peconi 536 Napisano Octobar 2, 2009 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Posle pranja lanca video sam da je mnogo opusten,imao je oko 4-5 cm lufta na sredini (izmedju lancanika).Landarao je i motor je cimao pri menjanju brzina.Sad sam ga zategao na oko 2,5cm i ne cima vise toliko ali imam osecaj da bi jos malo trebalo da se zategne.Nisam dobio nikakvo uputstvo uz motor pa me zanima da li je ovo ok,tj da li treba jos da se zategne ili mozda popusti? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Octobar 2, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nemas tu nikakvog pravila, nego se radi po osjecaju... Recimo kako ja to radim, zatezes naravno i jednu i drugu stranu ravnomjerno. I onda kad dotegnes dovoljno po tvojoj procjeni probas ga rukom "landarati"gore, dole da vidis hoce li udarati po zadnjoj viljusci. Ako nece dotegnut je. A ne valja naravno ni pretegnut lanac, ali to se sve radi po osjecaju. I kad zategnem sve, sjednem provozem, vidim da li mi stima, stima, ok i gotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Octobar 3, 2009 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, ok je 2-3 cm. Ko sto kaze kineziolog, po osecaju treba da vidis. Samo pazi da ravnomerno levu i desnu stranu zategnes.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 5, 2009 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ucestvovao u zatezanju (moralna podrska ;D ), pise da je ok da "landara" 1,5cm ali mi smo zategli na oko 2-2,5. Po mom misljenju, to je ok. Vise ne cima kad se krece i kad se menjaju brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Samo da znate da se "landaranje, luft" lanca, proverava na opterecenom motoru. Znaci vozac i suvozac-ica, nikako na stenderu! A hoce da trza i cima dok je ulje hladno, bez obzira na zategnutost lanca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Samo da znate da se "landaranje, luft" lanca, proverava na opterecenom motoru. Znaci vozac i suvozac-ica, nikako na stenderu! A hoce da trza i cima dok je ulje hladno, bez obzira na zategnutost lanca! Pa ti onda sedi i zatezi ako mozes. Nijanse su u pitanju uglavnom, a za nijansu moze i da bude opusteniji ako treba. Da napomenem, za ova dva-tri cm, bez pruzanja otpora lanca, jer ko se potrudi, pomerice toliko i pretegnut lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Octobar 5, 2009 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Bite prozivaju te u off-u a ti se sunjas namerno po drugim temama,a lanac dobar je ako ne klepece ili se ne vuce po zemlji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 10, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan kod mene pise na viljusci 15-25mm, naravno kad je hladan, posto se uvek posle duze voznje malo rastegne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...