44.godini života. Nova ljubav, nova strast, novo uzbuđenje. Znate ono vetar u kosi/ a ja ćelav, hahaha./ U počatku ja to pomalo i bilo jurcanje, isti putevi iste deonice. Vremenom, vidim da je ono što me interesuje u moto sportu putovanja, nove i zanimljive destinacije. Sa ,,starim,, fazerom sam napravio oko 17000km i pokazaću vam par sličica...

Negde na Romaniji...

T03EI_sn201830.jpg

U Bajinoj Bašti, sa ćerkom Bojanom, kod mog druga Koste...

xSfK8_sn202064.jpg

Na OMV pumpi na Ibarskoj.../u pozadini, sa strane, Dragan Majurac/

yTkvw_sn201816.jpg

Naj duža relacija koju sam napravio sa ovim motorom je Šabac- Kosovska Mitrovica i nazad, oko 970km. Ovo je slika, na kojoj su Šabački bajkeri, na mostu, koji deli Srpski od Albanskog dela Kosovske Mitrovice... U gornjem redu, četvrti sa desne strane je naš domaćin, Saša Kričković, koji nas je primio u svoju kuću i ugostio, nas oko tridesetak i ovom prilikom mu se puno zahvaljujem...

404.jpg

Pomalo sam davao oglase, maštajući o novom fazeru i kada sam se naj manje nadao, naiđe kupac, i motor ode u pola sezone. U početku sam radio sve moguće radove po dvorištu, čak sam i cveće sadio, ali čim čujem zvuk motora, ja se zalamam i gledam za motorom. Vidim ovako ne ide, ubacim u treću, kako da nabavim kintu i prođe dva meseca, a i zvanična sezona i eto ga ... FZ6 2009god. Mašta može svašta...

mCCyq_sn202530.jpg

I sada počinje naslov putopisa. Željan vozanja nisam silazio sa njega kao dete sa trešnje.Pošto je počelo Miholjsko leto, svaki dan mi je bio dragocen.Do sada /21. decembar/ napravio sam oko 3000km, trudeći se da svako putovanje ima novu destinaciju, ili makar novu maršrutu. Pošto je već bila kasna jesen sva putovanja su bila u relativnoj blizini Šapca, tako da su dnevne relacije bile oko 150-200km. Na sledećim fotkama prikazaću vam delove sa tih putovanja...

Negde na Debelom brdu iznad Valjeva...

iS3WU_sn202053.jpg

Pejzaži Fruške Gore...Manastir Hopovo, par kolometara pre uspona na Frušku Goru, sa Rumske strane

4KUVL_sn202466.jpg

Negde na obroncima Fruške Gore...

HgA1a_sn202821.jpg

Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića našeg velikog prosvetitelja...Petnaestak kilometara od Loznice.

YqMti_sn202524.jpg

Putevi oko i u Loznici loši, ali put do manastira Tronoše i Tršića divan, pun krivina, bajkovit...

1wddw_sn202476.jpg

Manastir Tronoša u neposrednoj blizini Tršića. Predivna priroda, mir i tišina u samom manastiru.

s3q6R_sn202478.jpg

Česma ispred koje je, po legendi, stari Jug Bogdan krenuo u boj na Kosovo sa devet sinova,  devet Jugovića...

rraQf_sn202486.jpg

Gučevo, masto na Ceru, odakle je Srpska vojska odnela pobedu nad Švabama i proterala ih preko Drine.

Tu su Švabe naučile rečenicu- ,,strina, strina gde je Drina,,. Spomen kosturnica...

y7OpO_sn202493.jpg

Pa, dalje, Obedska bara. Prirodni rezervat i stecište mnogih biljnih i životinjskih vrsta.

IKxr5_sn202536.jpg

Put vodi pored Nac. voz. akademije ,,NAVAK,,/koja je tada bila zatvorena/

mY194_sn202528.jpg

Pogled sa Fruške Gore. Na i oko Fruške Gore sam bio više puta i to je predivna destinacija.

Relativno blizu Šapca, ali tako, da stvara pravi planinski ugođaj...

6vdmG_sn202811.jpg

Pored Fruške Gore mutno ladno Dunavo...

AzcB7_sn202953.jpg

Manastir Kaona. Na putu Šabac Valjevo. Oaza mira i tišine.

Predivno uređen manastirski kompleks...

UHKl0_sn202938.jpg

Morović, lovište i prirodni rezervat, blizu Šida, neposredno uz Hrvatsku granicu.

Puno zelenila, raj za lovce i ribolovce. Mesto koje treba posetitii...

5d5Km_sn202659.jpg

Manastir Petkovica, na putu Šabac Loznica, na obroncima planine Cer. Pored manastira se

nalazi čudotvorna loza, koja po predanjima, leči od mnogih bolesti.

9qNy3_sn202863.jpg

Na kraju svakog putovanja pranje i sredjivanje motora i pripreme za sledeće putovanje...

TmgrJ_sn202976.jpg

Još jednom, motor je eliksir mladosti.

Otkako vozim motor, doneo mi je mnogo zadovoljstva. Samo putovanje je

zadovoljstvo, a kad se tome doda i obilazak mesta na kojima nikada ranije nisam bio,

osećam se puno  bogatije...

Ništa novo, za mnoge. Ali možda, za nekog i inspiracija za nova putovanja, kao što su

mnogi putopisi, sa ovog sajta, bili i jesu za mene... Puno pozdrava sa sve BJB... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa

Bravo! Ovo se zove uzivanje u motoru i onome sto on pruza. Fotografije su izvanredne, odlicno ilustruju ono o cemu pricas.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja