Jump to content

Moto Zajednica

Dimenzije guma

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ovih dana menjam gume pa me zanima sledece. Na motoru mi je trenutno zadnja guma dimenzija 140/80-17. Honda kaze da je prava dimenzija 130/90-17 (ako nisam negde izgresio sa brojevima :) Na par mesta sam na netu procitao da preporucuju za zadnju 140, pa me zanima sta time dobijam a sta gubim? Trenutno sam inace u raspolozenju da kupim ono sto Honda kaze. Bitnije mi je ponasanje na asvaltu nego off-road.

Drugo, u Tadic Centru (ili kako se vec zove) prodaju AVON gume, trenutno sa popustom kostaju 8100 din. OBE!! O Avonu sam procitao dosta dobrih stvari, medjutim ovo kao radi neka tajvanska firma za AVON, zaboravih ime. Dakle, valja li ovo?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 430 postova
  \ je napisao:
Ovih dana menjam gume pa me zanima sledece. Na motoru mi je trenutno zadnja guma dimenzija 140/80-17. Honda kaze da je prava dimenzija 130/90-17 (ako nisam negde izgresio sa brojevima :) Na par mesta sam na netu procitao da preporucuju za zadnju 140' date=' pa me zanima sta time dobijam a sta gubim? Trenutno sam inace u raspolozenju da kupim ono sto Honda kaze. Bitnije mi je ponasanje na asvaltu nego off-road.

Drugo, u Tadic Centru (ili kako se vec zove) prodaju AVON gume, trenutno sa popustom kostaju 8100 din. OBE!! O Avonu sam procitao dosta dobrih stvari, medjutim ovo kao radi neka tajvanska firma za AVON, zaboravih ime. Dakle, valja li ovo?[/quote']

Pireli i Meceler za taj motor preporucuju 140/80-17 stavi tu gumu i nese brini.Nova ti kosta meceler oko 180e.Mislim da imam nov stitnik motora ide skroz oko motora i plastike ako sa radi o maloj africi

\ je napisao:
  Citiraj
Ovih dana menjam gume pa me zanima sledece. Na motoru mi je trenutno zadnja guma dimenzija 140/80-17. Honda kaze da je prava dimenzija 130/90-17 (ako nisam negde izgresio sa brojevima :) Na par mesta sam na netu procitao da preporucuju za zadnju 140' date=' pa me zanima sta time dobijam a sta gubim? Trenutno sam inace u raspolozenju da kupim ono sto Honda kaze. Bitnije mi je ponasanje na asvaltu nego off-road.

Drugo, u Tadic Centru (ili kako se vec zove) prodaju AVON gume, trenutno sa popustom kostaju 8100 din. OBE!! O Avonu sam procitao dosta dobrih stvari, medjutim ovo kao radi neka tajvanska firma za AVON, zaboravih ime. Dakle, valja li ovo?[/quote']

Pireli i Meceler za taj motor preporucuju 140/80-17 stavi tu gumu i nese brini.Nova ti kosta meceler oko 180e.Mislim da imam nov stitnik motora ide skroz oko motora i plastike ako sa radi o maloj africi

Obrati paznju da postoje RD03 (moj model, 650 kubika) i RD04 i RD07 modeli Honde Afrike. Za RD03 Honda preporucuje sirinu zadnje gume 130, dok za kasnija dva modela 140. Ne znam postoji li razlika u felni. Zato sam i pitao ovde sta da radim. Michelin takodje preporucuje 130mm. Dakle sta dobijam a sta gubim sa sirom gumom?

Mali off oko "male" Afrike. Gabaritno, ona je najveca, RD04 je manji, RD07 jos manji, ali su teze oko 20kg.

• Zainteresovan, 577 postova
  \ je napisao:
Drugo' date=' u Tadic Centru (ili kako se vec zove) prodaju AVON gume, trenutno sa popustom kostaju 8100 din. OBE!![/quote']

aj mi pojasni sta konkretno dobijes i za koje pare?

koje gume, kakve gume, koliko guma, za koliko repa?

\ je napisao:
  Citiraj
Drugo' date=' u Tadic Centru (ili kako se vec zove) prodaju AVON gume, trenutno sa popustom kostaju 8100 din. OBE!![/quote']

aj mi pojasni sta konkretno dobijes i za koje pare?

koje gume, kakve gume, koliko guma, za koliko repa?

Evo ovako:

Avon 90/90-21 prednja nesto preko 4000 din

Avon 130/90-17 zadnja oko 6000 din

Daju nekakav popust pa ove dve gume zajedno kostaju 8100 dinara.

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
  Citiraj
Ja bi stavio ono sto kaze User manual...

moj chovek!

ps.Imam iskustva sa Avon Distanzia...i OKeY su. Malko se mrshte na kishu ...ali samo malko! :)

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Prošle sezone sam se vozio sa engleskim Avonom na Transalpu. Lepša je vožnja, nego sa originalnim Bridgestoneom.

Nekim kolegama, na choperima, je guma posle par hiljada ispucala na poèetku profila (serija za istoènu Evropu??). Reklamirali su jih bez pitanja.

Budi pažljiv na datum proizvodnje!

• Drug član, 1380 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
  \ je napisao:
Stavi 140- TKC 80 i nema glava te boli...

Da' date=' ali treba pripaziti gdje su proizvedene:

[b']The old German made TKC's were good in the wet and awesome everywhere else, the newer ones made in Korea are ok everywhere else and diabolical on wet bitumen

I've run nuttin' else for 45000 klms ............trust me on this , if they say Korea on the side SLOW DOWN in the wet !!!!![/b]

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja