ugac 1150 Napisano Novembar 18, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam bio u vozhnji i sve je teklo ko podmazano. Danas oko podneva palim motor jer imam dogovorenu vozhnju do Gocha sa par ortaka, ali u tom trenutku razocharenje. Iz auspuha kulja bela dimchina i to, onako bogato. Poprilichno uplashen gasim motor posle 10-ak sekundi da bih sachekao ostatak ekipe i pokazao im demone, ne bi li mi oni rekli o chemu se radi. Ljudi doshli, ja palim mashinu, a od dima samo tetka od zaove. U prevodu, nishta. Zadimi sekundu-dve i poche da radi bez ikakvog dima. Skroz normalno i ochekivano. Na kraju sam odvezo tih danashnjih 60 km i sve je proshlo u najboljem redu i bez ikakvog dima. I sad... ima li iko pretpostavku shta je uzrok tom nesrecnom paljenju? Shta se to zapravo desilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 18, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan dihtung na glevi ti je negde malo probio pa onda dimi belo dok je hladan mora da je skoro probio ........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Novembar 18, 2009 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako se uglavnom ponasa kad je dihtung glave. Jel to bese vazdusno hladjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Novembar 18, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste vazdushara. Ako je dihtung u pitanju kao shto kazhete, smem li ja josh ovaj mesec, dok je lepo vreme da ga teram bez ikakvih posledica? Ne bih zheleo da od sitnog komarca na kraju napravim jarca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 101 Napisano Novembar 18, 2009 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan Tako se ponasa kad ode dihtung na vodenjacima, a kod tebe je samo lose gorivo, mozda i sa dodatkom vode, i kad je to progutao sve se vratilo u normalu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Novembar 18, 2009 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakva je situacija kod vazdusara. Kod vodenog hladjenja ne sme da se vozi zato sto provlaci vodu u cilindre, nabija pritisak u bocu od vode, u hladnjak, u creva.... izbacuje napolje vodu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 972 Napisano Novembar 19, 2009 Ol' dirty bastard, 615 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desilo jednom,prosle zime.Motor je bio cele noci napolju(bilo bas hladno),ujutru normalno upalio,ja malo sacekao i krenuo.... Posle 100 metara pogledam u retrovizor a iza mene dimcina k'o iz aviona! Kasnije tog dana kad sam opet palio sve bilo ok,i do danas to se nije ponovilo. E sad,meni rekli:kondenzacija-auspuh. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 19, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desilo jednom,prosle zime.Motor je bio cele noci napolju(bilo bas hladno),ujutru normalno upalio,ja malo sacekao i krenuo.... Posle 100 metara pogledam u retrovizor a iza mene dimcina k'o iz aviona! Kasnije tog dana kad sam opet palio sve bilo ok,i do danas to se nije ponovilo. E sad,meni rekli:kondenzacija-auspuh. ??? Upravo tako. Memi se isto desava da malo dimi kad stoji celu noc na hlanom. Mislim da dihtung glave nema nikakve veze sa tim posto je vazdusara u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Novembar 19, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Kondenzacija u auspuhu,ne sekiraj se nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Novembar 19, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazu ne sekiraj se nista ali prati potrosnju ulja... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Novembar 19, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Slichno sam i ja pomislio. Dodushe malo ishchasheniju verziju. Mislio sam da su mi klinci koji se muvaju oko zgrade pishkili ili gurali koje-shta u auspuh jer dim nije imao nikakav miris. Reko voda neka 100%. Shta znash, deca su to. ;D Inache, motor i meni stoji napolju, a veche pre toga je bilo izrazito hladno. Slavinicu na rezervoaru sam okrenuo na rezervu i on povukao vodu sa dna. Sad mi je srce na mestu. Hvala na odgovorima. @ Stari Vujadin Proveravam ulje redovno i pitanje u vezi istog ti sledi (kao i ostalima) u XT all in one temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...