profesor momir 250 Napisano Decembar 21, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Zima, sneg napolju, vidim nema novih putopisa, pa ajd, nešto da napišem. Yamaha FZS 600 2002god. moj prvi motor u 44.godini života. Nova ljubav, nova strast, novo uzbuđenje. Znate ono vetar u kosi/ a ja ćelav, hahaha./ U počatku ja to pomalo i bilo jurcanje, isti putevi iste deonice. Vremenom, vidim da je ono što me interesuje u moto sportu putovanja, nove i zanimljive destinacije. Sa ,,starim,, fazerom sam napravio oko 17000km i pokazaću vam par sličica... Negde na Romaniji... U Bajinoj Bašti, sa ćerkom Bojanom, kod mog druga Koste... Na OMV pumpi na Ibarskoj.../u pozadini, sa strane, Dragan Majurac/ Naj duža relacija koju sam napravio sa ovim motorom je Šabac- Kosovska Mitrovica i nazad, oko 970km. Ovo je slika, na kojoj su Šabački bajkeri, na mostu, koji deli Srpski od Albanskog dela Kosovske Mitrovice... U gornjem redu, četvrti sa desne strane je naš domaćin, Saša Kričković, koji nas je primio u svoju kuću i ugostio, nas oko tridesetak i ovom prilikom mu se puno zahvaljujem... Pomalo sam davao oglase, maštajući o novom fazeru i kada sam se naj manje nadao, naiđe kupac, i motor ode u pola sezone. U početku sam radio sve moguće radove po dvorištu, čak sam i cveće sadio, ali čim čujem zvuk motora, ja se zalamam i gledam za motorom. Vidim ovako ne ide, ubacim u treću, kako da nabavim kintu i prođe dva meseca, a i zvanična sezona i eto ga ... FZ6 2009god. Mašta može svašta... I sada počinje naslov putopisa. Željan vozanja nisam silazio sa njega kao dete sa trešnje.Pošto je počelo Miholjsko leto, svaki dan mi je bio dragocen.Do sada /21. decembar/ napravio sam oko 3000km, trudeći se da svako putovanje ima novu destinaciju, ili makar novu maršrutu. Pošto je već bila kasna jesen sva putovanja su bila u relativnoj blizini Šapca, tako da su dnevne relacije bile oko 150-200km. Na sledećim fotkama prikazaću vam delove sa tih putovanja... Negde na Debelom brdu iznad Valjeva... Pejzaži Fruške Gore...Manastir Hopovo, par kolometara pre uspona na Frušku Goru, sa Rumske strane Negde na obroncima Fruške Gore... Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića našeg velikog prosvetitelja...Petnaestak kilometara od Loznice. Putevi oko i u Loznici loši, ali put do manastira Tronoše i Tršića divan, pun krivina, bajkovit... Manastir Tronoša u neposrednoj blizini Tršića. Predivna priroda, mir i tišina u samom manastiru. Česma ispred koje je, po legendi, stari Jug Bogdan krenuo u boj na Kosovo sa devet sinova, devet Jugovića... Gučevo, masto na Ceru, odakle je Srpska vojska odnela pobedu nad Švabama i proterala ih preko Drine. Tu su Švabe naučile rečenicu- ,,strina, strina gde je Drina,,. Spomen kosturnica... Pa, dalje, Obedska bara. Prirodni rezervat i stecište mnogih biljnih i životinjskih vrsta. Put vodi pored Nac. voz. akademije ,,NAVAK,,/koja je tada bila zatvorena/ Pogled sa Fruške Gore. Na i oko Fruške Gore sam bio više puta i to je predivna destinacija. Relativno blizu Šapca, ali tako, da stvara pravi planinski ugođaj... Pored Fruške Gore mutno ladno Dunavo... Manastir Kaona. Na putu Šabac Valjevo. Oaza mira i tišine. Predivno uređen manastirski kompleks... Morović, lovište i prirodni rezervat, blizu Šida, neposredno uz Hrvatsku granicu. Puno zelenila, raj za lovce i ribolovce. Mesto koje treba posetitii... Manastir Petkovica, na putu Šabac Loznica, na obroncima planine Cer. Pored manastira se nalazi čudotvorna loza, koja po predanjima, leči od mnogih bolesti. Na kraju svakog putovanja pranje i sredjivanje motora i pripreme za sledeće putovanje... Još jednom, motor je eliksir mladosti. Otkako vozim motor, doneo mi je mnogo zadovoljstva. Samo putovanje je zadovoljstvo, a kad se tome doda i obilazak mesta na kojima nikada ranije nisam bio, osećam se puno bogatije... Ništa novo, za mnoge. Ali možda, za nekog i inspiracija za nova putovanja, kao što su mnogi putopisi, sa ovog sajta, bili i jesu za mene... Puno pozdrava sa sve BJB... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Decembar 21, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Bravo profesore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2034 Napisano Decembar 21, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A meni nista? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Decembar 21, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Bi'e i tebi kad porastes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Decembar 21, 2009 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan MOMIRE, MOMIRE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2034 Napisano Decembar 21, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bi'e i tebi kad porastes... Gde ces vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Decembar 23, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Ovo se zove uzivanje u motoru i onome sto on pruza. Fotografije su izvanredne, odlicno ilustruju ono o cemu pricas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 23, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ! Pravi dozivljaj onoga sto mogu da pruze dva tocka . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...