Mornar 17 Napisano Januar 17, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan REVOLUCIONARNI MTT Y2K MTT Y2K je zapanjujuæi motocikl vrlo zanimljivog imena koji je izazvao totalnu pometnju u svetu motocikala zahvaljujuæi svom nesvakidašnjem agregatu. Pet godina nakon pojave na scenu Y2K je i dalje jedinstven. Prvi na svetu koristi helikoptersku turbinu kao pogonski agregat a samim time prestavlja i najbrži serijski motocikl na svetu. Nosilac je dva Guinnessova rekorda prvi za najjaèi serijski motocikla koji je ikad ušao u serijsku proizvodnju, a drugi za najskuplji serijski proizveden motocikl. Srce ovog zapanjujuæeg motocikla je Rolls Royce Allison turbina serije 250, èiji je obrtni momenat èetiri puta veæi nego kod Yamahe R6. Snaga koju razvija ovaj monstruozni stroj je 320 KS pri neverovatnih 52000/min. Ovaj agregat poseduje obrtni momenat od 576 Nm dobijen pri 2000/min. Gorivo mu nije problem jer u ovaj agregat bez problema možete sipati kerozin ili dizel. U samo 15 sekundi Y2K postiže brzinu od 363 km/h, a zvuk je neopisiv. Menjaè Y2K-a je automatski sa dva stepena prenosa. Oklop ovog modela u potpunaosti je izraðen od karbonskih vlakana, kako bi se osigurala potrebna èvrstoæa i smanjila ukupna masa motocikla. Y2K uprkos svom masivnom agregatu teži svega 227 kg. Takvoj težini je doprineo i aluminijski ram, dizajniran da podnese optereæenja koja proizvodi helikopterska turbina. Praæenje saobraæaja pozadi rešeno je kamerom ugraðenom u rep motocikla. Sve što trebate raditi jest pogledati u LCD displej u boji koji je smešten na instrument tabli. Rezervoar za gorivo je 32 litra, ako nema kerozina jednostavno možete sipati dizel. Godišnje MTT proizvede pet primeraka ovog revolucionarnog motocikla. Revocinarni motocikl ima i cenu nesvakidašnju od 145.000 eura, mada za ono što se dobija je sigurno jedinstveno je i zapanjujuæe u svakom pogledu. MOTO-BERZA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Januar 17, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Jay Lenno kaze da je jednom prilikom kod cekanja da se na semaforu upali zeleno svjetlo uspio da liku iza sebe istopi branik. Odnosno kako kaze prilazio je da vidi sta vozim i toliko se primako da je poceo da mu se krivi branik od topline koju izbacuje ovaj motocikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Januar 17, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma alal im vera na sve to, ali... Sa ovim èudom ne možeš da odeš u laganu vožnjicu sa ekipom... Jedino što me je oduševilo a to je da radi na dizel. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 17, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan hah ludilo, kako danashnaj aut imaju loshe branik sprdnja, nego ovo je moto forum i vrcite se prici o motiorima a ne branicima ajd ajd hehehehehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Januar 17, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hah ludilo' date=' kako danashnaj aut imaju loshe branik sprdnja, nego ovo je moto forum i vrcite se prici o motiorima a ne branicima ajd ajd hehehehehehe[/quote']iza leno-a je bio ferari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 17, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Mlazni motori koriste kerozin koji je u stvari vrlo slican nafti, a sto se obrtaja tice, to je normalna stvar za mlazne motore. Ako se dobro secam, njemu je ler gas na 21 ili 25 000 obrtaja. Za najveci obrtni momenat mislim da je u pitanju greska i da treba da stoji 20 000. Motor ne bih nazvao revolucionarnim (revolucionaran bi trebao da napravi bum u moto industriji), ali svakako originalnim. E bas sam negativan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 18, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan E bas sam negativan Taman posla :paper: ! Ništa specijalno! Uspeh bi bio da se napravi sus motor koji æe da ide štajaznam 375km/h i da LIÈI na motor, i da košta oko 15,000E a ne NEBULOZE od par stotina hiljada, majki mu j.... Za te pare :x :evil: Klasièno iživljavanje :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 18, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan e cak ni ferrari nije shto je nekad bio,uzas hehehhe a kerozin tutnete u auto dodate dvotaktol i vozite se mnogo cistije i jeftinije od nafte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, jes' skupo, ali mocno zvuci do boga. Gledao sam tu emisiju kada je Jay pricao to za branik. Ali motor je ruzan. Mislim da je mogao mnogo lepsi da bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 19, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan meni jedino ruzno na ovom motoru jeste ona tabla od helikoptera shto su je stavili tu , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Januar 19, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan E bas sam negativan Taman posla :paper: ! Ništa specijalno! Uspeh bi bio da se napravi sus motor koji æe da ide štajaznam 375km/h i da LIÈI na motor' date=' i da košta oko 15,000E a ne NEBULOZE od par stotina hiljada, majki mu j.... Za te pare :x :evil: Klasièno iživljavanje :?[/quote'] Paa recimo polovan XX je 5 soma i kit iz holeshota za 300 konja ( http://www.holeshotracing.co.uk/tuning/turbo_bike.asp ) je jos 5 i eto te taman na toj brzini (mozda da se ulozi jos 2 u aerodinamiku i 3 u suvozacicu) A MTT je em ruzan em pravi pripadnik americkog "moze mi se" stila i zato ga mrzim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 19, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A MTT je em ruzan em pravi pripadnik americkog "moze mi se" stila i zato ga mrzim Baš tako, ali ja ga ne mrzim. Rado bih mu, kada bi imao priliku, odvrnuo diznu, negde na nekom aerodromu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Januar 21, 2007 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan E bas sam negativan Taman posla :paper: ! Ni�ta specijalno! Uspeh bi bio da se napravi sus motor koji �e da ide �tajaznam 375km/h i da LI�I na motor' date=' i da ko�ta oko 15,000E a ne NEBULOZE od par stotina hiljada, majki mu j.... Za te pare :x :evil: Klasi�no i�ivljavanje :?[/quote']Hayabusa + malo tuning, mozda se i mogu za 15-ak hiljada zadovoljiti zahtevi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssaallee 8 Napisano Januar 21, 2007 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bulldog 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li katapult?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...