Jump to content

Moto Zajednica

Šta posle Afrike Twin???

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Ni Staljin sa gulazima nije mogao naterati Ruse da misle kao jedan.

Kepo, na našim 'nazovi' auto-putevima, tolika brzina nije prijatna a preko, svi strogo ograničavaju mnogo bolje puteve. Cilj je što bolje a ne brže iskoristiti dane putovanja. Zašto da razmišljam o radarima i greškama drugih učesnika? Ta brzina sa saputnicom i prtljagom...nikad!

...posle Afrike...isto Afrika sa 15KS više, šestom brzinom, ABSom i Xsenonom....kada je budu napravili! Meni je dotle dobra i ova. Ima boljih ali nesrazmerno skupljih (cena, cena reg. i režije). Ko može neka sebi priušti bolji...da li Bembu, KTM....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Ni Staljin sa gulazima nije mogao naterati Ruse da misle kao jedan.

Kepo, na našim 'nazovi' auto-putevima, tolika brzina nije prijatna a preko, svi strogo ograničavaju mnogo bolje puteve. Cilj je što bolje a ne brže iskoristiti dane putovanja. Zašto da razmišljam o radarima i greškama drugih učesnika? Ta brzina sa saputnicom i prtljagom...nikad!

...posle Afrike...isto Afrika sa 15KS više, šestom brzinom, ABSom i Xsenonom....kada je budu napravili! Meni je dotle dobra i ova. Ima boljih ali nesrazmerno skupljih (cena, cena reg. i režije). Ko može neka sebi priuđti bolji...

Dobro.  ;D

• Ne silazi, 5547 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Imam da dodam dve stvari...

Prvo, u danu sam otisao za Umag oko 850km, skoro sve autoput, dvoje na motoru, gomila stvari, sve vreme 150km/h+...mislim da bi se tu neka manja kubikaza malo vise mucila.

Drugo, postoji motor koji je u gradu kao skuter, na putu kao GT, a po krivinama kao R-to je TDM 900. Ni neki kraci makadam sa bilo kakvim gumama mu nije stran zbog polozaja, npr. da se dodje do neke plaze ili slicno. Naravno, nije bas za putovanje makadamom, ali realno, to retko ko radi. Uz to zadovoljava sve pobrojane kriterijume-cena nabavke, registracija, odrzavanje, voznja u paru na duge ture, visoka putna brzina na autoputu, pa cak i to malo makadama...

PS. posle nekoliko dugih putovanja skapiras da ako ides daleko, moras da bar jedan dobar deo sagoris autoputem, cisto zbog ustede na vremenu jer niciji odmor ne traje beskrajno.

Guest Velimlje

Obrati paznju kad me propustiš, sta piše na ledjima.

Ajde da predpostavim , nazalost nece to skoro da se desi , ne sto sam brzi , no sto necemo skoro na motorima ili inace u istu drzavu ...

Africa Twin ?

Jesam li pogodio ?

• Zainteresovan, 830 postova

@ Bucko

Hahaha, objasnio si sa ovim videom!!! Nisam mislio na tebe konkretno, prosto simptomatican je takav pristup diskusiji i to kvari pricu najcesce, samo to sam hteo d akazem. Hahhaha: Ko br esirotinja, daj 5 karata!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D Kralju, gde se toga seti?

@Kepo

U pravu si to sto kazes za vikend voznju, ali jbg, ipak, mi poredimo ovde motore relativno razlicite namene, sto jeste corava rabota, ali kad to vec radimo, ja samo kazem d aje GS sveukupno neuporedivo bolji od Afrike, Tenere, TA itd, stare generacije motora...

A to sto ti kazes da je u nekim situacijama bolja Afrika od GS, je boga mi, isto ko da si rekao: Baba od 70 god je bolja u nekim situacijama od sisate plavuse, npr. ako ti zatreba iskusna narikaca...  ;D ;D ;D ;D

A za onih 60. god imas pivo cim se vidimo  :D :D :D :D :D :D :D

• Podržavam 1

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

hmmm, neko rece da je jedina mana o famozne Afrike njena zatarjela tehnologija i snaga.

Pitam se sta bi Jager rekao na jednu ovakvu konstrukciju:

- kupis razvaljen Varadero (ili samo blok, ali bolje sve)

- izvadis AT blok iz svoje AT

- uvalis Varaderov blok (probas i ako moze i kocnice)

- evt. prodas AT blok

kratak si neku 1000 eura, ali imas vuka, a placas dadzbine za ovcu.  ;)

@ Bucko

A to sto ti kazes da je u nekim situacijama bolja Afrika od GS, je boga mi, isto ko da si rekao: Baba od 70 god je bolja u nekim situacijama od sisate plavuse, npr. ako ti zatreba iskusna narikaca...  ;D ;D ;D ;D

A za onih 60. god imas pivo cim se vidimo  :D :D :D :D :D :D :D

A što misliš da baba ne može barem u nečemu biti bolja od devokke? Bolje kuva, pravi kolače a i kada se savije ne ispravlja se pola sata od išijasa, ma milina!

Tako i Afrika, generalno nije ali postoje stvari u kojima jeste. 550 ks manje, manja potrošnja, manja režija, jeftiniji delovi, lakše se popravlja na putu jer je prostija. Za cenu 1200GGSa možeš uzeti dve afrike 07 koje će sahraniti i trajati duplo od GSa. Izađimo na cestu i ako sa GSom budeš duplo brži i duplo jači i možeš proći gde ja ne mogu e onda ti ja moju poklanjam. Niko ne tvrdi da nije bolja vec da se ta razlika dobija nesrazmernom količinom novca.

Kako tako jednostrano gledate a što je najgore gde češ smeti da se vožiš brže od Afrike Vi duplo plačate rečenicu, 'bolja je od Afrike' a od tog 'bolje' ne možete realno iskoristiti 15%. Očigledno da vam računica nije bolja. Sagledajte sve aspekte a pogotovo u kojoj zemlji živimo jer vi iu Srbiji za novce GSa možete kupiti dobar polovan auto u fulu i pride solidan motor koji je slabiji samo 15%...

Guest Velimlje

Tako i Afrika, generalno nije ali postoje stvari u kojima jeste. 550 ks manje, manja potrošnja, manja režija, jeftiniji delovi, lakše se popravlja na putu jer je prostija. Za cenu 1200GGSa možeš uzeti dve afrike 07 koje će sahraniti i trajati duplo od GSa. Izađimo na cestu i ako sa GSom budeš duplo brži i duplo jači i možeš proći gde ja ne mogu e onda ti ja moju poklanjam. Niko ne tvrdi da nije bolja vec da se ta razlika dobija nesrazmernom količinom novca.

Kako tako jednostrano gledate a što je najgore gde češ smeti da se vožiš brže od Afrike Vi duplo plačate rečenicu, 'bolja je od Afrike' a od tog 'bolje' ne možete realno iskoristiti 15%. Očigledno da vam računica nije bolja. Sagledajte sve aspekte a pogotovo u kojoj zemlji živimo jer vi iu Srbiji za novce GSa možete kupiti dobar polovan auto u fulu i pride solidan motor koji je slabiji samo 15%...

Po istoj tvojoj logici , ja cu da kupim APN-ca , nagadam 3 puta jeftiniji od Afrike , pa ni ti neces moci toliko brze od mene ?? Ili MZ-ja  , ili Jawu ??Gde ti je logika u tom razmisljanju ?? Neki ljudi kupe Ferrari , 30 puta skuplji od Golfa 2 , a nije ni duplo brzi . Po tvojoj istoj logici , sav razvoj bi trebao da stane pre jedno 15 godina . Ako je tako , sto ne stanemo sa razvojem kod APN-a , sta njemu fali ? Moze dvoje ! Pricam iz vlastitog izkustva .. I za cenu jedne Afrike mogu da kupim koliko 5 ? 6 ? ili vise APN-ova , garantujem ti da ce i oni da sahrane tu tvoju Afriku , i mene i tebe . Ako se svi lageruju dok ne unistis prvog i tako dalje ... I jos nas nekoliko . Ne razmisljam da kupim motor koji ce da me drzi dok sam ziv , nisam jos toliko mator . 

Ti jednostavno gledas na stvari .

I shvati molim te jos jedno . Pricam za sebe , jer za druge ne mogu . Ja ne kritikujem Afriku . Ponovio sam nekoliko puta , pa cu da ponovim jos jednom . Dok mi nisu neki ljudi na ovom forumu objasnili situaciju ( na lep ili manje lep nacin , nema veze) nisam znao , ali sad znam i u podpunosti shvatam zaljubljenost mnogih nasih ljudi u Afriku . I ja bi verovatno drugcije gledao na nju da zivim u Srbiji . Sve shvatam . Ali ne shvatam zasto hocete da svi razmisljamo tako ?? I Srbija ce nadam se da zivne za koju godinu dana , promenit ce se propisi u vezi kubature , bar mozemo da se nadamo ili ne ?

I nemoj molim te ovo da shvatis licno , jer nije . Samo pricamo .

• Podržavam 1

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

a da svi zajedno prekinemo da se ubedjujemo sa Simom i da se vratimo potrazi za "savrshenim" motorom ? :D

1200 GS je "savrshen" za par stvari ali za tih 15ak 'iljada ja bih radije uzeo KTM ADV R plus malo opreme.... ili kola, afriku, xt-a, opremu :)

mislim da je problem sa ovim temama (koje ukljuchuju afriku) u tome shto stvarno ne postoji ekvivalent africi... ok, mozhda je to BMW F 800 GS... koshta malo vishe nego afrika kada je bila nova u salonu 2002-e... ali jedini motor u kome vidim "novu, modernu afriku" (sve osim dugotrajnosti) koshta duplo vishe (ADV)... to nije mali skok za bilo koga od nas....

znachi.... imamo oko 4k evra za motor... svidja nam se afrika za te pare... mozhemo da spucamo josh koju hiljadu u nju na komplet touratech opremu i zamenu svega shto "shkripi".... zar nije bolje ostatak para (F 800 GS = 10ak 'iljada) potroshiti na putovanja? makar ja tako gledam... na sopstvenom primeru... chak sada dovodim pitanje i oko prelaska na afriku sa TA... AT 95 = 3900€, TA 99=3000€ i ostaje mi 1000€ da 2010 napravim neku dodatnu turu van one koju sam planirao.... itd...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

- evt. prodas AT blok

Jeee.... ovakvo grunfovanje mi nije ni palo na pamet :)

Pitanje je samo da li sve odgovara "šaraf na šaraf", bar što se tiče bloka ... ima neko informaciju o tome???

Na kraju krajeva, nekada se blok od Elektronik 90 savljao na APN ;)

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

- evt. prodas AT blok

Jeee.... ovakvo grunfovanje mi nije ni palo na pamet :)

Pitanje je samo da li sve odgovara "šaraf na šaraf", bar što se tiče bloka ... ima neko informaciju o tome???

Na kraju krajeva, nekada se blok od Elektronik 90 savljao na APN ;)

Pa sad "šaraf na šaraf" je vjerovatno najmanji problem ( nosaci/adapteri od aluminiuma).

Pitanje je moze li ta blokcina da stane pod Afrikicu  ;D

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

Pravo kažeš Motoholic ... garaža je pravo mesto za mene  :)

Ostavljam Vas da na miru diskutujete o tome šta posle afrike ... Samo jedan savet , olabavite malo, vreme se tek pokvarilo ...

Nemojte da brzo ispucate sve argumente ...

Rusicu , pa nije valjda da se ja ubedujem sa svima vama ? Ima ovde vise ljudi , vise misljenja ..

Nema ljutnje prijatelju

Kepo i ostali koji imate iskustva sa BMW odelima , mozete li da procitate

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=43358.0

Pozdrav

ma jok, pogreshno sam se "odrazio" :) nije ubedjivanje koliko "svaki cigo svoga konja...."

meni je 1200 GS jedan od lepshih motora... ali koncepcijski i cenovno daleko od mene... pogotovo Adv verzija koja je malo blizha onome shto meni treba ali je ona josh skuplja... plus odrzhavanje i dodatna oprema... meni stan koshta oko 55hiljada evra... 15-20k evra za motor je suludo :)

zato ja mislim/zhelim da Afrika (sredjena) mozhe ono shto ja hocu (2010 lokalne ture po evropi do 10k km, 2011 madagaskar, 2012 indija)

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

a da svi zajedno prekinemo da se ubedjujemo sa Simom i da se vratimo potrazi za "savrshenim" motorom ? :D

1200 GS je "savrshen" za par stvari ali za tih 15ak 'iljada ja bih radije uzeo KTM ADV R plus malo opreme.... ili kola, afriku, xt-a, opremu :)

mislim da je problem sa ovim temama (koje ukljuchuju afriku) u tome shto stvarno ne postoji ekvivalent africi... ok, mozhda je to BMW F 800 GS... koshta malo vishe nego afrika kada je bila nova u salonu 2002-e... ali jedini motor u kome vidim "novu, modernu afriku" (sve osim dugotrajnosti) koshta duplo vishe (ADV)... to nije mali skok za bilo koga od nas....

znachi.... imamo oko 4k evra za motor... svidja nam se afrika za te pare... mozhemo da spucamo josh koju hiljadu u nju na komplet touratech opremu i zamenu svega shto "shkripi".... zar nije bolje ostatak para (F 800 GS = 10ak 'iljada) potroshiti na putovanja? makar ja tako gledam... na sopstvenom primeru... chak sada dovodim pitanje i oko prelaska na afriku sa TA... AT 95 = 3900€, TA 99=3000€ i ostaje mi 1000€ da 2010 napravim neku dodatnu turu van one koju sam planirao.... itd...

Odlican nacin razmisljanja, da dopunim: potrosnja goriva Afrika / BMW 800GS razlika od 50 % do 100% pa puta broj kilometarra pa puta broj godimna, pa se razlika gubi jako brzo!!!!

;-)

Simo, pa nemoj se žestiti čak i da si u pravu...ko zna možda i jesi, pogotovo u delu vezanom za APN, mislim...!

Kao prvo savet svima, ne citirajte poslednji post jer se podrazumeva da se odgovor nadovezuje na njega več samo postove koji su prošli...

Da ja volim Afriku sa svim njenim manama ali sam među prvima rekao Jageru da posle nje ide 1100GS (ako ima viška para a srce ga vuče) i tačka, toćka! A upoređenje sa APNom, ti stoji ko pijanac na jednoj nozi. Apn sa dve osobe i prtljagom. Može ali ako su dva Pigmejca, manekena krenuli na nudističku plažu!

Svi brkamo 3 stvari...

...šta bi Jageru valjalo...

...šta bi nama valjalo na Jagerovom mestu

...šta bi nama valjalo

Posmatram vas kako se gađate ciframa, normalno iz tuđeg buđelara, kao da ste klinci od 17 leta još na maminoj cucli! Uostalom zašto dobar deo forumaša krije u profilu osnovne podatke koji ne mogu štetiti, recimo godište, lokacija...pa da znamo vodimo li raspravu sa sinom ili ćaletom...

Da remiziramo, za vas je, u zemlji gde je prosečna plata (ali ne onaj prosek pomešan sa 15xvečim, direktorskim) 150-200e, normalno da se za drugo prevozno sredstvo (kao porodičnom čoveku sa decom svakom je neophodan auto) daje koliko za dva auta u fulu, gde samo dve klime koje se nalaze u tim kolima, vrede koliko taj motor! Nemam komentar...95% forumaša živi od plate + snađem se.

Govorimo o čoveku sa porodičnom režijom + auto. Pri tom kupuje motor za 1800e koji ga za skoro zadovoljava. Znaci da bi ga motor skroz zadovoljio, da bi nabacio i tih 15% snage (na kraju pa i 1100GS iz '95g. je zastarela tehnologija u odnosu na neke iz '05g.) on treba da proda 'friku idoda, ne malo već 3x više para. Pa što u startu nije dao 3-4000e...tada bi ste mu mogli reći dodaj do 5000e!

Nije bitno koliko ima para, bitno je koliko bi dao za motor a ako je o.g. dao 1800e, normalno je da odmah posle njega ne cilja ne neki 3x skuplji e da baš mi se nešto sada 'javlja' da se nameračio na na 1200Adv..Razliku između zastarele i ne zastarele makine čini Xsenon, ABS i ubrizgavanje. Pitate li se što savremenom tehnologijom nisu uspeli da bitno smanje potrošnju, teržinu, perfomanse samog agregata koji je bukvalno ne promenjen osim što umesto karburatora ima drugačije ubrizgavanje goriva. Slažem se da treba po mogučstvu pratiti tehnološki razvitak ali pravi a ne reklamni.

Spustite se iz oblaka mašte u realan svet.....

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: biće

Ma podaci u avataru nisu problem. Zna se da ja vozim Aston Martina i pijem samo votka martini. Naravno promuckan, ne promesan. ;D ;D ;D

Zemunac je, salu na stranu, rekao suvu istinu, jer mi je smesno u ovoj situaciji  nekom preporucivati da kupi motor od 12-15.000 eura za koji registracija kosta 45.000 dinara, a velika vecina nas  prima plate od 250-350eura. Ma voleo bih ja toh R1200GSA ... srce oce al dusa klokoce :D :D :D

Treba se spustiti na zemlju i biti realan.

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Odlican nacin razmisljanja, da dopunim: potrosnja goriva Afrika / BMW 800GS razlika od 50 % do 100% pa puta broj kilometarra pa puta broj godimna, pa se razlika gubi jako brzo!!!!

;-)

Naravno, nadam se da si imao oba motora pa znash .. Ovde je potrosnja u korist bmw-a  ;)

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: CBR 1000 F krmačica

gde samo nalazite te afrike od pitaj qrca koliko hiljada evra nije mi jasno :( , kad vec koristite net bar pogledajte malo bolje

http://www.motoscout24.de/Public/Detail.aspx?id=dwgbdkowkt

http://www.motoscout24.de/Public/Detail.aspx?id=dwrkggbiot

a + toga ima i u komsiluku pa /2 i eto evra

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51253194203992094&f1=details

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=5&act=51254901263634535&f1=details

p.s.:izgleda da velika vecina ne zna razliku izmedju probao sam motor i vozio sam motor.

Krenuo sam logikom...ako je dao 1800e za motor koliko bi dodao za nešto bolji....

Da, na forumu ima i onih kojima 15000e ne pretstavlja problem, doduše mali procenat ali tema je o Jageru ne o Bucku...

Profil je zacrtala administracija i ja ne mogu menjati vec tražiti da se postojeće ispoštuje da bih znao raspravljam li se sa ozbiljnim porodičnim čovekom ili sa klincem kome je tata kupio motor a mama mu daje za izlaske..

I dalje tvrdim da od pronalaska motora sa unutrašnjim sagorevanjem nije napravljena suštinska razlika i da agregat star 20g. nije prevaziđen

U ovoj temi je barem 20 postova bilo dužih i niko se nije na njih osvrtao.

Reći nekome da je dokon samo zato što izlomljenih kostiju leži isključivo na leđima na kojima su počele da se otvaraju žive rane i koji u tom položaju ne može da se bavi svojim zamimanjem a to je dekorativno slikarstvo i koji živi od šteka koji nije potrošio na 1200GS, znajući da mogu doći 'crni dani'...nije baš, baš ali ne ljutim se, znam da nisi sa namerom hteo da me sasečeš tamo gde sam slab!

I to sve samo zato što Lalajko kaže, držimo se teme, ljudi...pa, kada krenem da dam komenatar imam u vidu Jagera a ne motor koji je zaista bolji...porodičnog čoveka koji pripada zlatnoj sredini i koji pride mora ispoštovati još nekoliko režija....

@ MISIRAC

http://www.motoscout24.de/Public/Detail.aspx?id=dwrkggbiot

jbg, ova je malo pulupana :D

nego, preko grane (plus uvoz) ili u okviru zemlje, Afrika RD07 ili RD07a bez 3500 evra nema... ako ima, voleo bih da rezervishem jednu, crnu, kupujem ove zime :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja