Boki-KG 92 Napisano Januar 9, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan :?: planirao sam da kupim disc lock preko louisa u skorije vreme... stvarno se ne razumem u ove stvari pa ako neko mozhe da mi da neku preporuku za neku normalnu sumu novca...? svideo mi se XENA CLASSIC ALARMSCHLOSS ali mi je to stvarno puno novca... da li je neko imao isqstva sa ovim modelom? hvala unapred na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssaallee 8 Napisano Januar 9, 2007 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bulldog 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pozovi me ili dodji do mog lokala pa cu te uputiti na pravu adresu! Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Simpatièna naprava - Xena I meni malo mnogo da se otvorim, jer za manje para mogu da ugradim alarm koji se mnogo glasnije dere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 9, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=713&highlight=xena http://www.xena.de/prod_item.php?item=XN15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 9, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan @ernesto hvala za linkove @sale chujemo se sutra thx alarme ne volim nikako... mene zanima koji disc lock bi mi bio best buy i da li uopshte ima razlike izmedju njih... meni svi deluju isto... btw. ne planiram nikako da dam vishe od 35e za ovu stvar a i te pare bih jedva prezhalio... mozhda na kraju i lanac uzmem... ko zna... hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 9, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi bas jasna namena ovih spravica, ako vec nemaju alarm u sebi. Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Ako nema nikog u blizini, lopov ce sa mobilnom brusilicom preseci i Disk Lock i katanac. Za 35e mozes da kupis toliko katanaca da ti disk izgleda ko uvo od sminkera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 9, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi bas jasna namena ovih spravica' date=' ako vec nemaju alarm u sebi. Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Ako nema nikog u blizini, lopov ce sa mobilnom brusilicom preseci i Disk Lock i katanac. Za 35e mozes da kupis toliko katanaca da ti disk izgleda ko uvo od sminkera. [/quote'] i da ostarim dok to sve stavim i skinem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Manji je, napravljen od mnogo cvrsceg materijala i mnogo bi ga teze isekao nego lanac. Mana u odnosu na lanac je sto ne mozes da vezes motor disclockom za npr. banderu Ma nije losa sprava uopste. Ja ga kombinujem sa dobrim alarmom i tripujem da je OK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssaallee 8 Napisano Januar 10, 2007 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bulldog 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si zainteresovan,reaguj brzo posto mi drugar polazi iz Minhena u cetvrtak uvece, pa ako budes imao malo srece mozes ga dobiti jos u petak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 10, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Manji je' date=' napravljen od mnogo cvrsceg materijala i mnogo bi ga teze isekao nego lanac. Mana u odnosu na lanac je sto ne mozes da vezes motor disclockom za npr. banderu Ma nije losa sprava uopste. Ja ga kombinujem sa dobrim alarmom i tripujem da je OK[/quote'] Rekoh katanac, ne lanac. Cak da ne kupujes najjeftiniji koneski bofl, jos uvek je mnogo manje od 35e. Sta ti je marketing... Promenis oblik najobicnijem katancu, dodas malo zelene plastike i zvucno ime i umesto 2e cena 30e! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Januar 10, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Xena ti je u Guevari jeftinija nego u Louisu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 10, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece Evil, nema nikakve poente za Xenu ili slicnu robu traziti da neko donese iz inostranstva. Cene u par nasih prodavnica (mislim npr na Guevaru) sto se tice disc lockova su iste, ako ne i nize nego u inostranstvu. A sto se tice same sustine, cemu disc lock sluzi i vredi li te pare - pa svakako vredi, imas Xenu koja kosta 35-70€ (zavisno od modela, alarma itd) ali ako hoces da prodjes jeftinije imas i druge proizvodjace, od 10-20 evra po jednom disc locku. Moja logika je - na motor koji vredi 1500€ stavicu mozda (ali MOZDA) neki jeftiniji, na motor koji vredi 5000 stavicu, Xenu, alarm, katanac, bukagije i pitbula hranjenog vitaminima. sve zavisi koliko je nekome jasno da investicija od recimo 1% vrednosti motora (dakle npr 35€ na vrednost motora od 3500€) prilicno dobro stiti njegovu imovinu. Pored toga, disc lock je mnogo prakticniji za kratka yaustavljanja "ispred radnje", jer se brzo stavlja, ne moras da motor guras uz neku banderu ili ogradu, manje mesta zauzima u koferu (ili ako neko nema kofer, moze da stane i u dzep od jakne) itd. Po meni, disc lock spravice vrede i korisno ih je koristiti, narocitp u kombinaciji sa ostalim sredstvima zastite od kradje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Januar 10, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Pored toga' date=' disc lock je mnogo prakticniji za kratka yaustavljanja "ispred radnje", jer se brzo stavlja, ne moras da motor guras uz neku banderu ili ogradu, manje mesta zauzima u koferu (ili ako neko nema kofer, moze da stane i u dzep od jakne) itd. Po meni, disc lock spravice vrede i korisno ih je koristiti, narocitp u kombinaciji sa ostalim sredstvima zastite od kradje.[/quote'] Apsolutno se slazem sa Anderejom. Jedna od OSNOVNIH namena disc loka sa alarmom je da te SPRECI DA KRENES, a da ga nisi skunuo. Od kad sam ga kupio 23567 puta mi se desilo da ga zaboravim na disku. Hvala Bogu, zaurla cim malo mrdnes motor. Bez tog upozorenja pao bi isto toliko puta, sa ko zna kakvim posledicama po motor. Svaki lanac,alarm i disc lok mogu da se ''zaobidju'' ako naletis na pravog ''majstora'' i ako ti tormo nije na ''vidiku'' . Colt za pojasom je jedino pravo osiguranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Januar 10, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan evo razmishljao sam josh malo o ovome... u uzhi izbor mi ulaze: ABUS DISKUSSCHLOSS 24/70 ABUS DISKUS CHAIN SET na popustu je, prilichno jeftina opcija... samo me zanima koliko je kvalitetan samo ovaj disc lock tj. da li je isti kao ovaj gore ili je loshiji... sumnjiva mi je cena malo pa sad ne znam koliko je ovo dobro... ili mozhda uzmem i ovaj "obichan": ABUS BUFFO 300 uglavnom mi ljudi kazhu da mi je to sve isto... shta vi mislite? :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Januar 10, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi bas jasna namena ovih spravica' date=' ako vec nemaju alarm u sebi. Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Ako nema nikog u blizini, lopov ce sa mobilnom brusilicom preseci i Disk Lock i katanac. Za 35e mozes da kupis toliko katanaca da ti disk izgleda ko uvo od sminkera. [/quote'] da bi presekao disk lock (xenu ne neke obicne copije) mobilnom brusilicom treba ti par minuta lakse ces preseci kocioni disk, a za katanac ti sa dobrim klestima treba 2-3 sekunde , idi na youtube pa pronadji primere.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Januar 10, 2007 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako imaš onaj oklop na disku kako onda, jel možeš da staviš lock ili ne :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Januar 10, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nikakvu prednost u odnosu na bilo kakav katanac protnut kroz rupu od diska. Manji je' date=' napravljen od mnogo cvrsceg materijala i mnogo bi ga teze isekao nego lanac. Mana u odnosu na lanac je sto ne mozes da vezes motor disclockom za npr. banderu Ma nije losa sprava uopste. Ja ga kombinujem sa dobrim alarmom i tripujem da je OK[/quote'] Rekoh katanac, ne lanac. Cak da ne kupujes najjeftiniji koneski bofl, jos uvek je mnogo manje od 35e. Sta ti je marketing... Promenis oblik najobicnijem katancu, dodas malo zelene plastike i zvucno ime i umesto 2e cena 30e! http://www.unoriginal.co.uk/footage26_2.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Mart 14, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neka spravica koja ce bezicnim putem javiti kada neko dira motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Mart 14, 2007 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Naj prostije resenje za motor protiv svih nedaca i nezgoda KASKO osiguranje,ja brate planiram kad mi stigne masina i kad ga registrujem odma i KASKO.Mirno spavas i nerazmisljas niocemu,pa ko voli nek izvoli nek ga nosi ako se nameracio.Normalno nedo bog da iko ostane bez ljutih masina. :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Mart 14, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Naj prostije resenje za motor protiv svih nedaca i nezgoda KASKO osiguranje' date='ja brate planiram kad mi stigne masina i kad ga registrujem odma i KASKO.Mirno spavas i nerazmisljas niocemu,pa ko voli nek izvoli nek ga nosi ako se nameracio.Normalno nedo bog da iko ostane bez ljutih masina. :twisted:[/quote'] raspitaj se bolje, osiguravajuce kuce ne osiguravaju motore od kradje. Mozda gresim, ali sam 95% siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Mart 14, 2007 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hocu brate raspitacu se.Znam da sam skoro gledao KASKO osiguranja i nigde se ne spominje sta mozes a sta ne da osiguras.Samo znam da postoji ful osiguranja i delimicna. Ako gresim za kasko onda cu morati makinu u dzep pa ko mu beje mater. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 14, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kasko za motor, u Srbiji, ne pokriva slucaj kradje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Mart 16, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno, prethodni vlasnik mog motora je imao kasko (150e cini mi se), i u produzetku pise da ne vazi u slucaju kradje. I mene zanimaju ove spravice sto piste, svaki cas gledam gde mi je motor (iako sam ga pokrio ciradom i vezao lancem). Malopre je komsija upalio motor iste kubikaze i odmah sam se zalepio za prozor da vidim ko mi dira masinu U kojim prodavnicama mogu da se nadju, mozda da sacekam sajam automobila :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Mart 16, 2007 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan disc lock + lanac i katanac i mirnije spavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...