dcNiko 157 Napisano Januar 13, 2007 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom ubacivanja u prvu oseti se blagi cim unapred. Kao poèetnik moram da pitam da li je to normalno ili bi trebalo nešto da se pogleda. U pitanju je Kawasaki Ninja 250R. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest SNAKESBIKER Napisano Januar 13, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan kawa......normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano Januar 13, 2007 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je to,ako je blago cimanje u pitanju. Ako osetish da wremenom prelazi u swe jache cimanje obrati se odmah swom serwiseru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 13, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Normalno...ne samo na Kawi :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 13, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan ja sam jednom na semaforu video da kad je lik na R1 ubacio na ler da je toliko trznuo motor da je to bilo ochigledno sa 20 metara... i ovaj moj malo trza, ali nije strashno normalno je to dok je u granicama normale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 13, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Meni R1 trzne kad ubacujem u prvu. Manje trza kad je hladan, verovatno zbog ulja, inace treba da menjam ulje. Moze to malo da se ublazi stelovanjem sajle kvacila na rucici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 14, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini, svaki hoce da trza (hoce da se vozi). Ako je to bas izrazeno steluj kvacilo i bice ok! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 14, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Tokom kanadskog proleca se meni desavalo da GPZ500 krene kada ga ubacim u prvu i ako je kvacilo pritisnuto, ali samo kod prvog jutarnjeg ubacivanja, jer lamele ostanu zalepljene uljem (Kawasaki Synthetic). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 14, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Tokom kanadskog proleca se meni desavalo da GPZ500 krene kada ga ubacim u prvu i ako je kvacilo pritisnuto' date=' ali samo kod prvog jutarnjeg ubacivanja, jer lamele ostanu zalepljene uljem (Kawasaki Synthetic).[/quote'] Ista situacija na Domini... A da bi taj trzaj bio što manji, pre jutarnjeg ubacivanja i prvu, malo nardukam kvaèilo 3-4 puta stisnem i pustim, da lamele malo odlepe, i osetno manji cim imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Januar 14, 2007 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne trza onda nesto nije u redu. A sto neko rece malo podesavanja kvacila i smanji se na minimum! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 14, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Odgurnes se ujutru tri metra i onda ubacis u prvu, ondak ne bi trebalo da cimne(i ja sam kawu imao) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Januar 14, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Slican ili isti problem je bio na hondi. Neispravno kvacilo odnosno korpa kvacila. Desava se jos da se tesko izbaci na ler kada se zagreje ili da se okrece tocak kada je podignut na nozice a STISNUTO KVACILO i MENJAC U PRVOJ. Ovo ne bi trebalo da se desava i signal je da ne odvaja kvacilo do kraja. Pokusaj sa stelovanjem ali ako nista ne dobijes spremaj kintu za novu korpu kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garabin 6 Napisano Januar 15, 2007 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM450EXC Prijavi odgovor kao problematičan Brate i nov motor kada ga kupis iz radnje (iz fabrike) cima kada ubacis u prvu i to je normalno ali u normalnim dozama a ne previse (pa da te vuce napred kada drzis kvacilo a u prvoj si). Ako te vuce u napred onda prvo pogledaj ,ako je kvacilo hidraulicno, da nije mozda usao vazduh u sistem pa probaj da ga ispustis i dodas malo novog ulja (bolje zameniti svo ulje) a ako je usao vazduh to se i oseca pod shakom kada stisnes kvacilo. Ako je kvacilo sa sajlom onda dotezanje sajle a ako nije ni jedno ni drugo onda je , najverovatnije, korpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jastrebov 3 Napisano Januar 15, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon Prijavi odgovor kao problematičan Kako na BMW ne cima nikad.??? Hoces da kazes da je to nesto normalno kod recimo Honde a nije kod BMW-a . U cemu je razlika onda jer BMW ne zna da napravi kvacilo da cima ili ovi imaju problemna hondi ? Ne moze to i nije tako ! I niko me nece ubediti da treba tako. Ja drzim auto servis vec 17 god i imao sam do sad hiljadu sluceajeva sa kvarovima na kvacilu. I ni jedna musterija ili bilo koji vlasnik vozila nece reci da je to normalno i da tako treba. A ovo na motorciklu je isto SR.. da ne kazem drugo pakovanje. Pa nije to tehnologija izmisljena za spejs satl pre 10 tak godina pa sad da nas neko ubedjuje da je to OK. Izvinite na ovakvom komentaru ako se neko uvredio ali na ovu temu necu vise da pricam jer nema nikakvog smisla ubedjivati se kako je ispravno a kako ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 15, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam, BMW uopšte ne koristi isti sistem prenosa, tako da ne može biti isto. BMW sve tera do savršenstva, a neretko su zbog toga teški ko tuè, kao što je na onom R-u (ne znam koju oznaku nosi, a agregat mu je redni sa èetiri cilindra) samo izduv težak dvadeset i kusur kilograma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 16, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Taj BMW sto ne cima ima suvo kvacilo. Kawino kvacilo je bilo sasvim u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 16, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Odgurnes se ujutru tri metra i onda ubacis u prvu' date=' ondak ne bi trebalo da cimne[/quote'] :fcab: :fcab: :fcab: \:D/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 16, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Taj BMW sto ne cima ima suvo kvacilo. Kawino kvacilo je bilo sasvim u redu. Jedno vreme sam radio sa momkom koji je vozio neki stari BMW, K100 cini mi se. Kad god bismo sedali zajedno na motore, on bi rekao: Ej gledaj ovo....san svakog japanca :wink: i ubacivao u 1. Mnogo me je nervirao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...