Jump to content

Moto Zajednica

Lamele...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 308 postova

Slinio mi dihtung na dekli kod kvaèila, i ja ga skinem da ga zamenim kad gle, a tamo lamele, pa sad da li ima potrebe da ih presložim, ne znam ni šta to znaèi ni kako se radi, ono èisto kad sam otvorio da i to odradim, pa ako može neko uputstvo ili sugestija, neko je ovde pominjao preslaganje lamela pa reko da saznam malo o tome. Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 585 postova

Ako ti radi kako treba vozi i ne diraj. Ako posle budes imao problema mozes da skines dekl a da ne ostetis dihtung(samo pazljivo) i da ga koristis ponovo. Imas oko 5 lamela(diskova oblozenih frikcionim materijalom) odvojenih medjusobno metalnim diskovima. Ako ti proklizava kvacilo moze da se promeni redosled lamela(onaj sto je bio prvi stavis da je na primer peti itd) sto bi moglo malo da pomogne ali ja se sa tim ne bi zajebavao stavis nove i miran si. Ne bi trebalo da je komplet lamela skuplji od 100eur

ma radi ok nego sam ja mislio da to odradim kad sam veæ otvorio dekl, ali ako je to neka komplikacija ne bi se ni ja sad baš zezao s tim ne bi da skrljam nešto :oops:

• Drug član, 1777 postova

Najbolje ne diraj nista, ako sve radi ok. Namucices se dok odvrnes maticu na radilici, bez vazdusnog pistolja... Ali ako vec oces da uradis nesto dok si "vec tu" a da ima smisla, skini lamele i prokuvaj ih u vodi...

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)
a koji je smisao kuvanja lamela' date=' jesi ozbiljan? :roll: svejedno mi sleduje taj šraf sa radilice ako æu skidati lemele jel'?[/quote']

U prokuvanu vodu stavis stare lamele sa po kojim listom nane. Posle desetak minuta prokuvavanja izvadis sveze prokuvane lamele i procedis prokvanu vodu. Prokuvnu vodu posluzis kao caj, kupis nove lamele i stavis ih u motor.

sala, naravno, ne pokusavati kod kuce :lol::lol:

Ne diraj nista, zavrsices kao ja.

• ..., 355 postova
  • Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC

Hahaha, super predlog Kvarisa, stvarno si me nasmejao od srca :D

Pa nista, zovi onda na caj od lamela, a Laki moze da posluzi lamele da krckamo uz, hehe! :D

• Drug član, 4472 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
. Namucices se dok odvrnes maticu na radilici' date=' bez vazdusnog pistolja... [/quote']

od kad radilica stoji u menjacu ili ti kvacilo na radilici :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?:

to mora da je neki novi patent :idea:

U prokuvanu vodu stavis stare lamele sa po kojim listom nane. Posle desetak minuta prokuvavanja izvadis sveze prokuvane lamele i procedis prokvanu vodu. Prokuvnu vodu posluzis kao caj, kupis nove lamele i stavis ih u motor.

:prayer: :prayer: :prayer:

lapsus druze, lapsus... Sve jedno ce se namuciti bez pistolja kod odvrtanja te matice i to je poenta. A mislim da je bolje da svoju energiju i znanje usmeris da pomognes nekom, nego da juris lapsuse i podsmevas. Pozdravljam te lektore.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
lapsus druze' date=' lapsus... Sve jedno ce se namuciti bez pistolja kod odvrtanja te matice i to je poenta. A mislim da je bolje da svoju energiju i znanje usmeris da pomognes nekom, nego da juris lapsuse i podsmevas. Pozdravljam te lektore.[/quote']

lapsus ????? moras da mi prevedes,

pomazem koliko mogu ali kad neko odvali pa ostane ziv izgubim volju verum mi

hvala na savetima mislim da smo saznali ponešto ali ipak odustajem zato što mi po manualu treba neku special tool koji bi davao kontru kada budem odvrtao tu maticu a to naravno nemam pa onda bolje ne tripovati bez potrebe, nadam se da neæete misliti da je ova tema stoga uzaludna, jer ipak ima tu korisnih informacija :wink: , kvarišin savet je ipak najbolji :lol: mislim na onaj da ne diram ništa :roll:

lapsus ????? moras da mi prevedes' date='

[/quote']

Kad mislis o jednom, a kazes nesto drugo... Npr. sedis za stolom, razmisljas nesto, i gledas u viljusku i oces da ti je zena doda (koj moj si se zenio :D) i kazes joj, dodaj mi ovaj noz... Frojd se dosta bavio time, zasto si reko noz a mislis na viljusku (a i zena je sad bila u pitanju :D) pa eto vajlda samo dobro preveo...

lapsus ????? moras da mi prevedes' date='

[/quote']

Kad mislis o jednom, a kazes nesto drugo... Npr. sedis za stolom, razmisljas nesto, i gledas u viljusku i oces da ti je zena doda (koj moj si se zenio :D) i kazes joj, dodaj mi ovaj noz... Frojd se dosta bavio time, zasto si reko noz a mislis na viljusku (a i zena je sad bila u pitanju :D) pa eto vajlda samo dobro preveo...

Hvala :D eto i jesto nauci svaki dan :lol:

• In memoriam, 783 postova
Najbolje ne diraj nista' date=' ako sve radi ok. Namucices se dok odvrnes maticu na radilici, bez vazdusnog pistolja... Ali ako vec oces da uradis nesto dok si "vec tu" a da ima smisla, skini lamele i prokuvaj ih u vodi...[/quote']

Ludismeh.gifLudismeh.gifLudismeh.gif Ljudi puknucu. Ne zaboravi da ubacis i stapic vanile dok kuvas!

Uvek je kafana kriva, a bogami i kapitalizam :D... nego cekasmo jedno, pa ajde sad ce da dodju, pa uzesmo drugo, pa valjda ce sad da dodju, pa se zabrojali... ko zna mozda ste i dosli pa vas nismo videli :D

• Drug član, 1854 postova

od kad radilica stoji u menjacu ili ti kvacilo na radilici :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?:

nije novi patent, na MZ-u je tako godinama. he, he, he.. :D:D:D

mislim kvaèilo na radilici..

nije novi patent' date=' na MZ-u je tako godinama. he, he, he.. :D:D:D

mislim kvaèilo na radilici..[/quote']

Hvala ali mislim da smo govorili tj. pisali o 4T motoru :D

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR
a koji je smisao kuvanja lamela' date=' jesi ozbiljan? :roll: svejedno mi sleduje taj šraf sa radilice ako æu skidati lemele jel'?[/quote']

sala, naravno, ne pokusavati kod kuce :lol::lol:

Ne diraj nista, zavrsices kao ja.

Ajoj, nisam ispratio temu dobrano, nasmejali ste me do suza zbog caja od lamele.... :lol::lol:

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)
Uvek je kafana kriva' date=' a bogami i kapitalizam :D... nego cekasmo jedno, pa ajde sad ce da dodju, pa uzesmo drugo, pa valjda ce sad da dodju, pa se zabrojali... ko zna mozda ste i dosli pa vas nismo videli :D[/quote']

Probacemo sledece srede da vidimo ko je kriv.

• Zainteresovan, 585 postova

Ma Dane ja od sad idem sa vama po tim kulturnim ustanovama a ne sa ovima sto piju neka kakana pica i sto ih boli glava od 2 piva. Pa nek bude i kvacilo na radilici :D

• Drug član, 1854 postova

nije novi patent' date=' na MZ-u je tako godinama. he, he, he.. :D:D:D

mislim kvaèilo na radilici..[/quote']

Hvala ali mislim da smo govorili tj. pisali o 4T motoru :D

ha, ha, mislio sam da æeš reæi da se MZ ne raèuna u motore pa da ne važi ovo što sam napisao. :D

imam jedno pitanje, ako misliš da je off (da ne bi palo zakljuèavanje teme :D ) ti mi pošalji pp. gde se nalazi kvaèilo na motociklima kojima je radilica postavljena uzdužno na primer BMW bokser i Gucci V motor? nisam se sretao sa njima pa me interesuje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja