profesor momir 250 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan J.b.m ti računar i ko ga izmisli... jedno deseti put kucam tekst i kao obrađujem fotografije i nikako da uspem. Ona dva teksta su mi otkucali učenici a ovaj nabadam sam... E tako, pa da počnem... Nedelja, jutro koje obećava kišu, pravo vreme za drugu polovinu oktobra. Pošto se pola leta nisam vozao, jer sam bio bez motora, na put, pa nek padaju sikire. Cilj me je da pređem oko 150-200 km, ali putevima kojima nisam išao i mestima kroz koja nisam prolazio. Pošto mi je relacija Šabac- Novi Sad preko Iriškog Venca dosadila, a zanima me Fruška Gora, odlučujem se za relaciju Šabac, Sremska Mitrovica, Ležimir, desno, obroncima Fruške Gore, Venac i nazad. Do Mitrovice prokine po koja kap, a ja se i dalje nadam neće, neće pasti. Kratka pauza za kaficu, ljuta mašina parkirana i spremno prevaljuje prve kilometre... Kratko proučavanje karte, izlazim iz grada i kišica počinje da rominja. Kako kilometri prolaze, kiša polako prelazi u pljusak. Ubrzo prolazim kroz Ležimir i prvi utisak je da ovo više podseća na planinsko selo nego na klasično mesto u Vojvodini. Posle veoma strmog dela puta uz Frušku Goru, dolazim do raskrsnice sa motivima koji više, uopšte nisu urbani. Sama pomisao da sam pre samo sat i po vremena živeo gradsku svakodnevnicu, ispunjava ovo mesto svojom neobičnošću. Posle skretanja desno, vozim se prelepim predelima koji više podsećaju na Romaniju i daju privid da sam negde daleko u planinskim vrletima, a ne samo stotinjak kilometara od kuće. Ali posle desetak kilometara, **magla svuda, magla oko nas iz daljine jedva čujno dopire tvoj glas** I tako sledećih 20-30km. Bacim pogled na komandnu tablu, goriva imam, pa i ovaj put se mora negde završiti. I napokon Iriški Venac, normalno bez bajkera i posetilaca uopšte. Onako polumokar, konačno oblačim kišno odelo i vidim da ubuduće nema ozbiljnijeg vozanja bez pravog kišnog odela. Iako nevolim škembiće i nisam ih jeo ,,sto godina,, ovi mi ležu**ko budali šamar**. Stvarno su super bili... I sada okrepljen i zagrejan, sad već po jakom pljusku, po dosadnom i sto puta pređenom putu, vozim se do Šapca, preko Rume. U gradu sebe častim ,,krempiticom,, u kafeu Evergreen, posle kafom u moto klubu i već razmišljam o novim putovanjima. Definitivno gradim svoj stav u moto sportu i opredeljujem se za turističku varijantu putovanja. U tome mi je dosta pomogao ovaj sajt i mnogi putopisi koje sam pročitao. U tom cilju sam i ja napisao ovo ,,putovanjce,, znajući sa kojim interesovanjem čitam druge putopise i koliko me inspirišu i koliko uživam u njima... E sad samo da pritisnem dugmence **pošalji** i valja će ovo doputovati da vas DRAGI MOJI DRUGOVI I DRUGARICE BAJKERI... POZZ... svim BJB 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Decembar 16, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo si profesore! Svaka cast! I ja sam odusevljen Fruskom Gorom. Gde sam ja ziveo svih ovih godina kada nisam obilazio ovu planinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Decembar 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Profesore majstore! Svaka ti čast, nema te kiše, pljuska ni zimoće koja te može sprečiti da uživaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Decembar 17, 2009 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan J.b.m ti računar i ko ga izmisli... ....a i kisu ... bas je ne volim Lepa tura profesore. Kada je to bilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Decembar 17, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to bio neki vikend u oktobru, ili početkom Novembra. Sada sam nabavio dobro kišno odelo/ polo-competiton/ i jedva čekam da ga isprobam. Što bi rekao moj drug Bandža nema lošeg vremene ima samo loše opreme... Pomalo i koliko mogu ulažem u opremu, tako da bih mogao sezonu spremno da dočekam. Želja su mi duža putovanja sa ciljem. Ne mora to da bude po svaku cenu inostranstvo, ali da to putovanje ima smisao. Obići neko lepo mesto. kulturno , istorijsko, prirodne lepote...Ovako iz rukava, NPR.: Đerdapska klisura, Durmitor, Slovenija, Ohrid- Makedonija, Niš, More/Grčka, ili neko Hrvatsko ostrvo/ i tako dalje i bliže... spisak želja raste. Al samo da je zdravlja i sreće, pare nisu problem, para nema... Samo nek je želje, a mašta može svašta... Ako neko ima zanimljiv predlog, slušam... Pozz...BJB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...