milloske 39 Napisano Avgust 30, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ovako..... Cele nedelje se dogovaramo gde i kuda za weekend. Svi raspolozeni i zapeti ko puske. Naravno kako se blizio dan za voznju ruta se produzavala, ekipa smanjivala a satnica ustajanja i polaska se blizila i bila sve ranija. ;D Od 7 ljutih gusara ostalo nas je 3. Plan je bio da se preko Smedereva i Pozarevca spustimo do Golubca pa sve do Lepenskog Vira na dorucak .......pa sve do Beograda. Okupljanje je u 7h na dogovoreno mesto. Posle brzinske kafe POKRET!!!!! :) Krenuli smo Petar na teneri, Stefan zvani Rosi na fz6n, Jelena i Ja na Shadowu. Ekipa mala ali odabrana. Svi pospani ali spremni za voznju. Prvu pauzu smo napravili u selu Majilovac. Frizideri ne rade a prodavacica kaze da ih iskljucuju samo nocu iako je bilo 9h. Put je poprilicno prav i nezanimljiv sve do izlazka na Dunav, nesto pre Golubca. E tu pocinje velika radost svi prisutnih. :) Lep asfalt, lepe krivine i Dunav koji je kao more. Pauze nema do Lepenskog Vira (svi smo gladni). Skretanje za muzej lepenski Vir je malo neupadljivo posle desetak tunela, tako da Petar i Stefan promasuju skretanje i onda nastaje cekanje. Jelena i Ja slikamo prirodu dok cekamo drustvo. :) Prvo je Stefan video da me nema pa se vratio a Petru je trebalo jos neki kilimetar da vidi da nema nikog iza sebe. :) Na samom skretanju malo poziranja pa pravo na dorucak. :) Tu nas vec ceka komsija Buda sa najmladjim sinom (petim po redu) Mickom. Oni su tu vec par dana na Godisnjem odmoru. Narucujemo i dok cekamo klopu caskamo o putu onome sta nas sve ceka danas. Posetali smo se i po okolini ali samo nalaziste i muzej nismo posetili zbog renoviranja. Dosta opustena atmosfera i dobri ljudi okruzuju to nalaziste. Osim prejeftine hrane kod Muje, u jedinoj kafani drustvo prave i alasi koji tu lzive i love ribu preko cele godine. Klopa je bila odlicna i kaloricna jer treba dugo jos da se vozimo tog dana (za nas cetvoro racun je bio 1240 dinara sa sve picem). Posle dvocasovne pauze u Lepenskom Viru put nastavljamo za Bor i borsko jezero. Prolazimo kroz Donji Milanovac i kod Mosne idemo desno za Bor. Put je nesto sredjivan ove godine ali je neobelezen. Sve vreme prolazimo kroz veoma lepe predele. Naravno da posle piva sledi p.. pauza. :) Ulazimo u Bor i odlazimo do mama Mirjane koja nas je iznenedila kuvanim kukuruzom. :) :) Ubrzo krecemo na Jezero koje je na nekih 15km od Bora. Odmah pri dolasku deo ekipe se presvlaci i odlazi na kupanje ( Stefan i Ja) dok ostali deo ekipe spava na plazi jer nisu poneli gace za kupanje. :) Na samoj plazi srecem dosta drugova iz Bora (tamo sam proveo svoju mladost ), onih koji su jos uvek u Boru i onih koji su silom prilika vec dugo van njega. Tu smo se odmorili svako na svoj nacin i sledi poslednji deo puta, povratak za BGD. Idemo preko Crnog Vrha, da je deonica oko Krepoljina bolja to bi bio vrhunac dana ali....mozda nekad i srede taj asfalt i ulepsaju dan i nama koji vozimo Jaguare na dva tocka a ne da uzivaju samo oni koji voze Lade Nive na dva tocka. :) Kece lagano da pada mrak. Petar mora do 20h da stigne u Beograd, znaci gas i auto put jer deca cekaju tatu (tri sina, Srbineeee ) da ih kupa pa da spavaju. A mi koji jos nemamo te obaveze polako sabiramo utiske dana i stajemo na klopu jer je tek u to kasno doba dorucak sa Lepenskog Vira poceo da bledi. :) I nakon 470km predjenih u danu stizemo kuci. Svima je bilo lepo i nadamo se da ce jos biti lepih dana za takve voznje. Posle par dana Jelena i Ja smo krenuli na jedan jos lepsi put.... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Avgust 30, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis, samo malo vece slike stavljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jodi 94 Napisano Avgust 30, 2009 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Grac, Austrija Motocikl: Z650RS Prijavi odgovor kao problematičan Lijepo putovanjce! I ja sa drustvom planiram jednu slicnu turu (ali sa polaskom iz Modrice, RS) za par dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 30, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Odlican djir, svaka cast. Nego stvarno su ti male te slike pa mi nije jasno gde ste to doruckovali, u kojoj kafani? Jel to ona sa leve strane neposredno ispred Donjeg Milanovca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Avgust 30, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite za male slike ali me imageshack malo zeznuo pa su slike ispale slicke. To je kafana Sport, kad skrenes za muzej pravo na nju dolazis nema trika da se omasi. Imaju fenomenalan omlet sa slaninom (100 din), kacamak(120 dinara, porcija za 4 osobe) i vareni sir sa rostilja ( porcija je 100g-160 dinara). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...