Jump to content

Moto Zajednica

Od Alpa do Albanije

Recommended Posts

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

zbog specificnog nacina na koji je doticni putopis postavljen na forum, sto je uslovljeno mojim crapy net-om, nisam u mogucnosti

da presecam text slikama. Nazalost, svaka slika ima i pricicu, a na svu srecu, uz svaku se moze i pivo popiti :). Prekosutra zavrsetak! A suma-sumarum kad konacno pogledam kilometraze, racune, finansije...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Cenjeni auditorijume, Kvarisa je napravio fenomenalne slike i mrzi ga da izabere tako da sam morao da se umesam zarad uzivanja svih nas !!!  ;D

...da vam pricam o velikoj Ulcinjskoj plazi necu, pusticu da slike govore same za sebe, od mene samo: raj. Dobro drustvo i neopisiva atmosfera posluzili su kao odmoriste za onaj drugi deo puta, ono sto sam cekao.

nJsTs_img0387plu.jpg

oL8ya_img0391n.jpg

mYoxQ_img0393nxw.jpg

rhYvd_img0396atc.jpg

0YENi_img0408yct.jpg

thouX_img0418v.jpg

ovWFR_img0441gvc.jpg

NQdPo_img0446u.jpg

404.jpg

1E50w_img0452i.jpg

8apdy_img0453e.jpg

MADuv_img0460sul.jpg

yoC9Y_img0461t.jpg

f9fQi_img0474.jpg

Nastavice se... ;)

Kvarisina Odiseja !

Na plazi sam ostavio kofere, u tank torbu spakovao sve sto mi je neophodno za jednodnevni izlet i zaputio se za Albaniju. Mapu imam, rutu imam, volju imam, jaja stego u zube i gas. Cilj je nacionalni park Tet (Teth izvorno).

byCHg_img0483ioe.jpg

1jTFw_img0485k.jpg

L0qP9_img0489v.jpg

cmufx_img0493t.jpg

XpFQp_img0494dew.jpg

vBRLK_img0497r.jpg

Prelazak granice lagan, nisam cak ni ni platio! Ulazak u Albaniju i instant se nalazim na drugom kontinentu. Kao u Aziju da sam otisao.

E63Vs_img0501zcj.jpg

NblHC_img0507g.jpg

EQ1sQ_img0512i.jpg

0xago_img0513p.jpg

Kvarisina Odiseja

Svi voze Hondu Cab i slicna vozila, prljave ulice, krave, konji... na sve strane! Dolazim u Skadar preko drvenog mosta, ko u Africi. NE mogu da se nacudim, deca skacu pod motor, vataju za gas da zavrcu, vriste na nepoznatom jeziku... kultoralni sok, ne znam gde sam. Saobracajna pravila ne postoje, znakovi i putokazi takodje. Kada vidim nekog u odelu, ja odmah u napad na osvajanje instrukcija. Svi preljubazni i u! vek spremni na sporazum rukama i nogama. Ubrzo pocinjem da stajem pored staraca koji na ulici puse lule, ko u zabacenim delovima Turske. U jednom trenutku nova benzinska pumpa, u sledecem kanta sa navrnutom rucnom pumpom. Sve u 150m!! Vozim uz Skadarsko jezero ka severu, gde ocekujem da se zavrsi put i krene suma. Ubrzo se put suzava i dobro izasfaltiranim puticem prolazim kroz kanjon reke koja je ocigledno presusila (dal sezonski il je vise stvarno nema). Trenutak nepaznje i borba za ostajanje na motoru, put se zavrsio bez najave pa je trebalo biti baja pa voziti stotku makadamskim puticem. Sledi nekih odokativno 170-80km pejzaza, puteva, scenarija kao iz bajke! Da ne palamudim previse, penje se na preko 2000m, slike pricaju svoje. Voznja poprilicno zahtevna, ali dah zaustavlja. Srecem uzput mnogo turista, pesaka, biciklista, pa i motorista. U selima koja su bukvalno obgu iza tregera stajem da razgovaram sa mestanima, sve se naravno zavrsava sa upalom misica u rukama od si! lnog mahanja. Da opisujem tu prirodu, reke, ljude, poglede... ! zaista n ecu, idite pa vidite. Da je avantura, zaista jeste. Uzput ce biti mnogo stvari koje ce vas mozda obeshrabriti kao sto su izbuseni znakovi, spomenici na svakoj, ali bukvalno svakoj serpentini. Ako ne spomenik, onda bar samo poboden krst. Zbilja ohrabrujuce! Put kruzi po planinama i na kraju vas opet vraca u Skadar, samo sto ovaj put ulazite u nesto sasvim drugo. Grad je sredjen ko centar Novog sada, zaista osvezavajuce!

dGWgF_img0514t.jpg

7daNv_img0519y.jpg

Zvdew_img0521z.jpg

g3Vo5_img0528v.jpg

9UdIY_img0529uti.jpg

Z7fjN_img0533oqv.jpg

nB7LN_img0538c.jpg

S5kXM_img0541e.jpg

4FvHT_img0551psm.jpg

Ru4uU_img0553g.jpg

Nastavice se...

• Podržavam 1

Kvarisina Odiseja !

Vece-plaza-spavanje-pakovanje-kuci! Sa olaksanjem se zaputujem put Sremske mitrovice, malo sporednim putevima, ali na tenane. Malo slikanja, malo placanja radara kroz bosnu. Dovoljno duga voznja da se prisetim svih trenutaka ove lepe dozvolite da nazovem voznje. Zagrebana je povrsina, granice su predjenje, vracam se ponovo i na sever i na jug!

FTH1g_img0558i.jpg

etoJM_img0565.jpg

ya0Du_img0569cat.jpg

Kraj... ;)

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Nadam se da sam bar deo atmosfere preneo. Za kraj, racunica je da sam z doticni put potprosio

priblizno 250e!! Naravno, ne racunam jos poprilicnu svotu koju sam iskoristio pre polaska na odrzavanje motora itd.

Ako sam ja mogao, moze svako! Vise od DR-a mi nije ni trebalo, ko kaze da treba, daje sebi samo jos jedan razlog da ne krene!

Ziveli, pa se videli na putu!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Bravo Kvariša! Svaka čast! Sad mi je žao što mi nismo prošli kroz Albaniju, kako je prvobitno planirano, kad smo iz Grčke išli u Umag. Biće, biće...

• Drug član, 2143 postova

Bravo Kvarisa, a bravo i za Mikku urednika koji je sve ove lepe slike koje si napravio, a da toga nisi ni bio svestan, obradio i izneo na svetlost dana...U svakom slucaju BRAVO za celu akciju.

;)

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Odlicno i Alpe, a i Albaniju bi voleo proci, hvala na slikama!

Mikka, ajde sredjuj i pocetak putopisa, sramota je onako da stoji !  ;D ;D ;D

Odlicno i Alpe, a i Albaniju bi voleo proci, hvala na slikama!

Mikka, ajde sredjuj i pocetak putopisa, sramota je onako da stoji !  ;D ;D ;D

Hocu samo da nafatam Kvarisu da dodje do mene !  ;D

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Nadam se da sam bar deo atmosfere preneo. Za kraj, racunica je da sam z doticni put potprosio

priblizno 250e!! Naravno, ne racunam jos poprilicnu svotu koju sam iskoristio pre polaska na odrzavanje motora itd.

Ako sam ja mogao, moze svako! Vise od DR-a mi nije ni trebalo, ko kaze da treba, daje sebi samo jos jedan razlog da ne krene!

Ziveli, pa se videli na putu!

Jel  si ti samo pivo jeo?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja