Jump to content

Moto Zajednica

Koji lagani off road - enduro motocikl ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 121 postova

Razmisljam o necemu oko 100 kg, dakle 125 ccm Zanima me motor za sumu, koji je namenjen za  off road, ali ne bi bilo lose da ga bez cimanja i nervoze provezem preko  javnih puteva do sume. Ne treba mi sportska masina, moje potrebe su  pocetnicke. Procitao sam na forumu prednosti - mane izmedju cvaja i cetvorotaktnih, ali me zanimaju konkretni modeli, odnosno imali li neki i enduro -(far itd) koji moze da zadovolji kriterijum laganog off road bajka. Naravno prednosti i mane, ukljucuju prvenstvenu namenu, odrzavanje, potrosnju, cjenu itd.

Molim da mi odgovore oni koji imaju konkretno iskustvo i duze voze off road. Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

Posto je i terenska voznja ko i svaka druga zarazna u smislu postane ti malo motor. za pocetnika ja bi razmislio o Tomosu CTX to je 80ccm ide skoro ko japanska 125 odrzavanje je daleko jevtinije.Doduse nije to Kros motor ali na njemu se mogu nauciti mnogi trikovi OFF voznje .Cena za kupovinu je mala tako da u smislu nekog gubitka kasnije prodaje nema problema.Znam da ce ovaj moj izbor oni koji vec voze OFF road da komentarisu kao da nisam normalan ali nek se zapitaju na cemu su oni sisli sa asfalta prvi put i koliko ih sad na skupljim modelima kosta voznja bez vecih padova.

Inace neka mera japanca za to sto trazis je po meni Kawasaki KMX 125.

• Svrati ponekad, 130 postova

Po tome sto si rekao pravi motor za te potrebe je Yamaha DT 125 ili Honda CRM 125 neprevazidjene masine koje kada im se skinu blokade idu i do 30-ak ks a odrzavanje, potrosnja i rezervni delovi im nisu problem. Pouzdani, izdrzljivi i prastaju greske, pravi motor za pocetnika u off road voznji. Koji god da izaberes sigurno se neces pokajati. Imaju far i signalizaciju tako da mozes da ih registrujes i vozis po putu.

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Za pocetak mogu posluziti soft enduro 125 kao dt , crm ,Suzuki ts itd. Moras se pomiriti sa tim da su to motori koje ces na off road-u vrlo brzo da prevazides,kako zbog snage,tako i zbog njezne konstrukcije i nedovoljno rijesenog hladenja motora u tezim uslovima . Moja preporuka TS125 ,22 ks i vrlo kvalitetan motor, za druge znam da su od 12 -15 ks,to je malo.

Ako mozes da odvojis malo vise novaca onda  svakako neki hard enduro kao KTM exc125 ili 4T exc 250,Honda crf 250x, Yamaha wr 250 ,to su puno ozbiljniji motori ,naravno skuplji i tezi za odrzavanje.

• Svrati ponekad, 121 postova

GS@

crf 250x je mmmmmmmmm. Vozio sam po sumi XT 600 i jedino sto znam  je da hocu  motor oko 100 kg. Posto je prvi hard necu da da se ispucam oma, trazim nesto lakse za odrzavanje i da me boli uvo kad mu izlomim plastike i polomim ko zna sta.

E da, ne mogu da nadjem ovaj TS 125 odnosno daje mi fotke nekih matorih motora koji nisu hard.

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

GS@

crf 250x je mmmmmmmmm. Vozio sam po sumi XT 600 i jedino sto znam  je da hocu  motor oko 100 kg. Posto je prvi hard necu da da se ispucam oma, trazim nesto lakse za odrzavanje i da me boli uvo kad mu izlomim plastike i polomim ko zna sta.

E da, ne mogu da nadjem ovaj TS 125 odnosno daje mi fotke nekih matorih motora koji nisu hard.

Probaj na bikepics/suzuki/ts 125 r

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja