Jump to content

Moto Zajednica

XT 600 - dim iz auspuha

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Sinoc sam bio u vozhnji i sve je teklo ko podmazano. Danas oko podneva palim motor jer imam dogovorenu vozhnju do Gocha sa par ortaka, ali u tom trenutku razocharenje. Iz auspuha kulja bela dimchina i to, onako bogato. Poprilichno uplashen gasim motor posle 10-ak sekundi da bih sachekao ostatak ekipe i pokazao im demone, ne bi li mi oni rekli o chemu se radi. Ljudi doshli, ja palim mashinu, a od dima samo tetka od zaove. U prevodu, nishta. Zadimi sekundu-dve i poche da radi bez ikakvog dima. Skroz normalno i ochekivano.

Na kraju sam odvezo tih danashnjih 60 km i sve je proshlo u najboljem redu i bez ikakvog dima.

I sad... ima li iko pretpostavku shta je uzrok tom nesrecnom paljenju? Shta se to zapravo desilo?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Jeste vazdushara.

Ako je dihtung u pitanju kao shto kazhete, smem li ja josh ovaj mesec, dok je lepo vreme da ga teram bez ikakvih posledica? Ne bih zheleo da od sitnog komarca na kraju napravim jarca.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Tako se ponasa kad ode dihtung na vodenjacima, a kod tebe je samo lose gorivo, mozda i sa dodatkom vode, i kad je to progutao sve se vratilo u normalu

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ne znam kakva je situacija kod vazdusara. Kod vodenog hladjenja ne sme da se vozi zato sto provlaci vodu u cilindre, nabija pritisak u bocu od vode, u hladnjak, u creva.... izbacuje napolje vodu....

• Ol' dirty bastard, 615 postova
  • Motocikl: TDM

Meni se to desilo jednom,prosle zime.Motor je bio cele noci napolju(bilo bas hladno),ujutru normalno upalio,ja malo sacekao i krenuo....

Posle 100 metara pogledam u retrovizor a iza mene dimcina k'o iz aviona!

Kasnije tog dana kad sam opet palio sve bilo ok,i do danas to se nije ponovilo. :)

E sad,meni rekli:kondenzacija-auspuh.  ???

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Meni se to desilo jednom,prosle zime.Motor je bio cele noci napolju(bilo bas hladno),ujutru normalno upalio,ja malo sacekao i krenuo....

Posle 100 metara pogledam u retrovizor a iza mene dimcina k'o iz aviona!

Kasnije tog dana kad sam opet palio sve bilo ok,i do danas to se nije ponovilo. :)

E sad,meni rekli:kondenzacija-auspuh.  ???

Upravo tako. Memi se isto desava da malo dimi kad stoji celu noc na hlanom. Mislim da dihtung glave nema nikakve veze sa tim posto je vazdusara u pitanju

Slichno sam i ja pomislio. Dodushe malo ishchasheniju verziju. Mislio sam da su mi klinci koji se muvaju oko zgrade pishkili ili gurali koje-shta u auspuh jer dim nije imao nikakav miris. Reko voda neka 100%. Shta znash, deca su to. ;D

Inache, motor i meni stoji napolju, a veche pre toga je bilo izrazito hladno. Slavinicu na rezervoaru sam okrenuo na rezervu i on povukao vodu sa dna. Sad mi je srce na mestu. Hvala na odgovorima. :)

@ Stari Vujadin

Proveravam ulje redovno i pitanje u vezi istog ti sledi (kao i ostalima) u XT all in one temi. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja