FTW! 377 Napisano Octobar 14, 2009 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari! U poslednje vreme dosta razmisljam o kupovini polovnog motora od 600-700 ccm (do skoro sam imao u planu da kupim nov Kawasaki KLX 250 na sledecem Sajmu Motorcikala u Bgd-u, na prolece). Favorit br. 1 mi je Honda CB 600F Hornet, naravno kupio bih generaciju 2000-2006 (najnovija generacija je cisto savrsenstvo, ali ima dosta jaku cenu, cak i kao polovna), pa sam malo gledao oglase i nasao sam jednu jako povoljnu, ali pishe "engleski model". E pa moje pitanje je, da li se taj engleski model razlikuje od ovih nashih modela i ako se razlikuje, u cemu je razlika? Mozda far, to je jedino sto mi pada na pamet, stvarno ne znam sta bi tu josh moglo da se razlikuje... Hvala unapred! Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 207 Napisano Octobar 14, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima volan na desnoj strani :D verovatno je razlika u snazi motora zbog propisa o emisiji izduvnih gasova u odnosu na standardni model i kilometraža je verovatno u miljama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Octobar 14, 2009 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima volan na desnoj strani :D verovatno je razlika u snazi motora zbog propisa o emisiji izduvnih gasova u odnosu na standardni model i kilometraža je verovatno u miljama :D Hvala za odgovor. E da, to za milje si u pravu, a sto se tice snage motora, pa ja mislim da nema razlika...Kada citam test nekog motorcikla na MCN site-u (Britanski site) u teh. podacima se snaga uopste ne razlikuje u odnosu na stand. modele. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Octobar 14, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je jedina razlika, možda km sat u miljama i ako ima pokazivač spoljne temparature da je isti u farenhajtima. Jble ih ne standardne mere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Octobar 14, 2009 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za tebe sto si promenio misljenje i odustao od kupovine jednog od ona cetiri nova motora. Pratio sam tu temu i bilo mi je nekako krivo zbog tebe. Shvatices da ti je ovo pametan potez tek kad sednes na horneta. Sto se tvog pitanja tice mislim da nema neke bitne razlike u ''engleskom'' modelu i ovog sto se vozi u ostatku evrope. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Octobar 14, 2009 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za tebe sto si promenio misljenje i odustao od kupovine jednog od ona cetiri nova motora. Pratio sam tu temu i bilo mi je nekako krivo zbog tebe. Shvatices da ti je ovo pametan potez tek kad sednes na horneta. Sto se tvog pitanja tice mislim da nema neke bitne razlike u ''engleskom'' modelu i ovog sto se vozi u ostatku evrope. Hvala! Pa da, razmislio sam o svemu dobro i shvatio da bih brzo prerastao i motor od 250 ccm, a pogotovo motorcikl od 125 ccm, a kada bih prodavao motor, koji sam ja kupio nov, suocio bih se sa velikim padom cene. Tako da mislim da je najbolja solucija kupiti polovan motor, kao sto je npr. Hornet za nekih 3,500-4,000 e. Taj motor nikada necu prerasti, plus i da se odlucim za prodaju (npr. zbog kupovine novijeg modela), pad u ceni je minimalan... Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan bitna razlika je da engleski modeli imaju farove podesene za voznju levom stranom puta, tako da nisu homologirani za voznju desnom stranom - snop bije vozacima u oci. znaci treba farove promeniti ili "uskladiti". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Octobar 15, 2009 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi na pamet, a sta je sa srafovima? Moguce je da oni imaju inc kljuceve(ili sto bi rekli nemci zoll) pa moze da se desi da hoces da odvrnes sraf i uzmes npr. 13 kad ono mali, uzmes 14 a onda imas viska. Mada ne vidim zasto bi se neki veliki proizvodjac kao sto je Honda baktao sa tim, ali znam da je tako na engleskim vozilima(bar onim starijim), zato ako imas Land Rovera(ali onog pravog kockastog) cuvas sve srafove ko oci u glavi jer jelte nigde nemozes da nadjes drugi... Zato subler u ruke i proveri ako budes isao da gledas motor(mada mala je verovatnoca da su napravili tu glupost) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Octobar 15, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi na pamet, a sta je sa srafovima? Moguce je da oni imaju inc kljuceve(ili sto bi rekli nemci zoll) pa moze da se desi da hoces da odvrnes sraf i uzmes npr. 13 kad ono mali, uzmes 14 a onda imas viska. Mada ne vidim zasto bi se neki veliki proizvodjac kao sto je Honda baktao sa tim, ali znam da je tako na engleskim vozilima(bar onim starijim), zato ako imas Land Rovera(ali onog pravog kockastog) cuvas sve srafove ko oci u glavi jer jelte nigde nemozes da nadjes drugi... Zato subler u ruke i proveri ako budes isao da gledas motor(mada mala je verovatnoca da su napravili tu glupost) Naravno da modeli uveženi iz UK nemaju colovne šrafove, nego klasične metričke, jedino nebih stavio glavu na panj za original Engleske i Američke brendove poput Triumpha ili HD......Mada bi to mali ćaća sigurno znao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Octobar 15, 2009 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Drugar moj skoro došao sa V-Stromom kupljenim u UK...sve je potpuno isto kao na evropskim modelima, jedino je doštampana na KM satu skala u miljama, pored ove "normalne" u km/h. Za svetla mi nije rekao da mu nešto po Evropi čudno svetle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Octobar 15, 2009 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa kapiram da je tako, samo mi je palo na pamet a i rekoh da bi bila stvarno glupost da su tako pravili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Octobar 15, 2009 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jok, staviće menjač desno a kočnicu levo... ;D znaš li koliko bi to love za razvoj i proizvodnju trebalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci far (mozda) i oznake na brzinomeru u miljama (i na odometru). Hvala svima! Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Octobar 17, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi na pamet, a sta je sa srafovima? Moguce je da oni imaju inc kljuceve(ili sto bi rekli nemci zoll) pa moze da se desi da hoces da odvrnes sraf i uzmes npr. 13 kad ono mali, uzmes 14 a onda imas viska. Mada ne vidim zasto bi se neki veliki proizvodjac kao sto je Honda baktao sa tim, ali znam da je tako na engleskim vozilima(bar onim starijim), zato ako imas Land Rovera(ali onog pravog kockastog) cuvas sve srafove ko oci u glavi jer jelte nigde nemozes da nadjes drugi... Zato subler u ruke i proveri ako budes isao da gledas motor(mada mala je verovatnoca da su napravili tu glupost) Naravno da modeli uveženi iz UK nemaju colovne šrafove, nego klasične metričke, jedino nebih stavio glavu na panj za original Engleske i Američke brendove poput Triumpha ili HD......Mada bi to mali ćaća sigurno znao.... Triumph Naravno da nemaju colovne srafove, ni motorcikli a ni automobili novijeg datuma proizvodnje. Sto se tice farova, zamenjena su mesta dugom i kratkom svetlu, to vratis tj. okrenes i to je to. Svaki digitalni pokazivac (sat) ima opciju da pokazuje i km i mil. kao i C i F stepene samo nastelujes i vozi. Ovo vazi i za HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Spop ti je dao pravi odgovor,jedino bi dodao da su kod starijih motorica sarafi malo zardali posto ih voze non-stop,verovatno bi i nasi takvi bili da ih zimi necuvamo po garazama i sobama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Octobar 17, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim 2 iz engleske i nema bas nikakve razlike, cak Yamaha ima analogni sat koji pokazuje u km, a ne u miljama. I aprilia kada je stigla bila je podesena za km, a ne za milje, mada se to lako menja pa je moguce da je dealer pripremio jer je znao da motor ide van UK. Far moze da bude podesen ulevo, ali kod modela koji imaju stelovanje levo-desno, moji motori nemaju stelovanje i far baca ravno ispred. Kod modela sa 2. sijalice prosta zamena ne moze da se uradi jer prostor za refleksiju nije isti za duga i kratka svetla, ali ni tu nema razlike, pogledaj slike BMW-a, na istom mestu je veci far i u UK i u Evropi. Motori jesu vise zardjali, obrati paznju na auspuh i felne (ako su celicne). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikters 5 Napisano Octobar 17, 2009 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan bitna razlika je da engleski modeli imaju farove podesene za voznju levom stranom puta, tako da nisu homologirani za voznju desnom stranom - snop bije vozacima u oci. znaci treba farove promeniti ili "uskladiti". znači, kupiš to i voziš lijevom stranom ;D (šala mala) bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za odgovore. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fraising1 1 Napisano Octobar 20, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: SLOVENIJA Prijavi odgovor kao problematičan Pade mi na pamet, a sta je sa srafovima? Moguce je da oni imaju inc kljuceve(ili sto bi rekli nemci zoll) pa moze da se desi da hoces da odvrnes sraf i uzmes npr. 13 kad ono mali, uzmes 14 a onda imas viska. Mada ne vidim zasto bi se neki veliki proizvodjac kao sto je Honda baktao sa tim, ali znam da je tako na engleskim vozilima(bar onim starijim), zato ako imas Land Rovera(ali onog pravog kockastog) cuvas sve srafove ko oci u glavi jer jelte nigde nemozes da nadjes drugi... Zato subler u ruke i proveri ako budes isao da gledas motor(mada mala je verovatnoca da su napravili tu glupost) Naravno da modeli uveženi iz UK nemaju colovne šrafove, nego klasične metričke, jedino nebih stavio glavu na panj za original Engleske i Američke brendove poput Triumpha ili HD......Mada bi to mali ćaća sigurno znao.... Oba motora imata metričke šrafove, jer od 70. godina je Engleska prešla na metrički sistem. Samo stariji - old tajmeri Triumphi imajo colovne šrafove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...