zodini 1302 Napisano Decembar 10, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan imam pitanjce koje se u glavi razvilo ovako: Problem je paljenje svetala, ali ono automatsko-cim upalis auto pale se i svetla ali svetla ne gore ako samo das kontakt, koliko sam nesto mozgao to bi moglo da se uradi time sto se veze pobuda releja na zicu od alternatora, pa kad ovaj krene da puni pale se i svetla, e sad pitanjce na koji zicu od alternatora to vezati, da li pre reglera ili posle ili iskoristiti neku drugu zicu (obzirom da ih ima tri) ili koristiti onu koja gasi kontolnu sijalicu na salt tabli???? pitanjce je vezano dirktno za auto-tirstac u pitanju, ali isto planiram da odradim i na fordu a i na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Decembar 10, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan e, bas povodom ovog zakona je napravljen uredjaj koji pali svetla po startovanju vozila, znaci tek kad se upali auto, svetla se pale posle nekih 5 sekundi, uredjaj je jednostavan za ugradnju, ima samo 3 zice, + - i izlaz za svetla, uredjaj registruje punjenje akumulatora, i pali svetla, kad opadne napon, tj.kad se ugasi auto, uredjaj gasi svetla moze da se ugradi na sva vozila vise informacija na PP ili na mob. tel dobro poznat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 12, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Resenje za kola: Kupite jedan relej sa 4 kontakta od nekih 60A (kosta do 400 dinara) i povezete 86.....d+ (sa alternatora) 85.....31 (masa) 30.....30 (napajnje +12v) 87.....56 (izlaz za kratka svetla) Kad date kontakt nema svetla,kad verglate nema,tek kad upalite i altenrator pocne da puni pale se svetla Valjda ce da vam da neku ideju kako izvesti za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Decembar 12, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ja odma meto uređaj za paljenje svetala na Vectru. Jevtin, pouzdan, lak za ugradnju. Samogradnja je čak šta više, poželjna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knezmoto 642 Napisano Decembar 12, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Skupljen(Vladimirci) Motocikl: Sachs Mad Ass 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja odma meto uređaj za paljenje svetala na Vectru. Jevtin, pouzdan, lak za ugradnju. Samogradnja je čak šta više, poželjna. Ha ha... Ovo je ubedljivo nabolje resenje ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Resenje za kola: Kupite jedan relej sa 4 kontakta od nekih 60A (kosta do 400 dinara) i povezete 86.....d+ (sa alternatora) 85.....31 (masa) 30.....30 (napajnje +12v) 87.....56 (izlaz za kratka svetla) Kad date kontakt nema svetla,kad verglate nema,tek kad upalite i altenrator pocne da puni pale se svetla Valjda ce da vam da neku ideju kako izvesti za motor. Cccc...Nece valjati ! Pri ovoj vezi prebacivanjem na duga svetla ostaju i kratka upaljena . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Kratka se normalno gase kad se pale duga,bar sto se tice kadeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Kratka se normalno gase kad se pale duga,bar sto se tice kadeta. U ovoj vezi samo treba da masa 31 bude zica za dugo svetlo i sve Ok . Proveri jos jednom svoj auto . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Nije moj auto,nisam jos povezivao kod mene,ovo je sa drugarovog. Hvala u svakom slucaju,imacu ovo u vidu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...