Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna mi je karika za 38 klip 2.3mm sirine. To je za suboticki partizan iz 65-e godine Od tomosa ne moze,1.9 je cini mi se,a klip za apena je kraci dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 38mm debljina 2 je za tomosa, nije 1.9.. postoji 1.5 i 2 a ti ponovo premeri tvoju, mozda je ogovarajuca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Sibni ceo klip drugi sa L karikom i resio si problem baj je to jeftino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da tomosove su 2mm a meni treba 2.3 Ne moze tomosov klip vec sam napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Septembar 3, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da nije od Tomosa BT-a ili ATX-a malo duzi klip? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u ukupnoj duzini klipa,nego u rastojanju od bolcne do cela klipa. Inace kod tomosa su sa 12 bolcnom klipovi dugacki 46mm,a sa 10mm bolcnom su nesto duzi. Sta bi se desavalo ako stavim uzu kariku,oce puci? Motor treba sad da predje 50-ak km ;D pa ako drugar ciji je bude imao volje,prepravicemo ga za tomosove klipove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Da stavis 1,9 tamo gde treba 2,3 nema sanse raspasce se brzo a i to je totalno NEprihvatljivo...trazi deblju od 2,3 pa je tanji...ili original najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Septembar 3, 2009 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajde majstori setite se,meni nesto slabo ide.Kakve je karike imala Jawa Babeta?Meni se nesto javlja da bi mogle da budu 2,5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da je i 2.5 lako bi Motoric se zove partizan m50 model cini mi se,pravljen u fabrici bicikala u subotici,65-e godine. Kako sam cuo napravljeno ih je malo,a delova nije bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nemam trenutno ni jednu bolju sliku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dobro secam, na te motore je ugradjivan agregat od "Sachs" -a i od poljskog " Romet"-a. Mislim da je veca serija imala Poljski agregat. A nekakvih Romet-a je bilo i kod nas, neki mini-bajk kao Tori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 4, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Floyde, jel tomosov klip duzi od bolcne do cela klipa ili kraci ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 6, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kraci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ovde ima o tom motoru: FBP Cycle Partizan M50 1963 http://www.oldschoolhr.com/forum/viewtopic.php?t=3729&postdays=0&postorder=asc&start=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisi napisao koja je bolcna , ako je 12 mm i ako resis da busis cilindar odgovaro bi ti klip od honde dio , pocinju od39 mm ili od nekog pjagio , minareli ... ali oni poocinju od 40 mm pa na dalje. Vidi koja je bolcna i koliko je tacno rastojanje od ivice rupe za bolcnu do cela klipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Septembar 7, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam imao slican problem i rjesio sam ga tako sto sam odnio klip na varenje kanala za karike i posle toga na strug urezao za debljinu karike koju sam mogao naci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zar nije lakse proslicovati klip za deblju kariku?? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Septembar 7, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Na sta je proslicovati..... na 3mm ili cenat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Septembar 7, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ima drugi problem-ako navariš klip gde ćeš sa štiftom koji drži kariku na mestu... Naravno na isto mjesto gdje je i bio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hm Lakse mi je onda skratiti cilindar da kanali imaju iste uglove ali za tomosov klip,koji se uvek moze promenuti. zar nije lakse proslicovati klip za deblju kariku?? ??? Klip jeste za siru kariku,al nema karike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Septembar 7, 2009 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za to da se sto manje kasapi.Prosto ne mogu da verujem,da takva jedna stvar ne moze da se nadje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ovde na forumu da neki ljudi prave te karike,pa cemo da vidimo da se naprave,i meni je zao da se ista prepravlja,na motoru je sve fabricko,presao par hiljada ukupno.A varenje klipa ne dolazi u obzir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Septembar 7, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ima drugi problem-ako navariš klip gde ćeš sa štiftom koji drži kariku na mestu... Naravno na isto mjesto gdje je i bio. To je opasno-ako ispadne štift...video sam to jednom-budževine otad ne volim... Floyde napravi kariku kod nekog al nemoj skraćivati cilindar,šteta je da ne ostane originalan kad je već toliko star.... Da svaka fabrika ima posebnog inzinjera koji radi samo na stiftovima .Oni buse rupu manju od stifta za neku desetu i nekim NASA presama ih ubacuju (sto bi reko majtor iz sm) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Septembar 8, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ima drugi problem-ako navariš klip gde ćeš sa štiftom koji drži kariku na mestu... Naravno na isto mjesto gdje je i bio. To je opasno-ako ispadne štift...video sam to jednom-budževine otad ne volim... Floyde napravi kariku kod nekog al nemoj skraćivati cilindar,šteta je da ne ostane originalan kad je već toliko star.... Da svaka fabrika ima posebnog inzinjera koji radi samo na stiftovima .Oni buse rupu manju od stifta za neku desetu i nekim NASA presama ih ubacuju (sto bi reko majtor iz sm) Problem stifta je vece sirenje aluminijuma od drugih , tvrdjih , metala a klip se dobraaano greje....Postoji dobra tehnika ali ako se bas mora, jer se radi urezivanje navoja na vrucem klipu , a stft se radi od zbice za bicikl .......nja nja nja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...