Jump to content

Moto Zajednica

Nasao sam motor,sad mi treba pomoc u naredna 2 dana

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Kao sto sam napisao u naslovu danas sam slucajno u Novom Sadu nasao motor koji mi se svidja.U pitanju je BMW F650Gs 2000 godiste.E sad u cemu je problem?

Kao prvo motor je stranac,ima Engleske papire.Decko je iz Australije,srpski zna osrednje pa se malo teze sporazumevamo i kaze da su svi papiri u redu,ali kako ja mogu to da proverim?Nije uradjen ulaz u zemlju,ali mi kaze da ima coveka koji moze to da mi sredi.Izgleda mi ok,ali ne mog tek tako da mu dam lovu pa posle da ne mogu da registrujem motor.

E sad drugi problem.Motor nema akumulator i neispravan mu je regler.Decko mi je rekao da bi i prednje pakne trebale da se promene,ali da je sve ostalo ok posto ga je on vozio celo leto i sad je uzeo drugi motor pa ovaj hoce da proda.Ja sam se dogovorio sa njim da dodjem u nedelju i da skine akumulator sa drugog motora da probamo da ga upalimo ili cu ja uzeti od drugara.

E sad ako neko moze da mi kaze sta treba on da mi da od papira da bi zavrsio celu papirologiju ili jos bolje ako ima neki spediter da mi to sve zavrsi to bi bilo najbolje.

Sto se motora tice interesuje me koliko bi kostao taj regler i pakne?

Eto ako moze neko da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan (u pivama i cevapima),a spediteru bi normalno platio koliko je potrebno

Ako urednistvo smatra da temi ovde nije mesto nek je prebaci u odgovarajuci podforum

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

ja sam uterao afriku iz engleske, motor mora da izadje iz zemlje, pa ponovo da udje i da se odmah na granici prijavi za carinjenje, na granici imas pun kur.. speditera koji ce da ti urade papire sa kojima ides na carinu, motor se carini po mestu prebivalista iliti, gde si prijavljen, od papira sam im prilozio, saobracajnu, kupoprodajni ugovor i koliko sam platio motor(overeno kod notara) , ali se raspitaj jos, da nesto nisu promenili u medjuvremenu i srecno  ;D

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

motor mora da izadje iz zemlje, pa ponovo da udje i da se odmah na granici prijavi za carinjenje,

Tacno tako, ako se ne varam Zrenjanin ima svoju carinu, tako da moras u Zrenjaninu da carinis (ne moras, ali ostale varijante su komplikovane...). Speditera moras da nadjes pre carinjena i dalje ide sve po njegovim uputstvima (koja nisu za objasnjavanje na javnom forumu). Znaci nadji speditera u Zrenjaninu jos sutra, izvrti oglase i imenik.

u engleskoj ne postoji odjava, u saobracajnoj dozvoli imas, ako se dobro secam, 4 isecka, 2 su ako motor izvozis iz zemlje, a druga dva ako motor ostaje u zemlji, ako motor ide iz zemlje, prodavac popunjava isecak i salje ga u DVLA, nesto kao nasa ljermontova i to je sve

ne postoje odjavne tablice, ako si na to mislio

meni je veci problem bio kupoprodajni ugovor, to kod njih ne postoji kao dokument, notar me je gledao kao kretena kada sam probao da mu objasnim sta mi treba

Hvala na odgovorima.Danas sam zvao decka i motor nije odjavljen,ali mi on kaze da se odjava salje postom i da bude gotovo za jedno 2 nedelje (kaze tako je uradio i za dzip koji je uvezao sebi).E sad kazu mi ljudi da ima varijanta da se uradi ulaz i bez teranja na carinu,ali da moras da platis nesto sto bi mi vise odgovaralo jer ovako mogu da me kazne za carinski prekrsaj.To mi je rekao i taj decko da ima coveka koji bi to zavrsio

E sad za delove.Zvao sam danas Radulovica i regler je nesto preko 11 tisuca,a plocice su 5600.To bi ionako sredjivao na prolece posto sam knap sa parama.

Meni je najveca frka oko papira jer sta da radim ako posle ne mogu posle da registrujem motor.

Da kako da proverim da li je motor kraden?Da li ima neki sajt za proveru kao za one Italijanske motore?

Hvala jos jednom

Pozdrav

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Zasto se ti prijatelju sikiras oko papira? Nek sredi brate prodavac sve do placenog PDV, pa onda izbroj parice. Ako mu je stalo da proda i ako je sve OK, nece mu biti problem da zavrsi papirologiju. Pomozi mu sa nekom kaparom da odbaci sve sumnje u ishod i to bi trebalo da je to.

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Javi mi se na 069650060 mislim da znam motor i ko ga je dovezao iz UK.

Za regler se ostavi Radulovića i kupi kod Joške jednako radi posao a manje je para, a pločica makar ima da se kupi po Beogradu, pa ni za to nisi osudjen na Radulovića. Vrujem da ti isto zako kvalitetno rade posao i Ferodo iz Markosa koje ne koštaju više od 30-ak eura. 

Rekao bih da je u pitanju James, a on je, koliko znam, skroz OK lik....

Jeste on je i meni tako deluje,ali otkud ja znam prvi put ga vidim u zivotu.Ne sumnjam ja u njega vec se bojim da se ne zakomplikuje sa papirima posto znamo svi kakva je ova drzava.

I ja sam mislio da mu ostavim kaparu i da on zavrsi sve,ali decko nije trgovac i ne razume se u tu papirologiju.On hoce da proda svoj motor i bas ga briga.Bojim se da ce dok se ja premisljam doci neko drugi i uzeti ga jer je ok cena.

Sutra se cujem sa spediterom preko kojeg sam uzeo kola da vidim da li moze da mi napravi ulza i ako je sve ok u nedelju idem da probamo da upalimo motor i da ga uzmem najverovatnije.

Nego nevezano za motor koja je prica lika otkud on ovde?Ako se ne varam on je iz Australije,a neki tip sa kojim sam pricao telefonom mi je rekao da mu je ovaj dovezao motor iz Novog Zelanda  :D

Pozdrav

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Hvala na odgovorima.Danas sam zvao decka i motor nije odjavljen,ali mi on kaze da se odjava salje postom i da bude gotovo za jedno 2 nedelje (kaze tako je uradio i za dzip koji je uvezao sebi).E sad kazu mi ljudi da ima varijanta da se uradi ulaz i bez teranja na carinu,ali da moras da platis nesto sto bi mi vise odgovaralo jer ovako mogu da me kazne za carinski prekrsaj.To mi je rekao i taj decko da ima coveka koji bi to zavrsio

E sad za delove.Zvao sam danas Radulovica i regler je nesto preko 11 tisuca,a plocice su 5600.To bi ionako sredjivao na prolece posto sam knap sa parama.

Meni je najveca frka oko papira jer sta da radim ako posle ne mogu posle da registrujem motor.

Da kako da proverim da li je motor kraden?Da li ima neki sajt za proveru kao za one Italijanske motore?

Hvala jos jednom

Pozdrav

Pa lepo, on ga istera iz zemlje , obrne krug i udje ponovo sa njim ;) A odjavu ionako on mora da uradi s obzirom da je vlasnik.

Ima raznih varijanti, ovde svasta nesto moze da se "muva" a posle bude kuku lele, nisam znao pa do trenutka kada mogu da ti oduzmu saobracajnu (motor ne oduzimaju sem ako nije kraden). Ciljas da ti "sredjivanje" bez teranja nije carinski prekrsaj? Lepo ti njemu kaparicu, potpisete papirce o tome a glavnicu kada ti preda motor i sve papire ;)

Kod Radulovica se ide bas ako te muka natera, nesto je sto toliko retko i hitno a niko drugi nema...

Cene su okvirno kao sto su ovde rekli.

Srecna kupovina

• Svrati ponekad, 121 postova

Lepo ti njemu kaparicu, potpisete papirce o tome a glavnicu kada ti preda motor i sve papire ;)

Pa pobegne se kaparicom  :). Salim se, ali dovoljno je da prelistas po forumu pa da vidis koliko problema iz kupoprodaja "na majke mi" je izaslo. Ako je i nesto skuplje da on sve sredi, sve jedno plati. Ionako to moze da kosta kolko ces potrositi za prva 2-3 meseca voznje. Mislim na sve do registracije, koja ide na tvoje ime.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R

Ja sam licno uvezao motor iz Nemacke.Motor je bio prijavljen,tj.vozao sam ga u Srbiji.Kada sam ga hteo da ga ocarinim,nisam morao da obrnem krug.Spediter sve sredio! Motor je bio na moje ime. E sad ako to funkcionise i sa motorima iz Engleske...

Nije stvar u parama i ja bih voleo vise da on sve zavrsi,platim i gotovo,ali koliko vidim on se jos manje razume od mene.Decko slabije prica srpski,uzeo je motor u NS vec na stranim tablama,sad je uzeo drugi i ovaj hoce da proda.Znaci nije trgovac,nema nikakvu firmu i sl

Pozdrav

ne vidim u cemu je problem, ako se motor vodi na njega i ako mozete da napravite kupoprodajni ugovor, ili izvrti krug preko granice ili nadji speditera koji ce da ti to zavrsi bez da isterujes motor iz zemlje, napraviste nauku oko toga, da je to toliko tesko niko ne bi uvozio

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Pa pobegne se kaparicom  :). Salim se, ali dovoljno je da prelistas po forumu pa da vidis koliko problema iz kupoprodaja "na majke mi" je izaslo.

Pa ako je bas dotle doslo da ciljas da ce neko da te uradi za 50e, a ja vise za kaparu ne bih davao, onda skines recimo neku bocnu plastiku kao osiguranje ;)

Samo nisam za neke muljavine sa carinom, pravljenje ulaza i sl. zato sto znam kome je osporena saobracajna za auto bas zbog slicne rabote a posle od regularnog vozila dobijes divljaka!

• Svrati ponekad, 121 postova

Ma kako kod, svako odredjuje koji nivo rizika je spreman da snosi. Ne postoji apsolutna zastita od prevare, jer to nije stvar pameti nego zloupotrebe poverenja. Srecna kupovina i da se navozas...

Bio danas i video motor,poneli akumulator i upalili iz 2 puta (motor je stajao 3 meseca).E sad kada smo skidali plastike video drugar sto je isao sa mnom da ije motor mastan sa desne strane rama i ispod "laznog" rezervara.Predpostavljam da to ulje dolazi iz vazdusnog filtera.Druga stvar motor uopste nece da radi ispod 2000 o/min,znaci cim pustis gas ugasi se.I treca stvar prilikom startovanja cuje se udarac kao da udaris cekicem,da li je bendiks ili sta ja znam.

Sad da li neka od ovih stvari ima veze sa time sto motor nema regler i sto smo jednu klemu drzali rukom jel nije bilo srafa nemam pojma.Decko mi je rekao da se taj udarac cuo prilikom svakog paljenja.

Za papire nije frka moze spediter da mi uradi ulaz,a i vlasnik ce mi pomoci oko odjave.Mislio sam da su papiri najveci problem,ali ispalo da motor i nije bas u sjajnom stanju.Sad ne zna da li se mozda zapusilo nesto zbog prljavog goriva pa se zato gasi.Mislim da bi se to dalo srediti,ali mi se ne svidja ta masnoca i taj udarac prilikom alnasovanja

Zao mi je sto vas gnjavim sve,ali sad tek stvarno ne znam sta da radim

Pozdrav

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Imao sam takav motori i tog ulja sa desne strane nemoj da se plašiš jer je sa te strane crijevo za odušak viška ulja i kondezovanog ulja (prije filtera za vazduh u kućištu sa donje strane je odliv) , svaki jednocilindraš kad se alansuje umije tako da lupi i to nebi trebalo da je problem i treće na tom motoru je ler gas na skoro dvije hiljade obrtaja i meni se dešavalo da se mora malo držati na gasu poslije duže pauze prilikom paljenja . nadam se da sam bar malo pomogao . poz

Pomoga si mi mnogo jer ako je tako onda cu odma sutra da odem da ga uzmem.Reci jel sa desne strane kad sedis na motoru ili kad ga gledas od napred?Ajde da olaksam jel sa strane koje je menjac ili gde je kocnica?Ovaj je prljav samo sa te strane gde je menjac,a sa druge strane nema ni malo masnoce,a i cilindar nije nigde masan.A ovo sto lupa lupi svaki put kad zaalnasuje

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja