jager 3446 Napisano Octobar 11, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan To jeste najjeftinije rešenje Ali, mogu ti reći da je skroz dobro kada ti senzori RADE. Nekada i nećeš nasuti pun, već par litara i onda se gubi praćenje preostale količine goriva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Octobar 11, 2009 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na srecu, meni rade oba senzora, uvek sipam pun rezervoar i skoro uvek se zuta lampica pali na istoj kilometrazi. Do crvene sam samo jednom sacekao da se upali, imam frku da ostanem bez goriva na putu Tako da sasvim lepo moze da se funkcionise i bez lampica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 11, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tako da sasvim lepo moze da se funkcionise i bez lampica. Pa sad da moze da bude sasvime lepo - ne moze Sigurno je bolje kad lampice rade. Inace ovom logikom, sasvim lepo moze da bude i bez podmazivaca lanca, crashbarova i ko zna cega jos. Pa i bez motora. Ja sam do sada puno puta ostao bez goriva zbog tih lampica. Ne znam kako drugi koriste motor, ali ja sam bas svaki dan na njemu i minimalna dnevna kilometraza mi je 50km - toliko imam do radnog mesta i nazad. Dogodi se da nemam vremena da sipam, da zaboravim, da se setim ali ne ponnesem karticu ili novac, da pumpa na kojoj sipam ne rad ili nesto sasvim sestoi... uglavnom, nadam se da cu imati dovoljno goriva, ali cvrc. Da su mi radile lampice za rezervu morao bih nekako da se snadjem. Verovatno je onome ko motor koristi povremeno i drzi ga punog u garazi sijalica manje bitna. Istera ga subotom, provoza se i vrati ga punog nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa nemamo svi uvek u đepu 2500d za gorivo ili kartice...Sipam za crvenu a ne znam ni koliko sam imao, zaboravim da resetujem km i eto frke. Prijatnije ce mi biti da platim Joški da mi namesti lampicu jer te pare ce mi isterati onaj neprijatni grč u stomaku. Barem jedna da radi i da se pali na zadnjih 6-7l goriva, da bih imao barem do druge pumpe ako slučajno prva nema ili ne radi!! Motor služi i za uživanje a ne još jednu brigu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jao pa daa, tebi je sad africa slobodna "neko vreme". jel je neko raubuje ili stoji samo onako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Octobar 11, 2009 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za tocenja goriva "sipaj za 500, sipaj za 1000" lampica stvarno puno znaci. Moja prica je vazila za varijantu puni do vrha, resetuj kilometrazu i na 300-350 km puni ponovo. Ako nemam u dzepu za pun rezervoar, znaci da sam u finansijskoj krizi, pa mi je voznja zadnja na pameti jer motor ne koristim za zavrsavanje poslova, voznju do posla i slicno, vec iskljucivo za uzivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Osvrnuo sam se na Maksimilijanovo rešenje... Priznajem, meni je nezgodno što održavam auto, motor i još gledam da pomognem sestriću za njegov motor jer i njega umem da zajašem...pa se ponekad krpim! Nama u BGDu i te kako znaci motor...za ove gužve je zakon. Verujem da ce Joškino rešenje proći Jagerov test...mnogi se bave elektronikom ali on ima onu crtu improvizacije u sebi a za to je potrebno ili-ili, ili Lav ili Jelen!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maksimilijan 3 Napisano Octobar 11, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio X9 180 Prijavi odgovor kao problematičan Sa lampicama je svakako bolje nego bez njih, ali ako motor kao ja koristis s vremena na vreme onda može i bez njih (mada nabi imao nista protiv da ih neko popravi ;D ;D ;D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 11, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan U subotu sam se dosetio jos jedne korisne stvari koji cu dodati u softver,a to je provera ispravnosti(prisutnosti) senzora. Ako se desi da dodje do prekida(ntc ne provodi,spao kabal,i sl) na liniji senzor-elektronika,odgovarajuca sijalica ce poceti da trepce(zuta ili crvena). Sta mislite o ovoj mogucnosti? Fabricka verzija ima samo lamp test,da bi ste se uverili u ispravnost sijalica za rezervu.Ova modifikovana verzija takodje ima lamp test,tako sto tri putna trepne sijalica po davanju kontakta,ali bih dodao i senzor test,koji bi svo vreme proveravao i prisotnost senzora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ti si car...što da ne kada već iede u isti sklop... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 11, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Beh ... suviše je "fancy" da bih to turio na Afriku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nisu trake nego led diode lepo piše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 11, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kako god Em je suviše šareno, em odosmo u of ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora da se skida rezervoar da bi dosao do automata, posto meni ne radi zuta lampica. Crvena radi, a to znaci da imam ispod cetiri litre???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mora da se skida. Imaš sliku u ovoj temi gde sam i obeležio mesta gde se ti senzori nalaze. Inače, da li ti se upali žuta lampica kada daš kontakt, pa se posle ugasi? Ako se ni ne pali uopšte, vrlo je moguće da je samo ona crkla, a senzor ti je dobar Držim palčeve! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Na kontaktu se pale obe, a kada je rezervoar skoro prazan, samo crvena. Zuta ne. Jel to znaci da je otisao automat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost, otišao je. Možeš bez ulaganja jedino da skineš rezervoar, pa zameniš mesta gornjem u donjem senzoru. Tada će ti se paliti žuta, a crvena neće. Sad koliko je to bolje, ne znam Najbolje bi bilo da rade oba senzora... Skidanje rezervoara inače nije neka velika mudrost, malo je jedino hebeno oko creva pošto jedva ima mesta za ruku da zavučeš, ali ništa strašno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 12, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne,to znaci da je crkao onaj senzor koji pali zutu sijalicu,tj "gornji" senzor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. To sam mu i predložio, da im zameni mesta. Onda će mu se raditi senzor za žutu, a za crvenu neće. Možda je bolje da mu ranije javlja rezervu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slucaju, ali moraju da rade oba.....samo da ova kisetina prodje, a i vas dvojica ste nasli da tako daleko stanujete od mene.... jel ima tu neka ''zackoljica'' koja moze da se opravi, neki kontakt, hladan lem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo mala verovatnoća za tako nečim, mada, jeli, uvek postoji tračak nade Kod mene je na jednom od senzora bila iskinuta žica, mada je i pored toga senzor bio dodatno neispravan. Kao što Lalajko reče, vek trajanja tog senzora je srazmeran njegovoj upotrebi. Ukoliko je motor često i duže vreme vožen na rezervi, veća je šansa da senzor rikne. U tvom slučaju je riknuo žuti, a crveni je ređe ostajao suv. Šta je - tu je No, s obzirom da dolazi hladnije vreme, imaćeš vremena za rastavljanje makine i fino "grunfovanje" ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 16, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam u NS pronasao idealnu kutijicu za elektroniku.Odmah sam nacrtao i novu stampanu plocicu koja pase u nju,a na njoj se nalaze kontroleri za OBA senzora!Znaci bice samo jedna malena kutijica za oba senzora,i mislim da ce cak moci i da se pricvrsti na jedan od senzora pomocu plasticne vezice.Nece se morati rasklapati cela maska da bi se ugradio,a i modifikacije na instalaciji ce biti minimalne. Evo i slike: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 16, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Kako Joška misli na nas, svaka čast...čim stanem na ovu izdajicu, makar bio i sneg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 17, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, Joška... bravo majstore!!! Još samo da javiš termin novog grunfovanja i da se poklopi sa suvim vremenom za vožnju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 30, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mali update: U zadnjih nekoliko sipanja-pražnjenja, sve radi baš kako treba!!! Primetio sam jedino to, da kada se upali žuta lampica, posle 30 sec se po nekada i ugasi, ali samo jednom. Posle sledećih 30 sec se opet upali i onda se više ne gasi. Sa crvenom lampicom to nisam primetio. Sve je to, naravno, zbog "mućkanja" goriva u vožnji, pa senzor bude jednom potopljen u gorivo, a jednom ne. Kod crvenog senzora je ta diletacija mnogo manja pa zato i ostaje da svetli... Ne znam da li se to isto dešava i kod fabričkih senzora?? S obzirom da meni nikada nisu ni radili, kako fabrički uopšte funkcionišu? Isto se pale/gase u zavisnosti od mućkanja? Sve u svemu, RADI, RADI, RADI, RADI! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...