Arrow 31 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za Arakisa, ako moze da pomogne... Kupio sam neki alarm za skuter jos 2009, ne secam se al mislim da je kostao 30e. Izgleda kao onaj jeftiniji sto je neko postavio. Nikad ga nisam montirao a sad sam kupio nov skuter i hteo bih ipak da imam kakvu takvu zastitu, da bar cujem ako mi neko dira skut. Procitah na forumu da je za kineze vec napravljen konektor negde unutra i da se instaliranje vrsi maltene plug-n-play. Jeli ima tu neke istine? Ako da, gde bih mogao da potrazim konektor, na kojoj lokaciji? Nije problem platiti ugradnju, vec je problem sledece: Posto nije registrovan niti ja imam A kategoriju (za sada) ne postoji sansa da iz Zarkova dovezem skuter u Visnjicku. Eventualno ako je to 10 min posla da neko od vase ekipe ako prolazi ovuda doleti i namontira, a ako smatras da je jednostavo, pokusao bih i sam. Hvala na odgovoru, unapred, Milan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Procitah na forumu da je za kineze vec napravljen konektor negde unutra i da se instaliranje vrsi maltene plug-n-play. Jeli ima tu neke istine? Ako da, gde bih mogao da potrazim konektor, na kojoj lokaciji?... Dok se Arakis ne oglasi a na osnovu mog ličnog iskustva sa montiranjem alarma na kineski skuter (Sprint Eagle) odgovor je DA. Konektor postoji na većini kineskih skutera i možeš ga potražiti, bar kod mene je bio tamo, ispod prednje plastike negde oko kontakt brave. Ugradnja se svela na bukvalni plug & play. Samo sam, da bi mi daljinsko paljenje i gašenje skutera radilo kako treba, morao dodatno da ugradim jedan rele ali to je već neka druga priča. U svakom slučaju ako poseduješ elementarno poznavanje elektrike nebi trebao da imaš problema oko ugradnje alarma čak i ako konektor ne postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arrow 31 Napisano Octobar 18, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega, Skut je nov pa ne bih sekao nista dok ne izadje iz garancije. Daljinsko paljenje mi nije "must have" iovako volim da budem pored skutera kad se startuje.... cujem ako nesto nije kako treba i slicno. A odgovoru kao tvom sam se nadao Prvi lepsi dan bez kise i skidam masku. Cekam i dalja iskustva i savete.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Sutra tj danas idemo kod cika Arakisa da sredimo to Jedva cekam <3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Sredismo to Prezadovoljan,stvarno svaka cast Arakisu i kompaniji,moracu cesce da vas posecujem Ekipa tamo je full,skuba,arakis,popsy ne znam svima nickove.. Jeste mi bilo malo zajebano vracanje do Panceva po mraku,ali ono snasao sam se Alarm je stvarno super,nikakvih zamerki nemam,jedino sto me je scuba popalio na pandursku sirenu koju ne mozemo da nabudzimo (tj onaj mikrofon nema gde da se stavi)... Nadam se da cemo nesto i za to smisliti Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 31, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan koja cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan koja cena? 25 evra bez ugradnje/35 sa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantommacan 76 Napisano April 4, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 79 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan ima li još ovih jeftinih alarma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da rezervisem jedan dok nije nestalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cakired87 6 Napisano April 5, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan aj mmi samo posalji sliku alarma ako nije problem na cakired87@gmail.com pa i ja da obradujem moj motor...heheheh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 6, 2011 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/34337-alarm-za-male-pare/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano April 21, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Vec me i mrzi da cimam Araklisa na PP, stvarno me je covek ispostovao ali ja se i dalje bash nesnalazim najbolje... Sema po kojoj treba da spojim alarm: Ja na kontakt bravi imam 5 zica: Alarm sam ugradio ali nema sve funkcije poshto neznam da spojim sve... Na mojoj kontakt bravi imam 5 zica: -Plava naznam sta je -Crvena je pozicija kad je motor zakljucan i kad se kljuc okrene josh jednom na levo -Bela je +12V koja je uvek pod naponom a ona crvena zalemljena na isti kontakt je od alarma +12V kao shto je nacrtano na semi ( skros gore RED ) -Braon dobija +12V kad se okrene kljuc tj kad se da kontakt i ona druga braon zalemljena na nju je iz alarma ( Key lock positive electricity Ignition disable ) -Siva skros dole neznam shta je a uz to ima i neku diodu zalemljenu Znachi spojio sam na semi gledano od gore: -Red -Brown -Yellow -Yellow -GND Gde spojiti preostale zice: -Pink -Gray -Blue E sad neznam jesam li dobro zalemio Brown zicu u bravu ? Tu se pojavi +12V kad se okrene kljuc i ako je alarm aktivan kad ubodem kljuc i dam kontakt alarm se u istom momentu pali. Jel to tako treba ili sam je pogresno zalemio ? Posto sam kontao da naprimer ako zaboravim da iskljucim alarm i ubodem kljuc on bi trebao da se deaktivira ? Ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Za braon žicu si pogodio, ona služi da kad je alarm uključen ako neko ipak uspe da da kontakt , sirena će se aktivirati . Ujedno, po izvlačenju ključa iz brave (oduzimanja kontakta) posle nekoliko sekundi sirena će triput kratko da se oglasi - podsetnik da uključiš alarm. Pink i siva preko relea u samom alarmu služe za blokiranje paljenja, obično ih povežem da prekinu napajanje CDI-a ili da preuzmu ulogu "kill-switch"-a. Šta da ti kažem, traži žice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano April 23, 2011 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan plava od alarma ide na starter od anlasera i sluzi za daljinsko paljenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano April 29, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ugradio ovaj alarm i radi super, međutim, nisam primetio da mi tri puta zapišti kad isključim kontakt na bravi. Što se tiče davanja kontakta kad je alarm uključen tu se odmah oglasi i počne da zavija ali neće da zapišti kad oduzmem kontakt. Inače ja sam više vremena izgubio u sakrivanju žica i pričvršćivanju samog alarma nego prespajanja istog, inače četiri žice su u pitanju (+ i -, žute na plus žmigavca, pink i siva na CDI) EDIT: pomešao sam boje žica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 29, 2011 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pink i siva na CDI, braon na konjtakt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan ja braon nisam povezao, mada kad razmislim i koji će mi da mi pišti kad god isključim kontakt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano April 30, 2011 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ja braon nisam povezao, mada kad razmislim i koji će mi da mi pišti kad god isključim kontakt To da pišti kad se isključi kontakt je opciono i držanjem tastera "otključano" na daljincu, (sa uključenim kontaktom) duže od pet sekundi se opcija uključuje/isključuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan dobra fora, ne sam znaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano April 30, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan ja braon nisam povezao, mada kad razmislim i koji će mi da mi pišti kad god isključim kontakt Upravo tako,zna da nervira posle nekog vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano April 30, 2011 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ja braon nisam povezao, mada kad razmislim i koji će mi da mi pišti kad god isključim kontakt Ako povežeš braon na konjtakt, sa uključenim alarmom čim ti ili neko drugi da kontakt alarm se istog trenutka dernja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Maj 1, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan kod mene, kad je alarm uključen i kad dam kontakt, alarm počne da se dernja a nisam povezao braon žicu na bravu pametan neki alarm...sigurno ima veze jer ide preko CDI-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Pink i siva preko relea u samom alarmu služe za blokiranje paljenja, obično ih povežem da prekinu napajanje CDI-a ili da preuzmu ulogu "kill-switch"-a. Šta da ti kažem, traži žice A jel napajanje CDI-a ide preko kontakt brave ? Ako ide onda jedna od dve preostale zice za koje neznama shta su moraju biti od CDI-a. Imam plavu i sivu. Kako da saznam koja je od CDI-a ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Maj 3, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Lociraj svoj CDI na motoru (kod mnogih modela je negde u repu ispod sedišta) Kada ga nađeš, okreneš ključ i daš kontakt na bravi, uzmeš glinericu od 12V, jedan kraj uštipneš za masu a drugim krajem bodeš redom žice koje idu u CDI i kad zasvetli lampica na glinerici tu ti je vod od 12V. Testiraj ključem preko kontakt brave...daj kontak i isključuj i mora da ti se pali i gasi sijalica na glinerici i tako ćeš najsigurnije saznati gde ti je vod od CDI-a 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...