Jump to content

Moto Zajednica

wtf! Nov choper za 1300 E - utisci - kina ce vladati svetom!

Recommended Posts

Guest diRRty
Pozdrav' date='

ne razumem, nisam bas vest sa lajanjem i kerama, posebno sa selima, priprost covek sam kome treba ocito reci direktno sta je pisac zeleo da kaze.

Ne znam da li da Te pustim da se opet zaletis kad vec volis tu disciplinu ili da Ti pojasnim da ja ne prodajem niti jedan motor, pa ni one koji su mi naizgled visak, cak ni kacigu koju sam oglasio ne prodajem vise nego je koristim a ne smeta mi uopste koliko motora ima, moze mi se a i nisu skupi ruku na srce ;)

..zaletanje je jedan zamoran sport cak i kao alternativa nedostatku argumentacije, uvek naidje neka neravnina za nasukivanje....[/quote']

Vidi, nema potrebe uopste da se ljutis, sto se tice "kere", bila je posalica i nemam nameru da te uvredim i nemoras da mi pises sa velikim T.Samo sam pretpsotvaio da posedujes nekog kineza cim ih toliko hvalis, jer je stvarno neozbiljno pricati na temu koja se bavi ozbiljnoscu kineske moto industrije, osim ako ne posedujes nesto takvo pa moras da branis

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ne, nisam ni pomislio da me zelis uvrediti, nismo mi taj nivo sa vredjanjem i zaista bi bilo glupo da se dotle spustamo. Em nije vredno toga, em nam ne prilici po godinama i svemu sto ide uz to. Ja samo malo sarkasticno nastojim da ne ucinim temu sumornom i smornom ali mi to bas i ne polazi za rukom. Kinezi kod mene su posledica svojevremenog rizika i odluke da pokusam i sa tako necim na bazi nekog rizika i nekih licnih odluka i definicija vlastitih potreba. Recimo to i ovako: zasitio sam se odavno nekih jurnjava, odavno prilicno tacno znam sta zelim danas od motora ali imam i svoje specificnosti koje diktiraju, recimo, da imam barem dva motora u kuci (vozimo i supruga i ja). Kada sve to saberem i oduzmem, dosao sam do zakljucka da mi danas skroz odgovaraju malene kubikaze koje su sposobno da iznesu bez mnogo napora brzine priblizne 100 km/h jer i ne vozim brze od toga najcesce. Ovde mi savresno odgovara i Kinez kao i Japanac. Dalje, zakljucio sam da sam isuvise postao komformista i stilista i da zelim veoma udoban i lep motocikl te da ta oprema u kineskoj verziji stize najvecim delom vec u ceni startne kupovine (ne menjam suvise toga ali ipak menjam ponesto), dok kod polovnog Japanca sve to placam i to znacajno skuplje nego kod Kineza (dva nova Japanca ispred zgrade su suluda stvar i za razmisljanje, mislim da je svima jasno). Nadalje, zakljucio sam da se Kinez polovan tesko prodaje i sa papirima a kamoli bez papira pa racunam da bi me sa velikom verovatnocom trebao motor sacekati ujutru tamo gde ga ostavim uvece, meni je to bitan faktor za odlucivanje. Ono cemu mi se svo redom smeju jeste i potrosnja koja mi je veoma bitna, moji motori trose prosecno 2,5-3 litra i to mi savrseno odgovara. Vecina Japanaca trosi oko 5 litara ali treba opet imati u vidu da je kod mene svaka potrosnja uduplana jer se vozimo na dva motora odjednom.

Ima se jos dosta toga reci a smisao uopste ove price je da demistifikujemo pricu o tome kako je sve ovako ili sve onako. Naravno je da Kinezi jos podosta vremena nece dosci kvalitet svojih istocnih komsija ali oni nude sve to priblizno ili manje priblizno a bogatije opremom za dosta nizu cenu. Cena ne samo da je dosta niza vec je ona koju najveci deo bajkera sebi moze priustiti i oni tu tragaju za svojom sansom. Jesenas kada sam tragao za jos jednim motorom, imao sam u vidu dosta motocikala ali neki su bili znacajno jeftiniji i od Kineza...i ipak sam se odlucio za jos jednog, ovaj put od 250 ccm. U zadnji cas je otpala jedna VFR750 i jedan LTD440 recimo. Procenio sam da je ipak ovako bolje. Dakle, nije da branim neku svoju losu kupovinu, naprotiv, apsolutno nista ne branim i moj najnoviji Kinez ima jedva 1000 km predjenih ako je za primer samo. Eto, toliko ja znam o njima ili ne znam. Ovaj na slici konkretno nemam ali znam skoro sve o njemu, zainteresovanost i studiranje najbolje kombinacije su u pitanju....

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc
smorili ste

Niko te ne tera da citas smorene teme

Mogli ste još malo da mu date po èinjenicama ne bi li discusija dobila na težini i bila interesantnija auditorijumu. Za mene je Kineska moto industrija potpuna egzotika, i ništa mi nije smor da vidim na tu temu... :paper: :D

Pozdrav,

naravno, videcemo vremenom koliko ce biti novih iskustava i informacijama o kojima cemo moci da diskutujemo. Pretpostavljam da ce sa vecom i agresivnijom navalom Kineza na nase trziste, doci i do odredjene selekcije pa ce se tek onda moci realnije diskutovati sa priblizenijim stavovima formiranim na bazi diferenciranih a ne generalizovanih iskustava. Ja sebi ne bih dozvolio da nesto, recimo, proglasim sutom a da o tome nemam neko blisko ili licno iskustvo ali tome opet i sluze forumi, zar ne?

• In memoriam, 884 postova

Prognoziram da ce ove sezone (2007) nastati prava poplava motora i skutera na nasem trzistu, a takodje verujem da ce od ukupnog broja prodatih jedinica veliki procenat biti upravo dvotockasi iz Kine. Kao sto vec rekoh, hteli mi to ili ne - Kinezi dolaze!

Pozdrav,

svakako, ono sto mozemo za sebe uraditi jeste da izolujemo standarde koji nam odgovaraju i da se sto temeljnije upoznamo sa nadolazecim talasom dvotockasa da ne bi previse lutali po vlastitim losim iskustvima. Konacno, kao kupci imamo mogucnosti da uticemo na uvoznike jer ako u Kini vise od 1200 fabrika proizvodi razne dvotockase, definitivno ih nasim stavom mozemo naterati da uvoze one kvalitetnije jer razlike u ceni uopste nisu znacajne. Naravno, uvek se mozemo ponasati i kao stado koje bleji i kupuje sve sto mu se ponudi i branimo se generalizacijama ali nam to nece uciniti nista korisnoga. Ipak, prvi je korak da prihvatimo da dolazi jos jedan krupan igrac u zasad ogranicenom segmentu i to je to, ostalo ce vreme pokazati a koliko smo ozbiljni da se nosimo sa time, videcemo sami. Ja zato malko studioznije nastojim da vidim stvari i mozda i malo agresivnije insistiram na takvom stavu.

Prièao sam sa jednim inžinjerom vezano za rad u Kini i Indiji, i rekao mi je da je u oba sluèaja imao posla i problema sa ciganskim mentalitetom oba naroda. Sve se svodi na varijantu koliko æe tu ko koga da podceni, da spusti cenu, da zajebe, da bude dobar lovu, klasièno pijaèno cenjkanje......

O pravim poslovnim dogovorima nije bilo reèi, jer ne možeš da se uopšte dogovoriš oko nekih stvari jer sve izgleda kao da komuniciraš sa vanzemaljcima a ne sa razumnim ljudima, tako da je èovek odustao od saradnje sa Azijskim zemljama u svakoj varijanti, jer se ne bavi trgovinom veæ treba da naplati svoje znanje, što je u tim zemjama žešèe zajebano...

Otud i nastavak prièe o vozilima iz kine. Pisali smo u jednom broju Autobilda o crash testu kineza koji je radio ADAC, i automobil je dobio sve negativne ocene po pitanju bezbednosti... Zgužvao se ko gibanica :D:D:D

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

UUUUH!!!E X T R A izgleda.Dobro, ima sigurno gomilu mana ali 1300 e nov motor.Pa sta ces vise?A koje je marke?Moze covek opasno da se zezne kad su kinezi u pitanju.Ja sam vozio dosta njihovih skutera, neki me odusevili a neke hteo parkiram u Moravu. :lol:

POzdrav,

uh, a citas li nesto posle prve stranice? Mislim da smo bas podrobno pisali na temu Kineza do sada na cetiri stranice?

Ovaj na slici je marke Kinroad (neki brand, ima ih i pod drugim imenom ali kod nas je trenutno ovaj uvezen), ima 150ccm i tera nesto vise od 100 km/h a da pritom trosi 2,5 litara. Vrlo uspesno vozi dvoje ali suvozac nema tako udoban dozivljaj kao vozac. Ne znam sta Te tacno jos interesuje a koliko mi je poznato rec je o 1500 a ne 1300 eura, moguce da je cena bez PDV-a negde unela zabunu iako dozvoljavam da je mozda neka rasprodaja u pitanju jer koliko znam ima u magacinu 40-ak komada a nije im bas sezona pa mozda.....ne znam zasigurno.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000
smorili ste

Niko te ne tera da citas smorene teme

Mogli ste još malo da mu date po èinjenicama ne bi li discusija dobila na težini i bila interesantnija auditorijumu. Za mene je Kineska moto industrija potpuna egzotika' date=' i ništa mi nije smor da vidim na tu temu... :paper: :D[/quote']

Jeste.... I ja vozim kineski motor, i stoga mi je generalno zanimljiva tema. Krivo mi je kada diskusija ode u neko prepucavanje, ništa više... (@diRRty: nemo' se vredžaš :D )

Jeste.... I ja vozim kineski motor' date=' i stoga mi je generalno zanimljiva tema. Krivo mi je kada diskusija ode u neko prepucavanje, ništa više... (@diRRty: nemo' se vredžaš :D )[/quote']

Ti pod hitno da predjes na Japanca, jali Nemca :D:D:D

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ma mene je ovaj moj kinez vozio i do 1700 metara nadmorske visine i na par stotina kilometara dalje od kuce i tako vec skoro dvije godine. =D>

E, sad sto sam na tim putesesvijama izgupio jedan broj sarafa, sto je pukla sajla kvacila, sto sam morao da mu promjenim sva gumena crijeva, instalaciju za prednji far,nosace retrovizora. Sto poneki put instrumenti vode svoju politiku. I to sto kao niklovani djelovi pocnu koroditrati :evil: To je valjda uracunato u cijenu od 1350 eura koliko me je kostao nov.

Osjecaj u voznji Qingqija i takve Yamahe koja kosta 2100 eura je potpuno ISTI.

razlika je u drugom pasusu ovoga posta.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000
Ma mene je ovaj moj kinez vozio i do 1700 metara nadmorske visine i na par stotina kilometara dalje od kuce i tako vec skoro dvije godine. =D>

E' date=' sad sto sam na tim putesesvijama izgupio jedan broj sarafa, sto je pukla sajla kvacila, sto sam morao da mu promjenim sva gumena crijeva, instalaciju za prednji far,nosace retrovizora. Sto poneki put instrumenti vode svoju politiku. I to sto kao niklovani djelovi pocnu koroditrati :evil: To je valjda uracunato u cijenu od 1350 eura koliko me je kostao nov.

razlika je u drugom pasusu ovoga posta.[/quote']

E, to i mene brine kod mog... nisam 100% siguran da me neæe izdati neki šrafèiæ ako krenem da ga teram "malo jaèe"... Zamisli da mi otpadne motor (kao nekima) u vožnji....

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Motor???? Auuuuuuu...

Meni je ipak ovo bilo najekstremnije do sada. Idem iz pravca Podgorice prema Cetinju. Prije Cetinja ima poprilican uspon. Negdje na pola uspona sam morao da usporim i iz cetvrte brzine saltam u trecu. Drzim motor u visokim obrtajima (gdje krivilja razvija maksimalnu snagu, ne u visim) da bi pratio tempo saobracaja. Pred sam kraj uspona otpao mi je kompletan auspuh...

No, ja kazem to je uracunato u cijenu od 1350 eura

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

E' date=' sad sto sam na tim putesesvijama izgupio jedan broj sarafa, sto je pukla sajla kvacila, sto sam morao da mu promjenim sva gumena crijeva, instalaciju za prednji far,nosace retrovizora. Sto poneki put instrumenti vode svoju politiku. I to sto kao niklovani djelovi pocnu koroditrati :evil: To je valjda uracunato u cijenu od 1350 eura koliko me je kostao nov.

razlika je u drugom pasusu ovoga posta.[/quote']

E, to i mene brine kod mog... nisam 100% siguran da me neæe izdati neki šrafèiæ ako krenem da ga teram "malo jaèe"... Zamisli da mi otpadne motor (kao nekima) u vožnji....

Ma nije mi otpao motor samo je malo izashao iz lezishta... i malo je pukao ram...i shraf-nosach motora....al sve u svemu vozilo se to i tako :lol:

Al hvala bogu sad imam japanca :D

Pozdrav,

eto, zato ja i pisem da se malo srafova zameni u Ferumu ili kakvoj drugoj radnji sa kvalitetnom robom, posebno taj centralni horizontalni. Prica je interesantna i sa aspekta da se ne zna tacno (ovo sam vec pisao ali nisam naveo da se odnosi pre svega na dotezanje i ovih, krucijalnih srafova) KO treba da doteze te srafove: da li Kinezi kada salju robu ili domaci susteri koji je ovde "pripremaju" za otpremu kupcu. Ja sam, recimo, prosle godine uzeo dva potpuno ista u roku od desetak dana. Jedan je od pocetka bio bolji i zategnutiji od drugog, mislim da se na svakom koraku to pokazivalo. Iz istog su servisa isterani ali ja nisam tada shvatao zasto upravo jedan od privremenih servisera meni tada naglasava kod drugog (tog boljeg) da je upravo on taj montirao. Vremenom sam shvatio tezinu ove stavke i zapoceo kampanju ispitivanja toga sta se tacno ovde sklapa a sta stize sklopljeno u kontejneru. U sustini, montira se prednji tocak sa viljuskom i pripadajuci elementi, na motorima kao na slici i zadnje bisage i njihovi rolbarovi ali je vremenom postalo pitanje sta se tacno treba dotezati na citavom motoru prilikom pustanja u prodaju, nultog i ostalih servisa.

Iz ove kampanje dobio sam reklamni CD iz jedne kineske fabrike na kome sklapaju sve i svasta, sve do ATV-a. Iz toga sam, valjda, trebao zakljuciti da se naknadno moraju dotezati pojedini elementi ali to je ostalo nejasno i dalje. Jedina realna zastita jeste zaista izmena svih srafova koji se pokazuju iz tudjih iskustava kao problematicni. Ovi srafovi ne samo da nisu dotegnuti, vec su i nekvalitetni, ne odgovaraju nominalnim definicijama dotezanja na glavama. Servisni problemi su nesto cime se "montiraci" kod nas brane a baziraju na nekim poluargumentima kao:

- ne mogu sada da dotegnem auspuhe jer cekam da malo vremenom sagore da bi sfar mogao da pridje bolje....How yes no...Upotrebi odmah kvalitetni srag pa ce ici...ali nece da se aka oko toga ;)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Na mom motorciklu (na svim danasnjim kvalitetnim motorima) je sve, ali bas sve, propisano zateznim momentom, pa cak i filter za ulje. Meni je nocna mora kada se sjetim da ga moram dati onome nekome nasem domacinu na servis koji sigurno to nece zatezati moment kljucem :x

Vec mi je lose :evil:

Tako da je ta prica vjerovatno i kod kineza...

Guest diRRty
Na mom motorciklu (na svim danasnjim kvalitetnim motorima) je sve' date=' ali bas sve, propisano zateznim momentom, pa cak i filter za ulje. Meni je nocna mora kada se sjetim da ga moram dati onome nekome nasem domacinu na servis koji sigurno to nece zatezati moment kljucem :x

Vec mi je lose :evil:

Tako da je ta prica vjerovatno i kod kineza...[/quote']

Ne bih se bas slozio sa tim , da i filter za ulje treba tako stezati

• Zainteresovan, 577 postova

nemojte da ste toliko sterilni.

iskustvo majstora igra veliku ulogu. kad sam pitao majstor Mikija gde ti je kilo kljuc, on kaze - u laktu :shock:

ja posle uzo i proverio, tuklo se u +-5% :shock:

nemojte da ste toliko sterilni.

iskustvo majstora igra veliku ulogu. kad sam pitao majstor Mikija gde ti je kilo kljuc' date=' on kaze - u laktu :shock:

ja posle uzo i proverio, tuklo se u +-5% :shock:[/quote']

Te majstore najviše volim, u zavisnosti od kolièine vinjaka u krvi varira kilo kljuè :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja