wice 78 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kada ima viska goriva u cilindrima,gorivo silazi u karter pored klipova i karika i mesa se sa uljem,tako da se nivo ulja podize ili ako motor troskari ulje neces primetiti po povecanju nivoa vec po mirisu benzina u ulju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 4, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Povuces saug zaverglas malo...Vratis, zaverglas opet... Zaverglas bez sauga i nakon jedne sekunde ga povuces... i sve tako, igras se sa saugom i verglas, ako ne upali onda stvarno... Do cega to dolazi ne znam, znam samo da imam jedno takvo auto ispred kuce i tako ga palim kad nece, a nekad se desi da upali na prvi zub. A mozda je nesto banalno, kao sto se meni desavalo, olabavila mi kapica na svjecici pa nekad ima kontakt, nekad nema, ja samo vratio i gotovo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio bih ja svecice, nego su zaturene pa mi je problem, pogotovo ako se ispostavi posle da sam dzaba radio :-) Za sad pali ok, izgleda da se nesto zaglupio to jutro, ko ce ga znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanbg 0 Napisano Septembar 5, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ortak je ima isti problem, i nije znao sta je pa je gledao na kraju vremensku prognozu na netu... gledao je kolika je vlaznost vazduha u u odnosu na to je ili palio na gurku ili na akumulator... ni dan dans ne zna sta je ali ga vozi... mozda sam pomogao makara malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan xaxax a neki zestoki bolesnik od motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ortak je ima isti problem, i nije znao sta je pa je gledao na kraju vremensku prognozu na netu... gledao je kolika je vlaznost vazduha u u odnosu na to je ili palio na gurku ili na akumulator... ni dan dans ne zna sta je ali ga vozi... mozda sam pomogao makara malo... Au bre koje je to cimanje, pa pre bi ga prodao. Meni je problem sto mi je dvoriste malo ispod nivoa puta (~1,5m) pa imam silaz u dvoriste koji je nizbrdica duga 3-4m, tako da ako moram negde da idem ujutru motorom, moram ga staviti negde izvan dvorista, da bi upalio na gurku ukoliko ne uspe na dugme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JPSUPERBIKES 0 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 38 postova Lokacija: Florida Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da uzmes i da vozis dok pali.Nije jos puno lepog vremena ostalo.Samo opusteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Kakve gluposti citam prosto NEverujem presisao je pa dize nivo uljaaaaaaaaaa?????????? Mislim da ga nisi dobro sinhronizovao sa saugom pa je presisao a lako je moguce da su svece za zamenu...moras naci koliko sauga voli ali naravno pri kojoj temperaturi, obicno bez ikakvog gasa ako dodas gas vac si se zajebao i svece nece moci da zapale smesu. Ja mislim da je tu sve dobro ( ipak zameni svece ) a da si ga ti nehotice malo nalio pa nije hteo da upali......mozes to objasniti kao trenutak slabosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 10, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Pa posto ne verujes kad ti se to bude desilo a ti ne obracaj paznju nego samo pun gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Kakve gluposti citam prosto NEverujem presisao je pa dize nivo uljaaaaaaaaaa?????????? Mislim da ga nisi dobro sinhronizovao sa saugom pa je presisao a lako je moguce da su svece za zamenu...moras naci koliko sauga voli ali naravno pri kojoj temperaturi, obicno bez ikakvog gasa ako dodas gas vac si se zajebao i svece nece moci da zapale smesu. Ja mislim da je tu sve dobro ( ipak zameni svece ) a da si ga ti nehotice malo nalio pa nije hteo da upali......mozes to objasniti kao trenutak slabosti. ne razumem zasto su gluposti? ako motor cesto presisava podize se nivo ulja u karteru jer se benzin sliva pored karika u karter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Njemu motor presisao dva puta i digao mu se nivo ulja?????? nema sanse cak i da nema karike nije to toliko benzina da sidje u masinu...logicno je da ce izaci na izduvne ventile pa u auspuh i zato uvek osetis miris benzina ako motor presisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mozda je primetio samo dva puta,zato mu je i receno da proveri nivo ulja,niko mu nije rekao sa sigurnoscu da je nivo ulja visok,vec preventive radi... inace neznam dali si imao prilike da vidis motor kome je nivo ulja u masini mnogo visi nego sto treba,a ulje retko kao voda,bas zbog losih karburatora,ali ja sam se sretao sa tim vise puta zato i kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 10, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Njemu motor presisao dva puta i digao mu se nivo ulja?????? nema sanse cak i da nema karike nije to toliko benzina da sidje u masinu...logicno je da ce izaci na izduvne ventile pa u auspuh i zato uvek osetis miris benzina ako motor presisa. Pazi na dekompresor! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Njemu motor presisao dva puta i digao mu se nivo ulja?????? nema sanse cak i da nema karike nije to toliko benzina da sidje u masinu...logicno je da ce izaci na izduvne ventile pa u auspuh i zato uvek osetis miris benzina ako motor presisa. Pazi na dekompresor! ;D Vladica sve u rebusima :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Octobar 21, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Procitam tri strane i na kraju nisam saznao sta bi sa Jamanom,pali li sad i sta je bilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 21, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Sad je ili prodata ili konzervirana pa i ne mora da pali! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Octobar 21, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije prodata niti konzervirana, vozice se dok ne padne sneg. Sto se tice paljenja, 10 dana pali, i onda jedno jutro nece. E sad, mozda je do sauga. Ja sam mu povecao saug na 1100-1200 obrtaja na svoju ruku, pre je bio na oko 700 i pri tim obrtajima nit je lepo radio a i nekad je znao da se ugasi na leru. Ne znam sta da probam, niti sta bi moglo da bude uzrok. Ajd da stalno nece da pali pa ok, nesto nije u redu. Ali svaki dan pali, nekad ga ne vozim 3-4 dana i on odma upali, a nekad, uvece ga parkiram i ujutru nece da upali :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_91 0 Napisano Octobar 22, 2009 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko ja znam motor kad presisa znaci da u cilindar udje vise goriva nego sto treba i onda neze da se zapali,naravno to izadje na auspuh. a ako su karburatori losi ili konkretno ako ode plovak pa nema zadrsku kad je motor ugasen gorivo se polako slije u cilindar,i cilindar se napuni gorivom,jedino tada dolazi do toga da se gorivo slije u karter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Teraj to kod klavir-štimera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Kakve gluposti citam prosto NEverujem presisao je pa dize nivo uljaaaaaaaaaa?????????? Mislim da ga nisi dobro sinhronizovao sa saugom pa je presisao a lako je moguce da su svece za zamenu...moras naci koliko sauga voli ali naravno pri kojoj temperaturi, obicno bez ikakvog gasa ako dodas gas vac si se zajebao i svece nece moci da zapale smesu. Ja mislim da je tu sve dobro ( ipak zameni svece ) a da si ga ti nehotice malo nalio pa nije hteo da upali......mozes to objasniti kao trenutak slabosti. ne razumem zasto su gluposti? ako motor cesto presisava podize se nivo ulja u karteru jer se benzin sliva pored karika u karter Ljudi jedno je kad presisa,a drugo kad prelivaju karburatori! Kad presisa samo se navlaze svecice i elektroda na svecici ima kratak spoj pa ne baca lepo varnicu! Kada preliju karburatori (lose iglice ili gumuce,ako je neko cackao nivoe u karburatorima,ako udje neka prljavstina kod iglice...)onda se poveca nivo ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa i kada preliju karburatori,isto tako ovlaze i svecice ,,,i jedno i drugo je isto ,ugusilo ga kolicina goriva,sve je jedno dali zbog prevelikog nivoa,zaglavljene iglice ili neispravnog sauha,u svakom slucaju ima visak goriva u cilindru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Octobar 22, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto nisam pomno procitao bas sve tri strane jer Ovo ovde me podseca na penzionere iz komsiluka kad se skupe kad nekom od komsija zaronim u u haubu od auta a isti nece da pali cekam samo jos ono legendarno nekog vojnog penzionera da se ulje stislo od hladnoce pa nece da pali ;D Al ako si pitao ima odgovora bar pa izaberi :D ;D Pa ajmo polako: Kad god motor nece iz ko zna kojih razloga da pali (pa i zbog toga sto je akumulator slab -opet iz ko zna kojih razloga je slab) od verglanja motor ce da presisa jel tako? A kad presisa sta imamo? Visak goriva gde sve? Tamo gde treba da bude (krabovi, cilindar, svece) je normalno kad ne sagori, a tamo gde ne treba nije normalno! Ne pametujem - preslisavam se - dakle kreni od pocetka od akumulatora, te varijante prekjuce je palio a danas nece nista ne govore, dovoljno je i kod dobrog akumulatora da kleme oksidiraju i isti nece da okrene kako treba a da ne pricamo o nekoj tek malo ogoljenoj zici i falsh masi... Imas sad vremena ide zima pa redom sve i naci ces. A ako ne nadjes stvar je za dobrog odnosno pravog majstora inace za dugotrajne NLO misterije kloni se nas priucenih. Aj pa javi sta je bio uzrok, mozes ti to da popravis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grubach 0 Napisano Octobar 22, 2009 U prolazu, 1 post Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti si sad neki naj pametniji!!! Jel to na avataru juris sa GS-om? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta je jutros bilo. Povucem saug i pocnem da verglam i nece da upali, bez prestanka pustim saug i on spoji, ali to je trajalo svega 1-2 sekunde i posle kao da nema dovoljno goriva i ugasi se. Vise ga nisam uspeo da upalim (oslabio akumulator). Dodjem danas sa posla, opet probam ali bez sauga, i gle cuda, upali odmah, malo mu dajem gasa oko 2000-3000 obrtaja i on radi, ali posle 5-6 sekundi opet poce da gubi obrtaje i ugasi se :-( Ne bude mi mrsko i probam opet za 20ak min i on upali normalno i radi bez problema. Misterija se nastavlja. P.S. Probacu za vikend da ocistim kleme, moguce je i da su malo oksidirale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Octobar 22, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti si sad neki naj pametniji!!! Jel to na avataru juris sa GS-om? ;D ;D ;D Jok, uopste nisam pametan hocu samo coveku da olaksam stvar - znam kako je kad te slude, ono a da nije blajbinger popustio pod... Jurim virtuelno, da je tako zapravao produzio bih ja najverovatnije:-) @mrxfon ..ovo sto napisa vec sumnjam da ima veze sa oksidiranim klemanama, al aj nemoj da Ti mrsko sve redom naici ces vec sta je, nekad je stvar komplikovana ali cesce je toliko banalna da se pitas kako se nisi setio pre svega da pogledas npr. mozda i obican filter goriva... Pozdrav i polako pa nateneane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...