Jump to content

Moto Zajednica

Lezhajevi prednjeg tocka

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Riknuli, pa sad imam malu dilemu.

Nisam jos provjeravao cijene, ali znam da me jednom davno stari iznapusavo sto sam kupio originalne lezajeve (kad sam mu rekao koliko sam platio  ;D)

Rece idi po lezhajeve u prodavnicu lezhajeva, a ne kod dealera.

E sad, posto lezajeva ima trilion vrsta i dimenzija, kako ja da objasnim lezhajdziji koji mi trebaju?

Da li je samo mjera bitna (fi unutra i vani + shirina) ili se mora paziti i na materijal, kugle/valjci, temperatura, opterecenje i sta ti ja znam....

Dakle, gdje vi kupujete lezhajeve i kako?

Il da odem po originalne?  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Prvo lepo zamolis stare lezajeve da izadju napolje. Ako nece, izbijes ih cekicem.

Zatim uzmes te iste i odneses u neku prodavnicu lezajeva i trazis TAKVE. Oni po oznaci znaju (ili bi trebali) da znaju koje da ti daju. Mnoooogo jeftinije nego "originalni" delovi a usudio bih se da kazem da su nista manje kvalitetni.

Neko pre montaze otvara zatvorene lezajeve (skida plasticni zastitni prsten sa strane) i stavlja dodatnu kolicinu maziva, ja nisam pristalica toga.

Lezaj ostavi par sati u zamrzivacu, obavezno dobro umotan u najlon da bi sto manje pokupio vlagu, a kuciste lezaja u felni ocisti i zagrej fenom za kosu da bude toplo na dodir. Zatim brzo izvadis lezaj iz zamrzivaca i iznenadices se kako ce bez upotrebe sile upasti u leziste. AKO vec moras da ga "ubedjujes" ugaraj da po spoljnom prstenu i to necim sto ravnomerno rasporedjuje silu, najbolje ce ti posluziti gedora istog precnika kao lezaj.

Ajd, sretna radnja...

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5469 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ako si raspakovao na koshuljici (vanjski prsten) imas oznaku lezaja borjebi i slovo mada moze biti samo brojevi. Recimo 6004 Z .Broj je velicina lezaja Z zatvoreni ili sl.Pogresiti nemozes nepostoje dva razlicita sa istom oznakom jedino razliciti proizvodjaci.Slovo je bitno jer moze da ima neko drugo znacenje recimo S mislim da je beshumni sa plasticnom kosuljicom ,vecim brojem kuglica i za velike obrtaje a mala opterecenja.Sto znaci procitas oznaku i tvoje je da proberes proizvodjaca ,grshke nema.

• Zainteresovan, 763 postova

Kad isterujes lezajeve  zagrej glavcinu ( ja to radim na resou ) da bude vruca , lezajevi skoro sami izadju , a isto kad vracas , ja recimo ne hladim lezajeve ali dobro zagrejem kuciste , rukom ubacujem lezajeve. Kad kupujes nove obavezno da budu SKF ili FAG , nesto su skuplji ali su i najbolji od klasicnih lezajeva , sretno.

OK, znaci prvo "molba"... toga sam se i bojao. Ja sam htio najradje da prvo kupim nove, pa onda da rasturam, ali snovi pusti....

Nista, razvaliti cu to, pa javljam sta je bilo.

Mozda bih ih mogao naruciti preko interneta. Mislim kad imam broj, nebi trebalo biti greske.

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5469 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ne uzimaj FAG-ove lezajeve sa oznakom na kutiji MADE IN PORTUGAL. Meni su propali na radilici od Jawe za jednu sezonu.  >:(

Bice da je to zbog marke motora  a ne lezaja  ;D ;D ;D

• Podržavam 1

E jbga, tamo pise da sam se zajebo. Namontirao sam sve i onda ugledao onu cijev sto ide izmedju lezajeva. nopompom.gif

Morao sam da ponovo izbijem jedan, pa sam ga onda, jel, mikroskopski ostetio.

Enivej, nasao sam radnju tu odmah kod mene i kupio dva lezaja i dva semeringa za malo vise od cijene jednog lezaja kod dile. (haha)

Ali sam zato ispushio 23 eura za kljuc 10 kojem nisam mogao odoljeti. Viljuska s jedne strane, a okasti chekrk s druge strane.

Kad rikne (dok sam ziv) dobijam novi. Racun stavljam u sef.  ;D

• UruK Hai, 2088 postova
  • Motocikl: ADV

Hvalav Vam svima za odlicnu temu i link teme od Malog Cace .... prema owim uputstvima, zahvaljujuci fenu i zamrzivacu :) zamena je trajala citavih 20 minuta!!!

Odo da se vozim!

:)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja