Jump to content

Moto Zajednica

Shoei Europe VS Shoei USA

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova

S obzirom da je bilo dosta raspravki zbog eventualnih razlika izmedju Shoei kaciga za Americko i Evropsko tržište mislim da je ovo najbolji nacin da se ova polemika resi. Naravno da su oni koji su kupili Americki Shoei uvek branili svoju kacigu i govorili da nema nikakve razlike sa Evropskom ali ovde cemo napisati nekoliko cinjenica.

Shoei USA:

- veca tezina kacige (prosecna tezina za velicinu "M" +/- 50g):

XR-1000 = EU (1330g), USA (1520g)

X-Spirit = EU (1330g), USA (1540g)

XR-1100 = EU (1430g), USA (1610g)

X-Spirit II = EU (1470g), USA (1690g)

- Pinlock

Shoei USA (na viziru ne postoji mesto gde se kaci pinlock i isti pinlock ne dolazi uz kacigu kao sto je to slucaj u Evropi)

Ukoliko budete hteli na kacigu da stavite pinlock a posedujete Americku verziju kacige mozete kupiti vizir za Evropsko trziste koji se razlikuje od Americkog samo po tome sto ima opciju za Pinlock. Naravno morate da dokupite i Pinlock.

Vizir za XR-1000 i X-Spirit (providni, crni) = 49 eura

Pilock za XR-1000 i X-Spirit = 23 eura

Vizir za XR-1100 i X-Spirit II (providini, crni) = 56 eura

Pinlock za XR-1100 i X-Spirit II = 24 eura

Postoje jos neke razlike izmedju Americkih i Evropskih kaciga kao sto je standard koji je takodje jako bitan EU (ECE22.05), USA (SNELL/DOT), pored ovih razlika postoje jos neke sitnije koje mislim da ne moramo da navodimo jer ovi podaci dramaticno menjaju pogled na Shoei USA kaciga.

Za one koji ne znaju garancija na Shoei kacige je 7 godina ali i tu za kupce postoji jedan mali problem. Naime svi koji su kupili kacige za Americko trziste morace iste da salju u Ameriku ukoliko budu smatrali da garancija pokriva taj kvar koji je njih zadesio jer Shoei Europe ne daje garanciju na te kacige.

Za one koji i dalje ne veruju mozete otici na Shoei Europe sajt i videti o cemu se radi... Link je:

http://www.shoei-europe.com/uk/ecesnell-uk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Meni nije jasno zasto su tolike razlike? Mislim da je to cista glupost od strane tako renomiranog proizvodjaca kao sto je Shoei...

• U prolazu, 77 postova

Amerika ima svoje standarde a Evropa svoje. Samo rukovodstvo Shoei-ja kaze da su Evropski standardi najrigorozniji i da nisu takvi u ostatku sveta. Shoei proizvodi i trecu verziju svojih kaciga koja je za azijsko trziste ali te kacige su stvarno skroz drugacije, samo su neke grafike slicne.

Sve fabrike imaju vise klasa svojih proizvoda. Svi znamo za slucaj muske i zenske kozmetike. Postoji ona C klasa koja dolazi u nase krajeve i ona A koju dobijaju sve zapadno evropske zemlje...

U sustini mi treba da budemo zahvalni tom ECE stanardu jer zbog njega dobijamo najkvalitetnije Shoei kacige :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja