Jump to content

Moto Zajednica

Treba mi savet-preporuka za Flip Up kacigu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Društvo, hvala na sugestijama i savetima. Sve sam uz'o u obzir, preračunavao, dodavao i oduzimao nekoliko dana (uvek isto pred svaku kupovinu), bio do Maxmomenta i probao Šark openlajn i uverio se u izvrstan kvalitet, udobnost i odlučio se za nju....ali samo ako upali varijanta sa drugarom u švabiji da je uzne za enverovatnih 150 ojrova...ako ne upali ostajem na svojim kacigama do neke nove povoljne prilike... ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 73 postova

vidim da nisi uzeo u obzir AGV, dobra je kaciga, udobna je i ne susti puno, probao je drugar na 200kmh i kaze da je na preko 140 malo bucnija

mislim da kosta nekih 160, 170e sto uopste nije losa cena, mada sledece kaciga koju cu pazariti je shark evoline absolut jer je odlicna kaciga

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

http://www.pegaz-moto.rs/  pogledaj D601 Black

druze pogledaj i ja isto trazim meni se cini da nisu lose a i cena je ok

Posedujem istu imogu reci da nisam nesto PRETERANO zadovoljan. Medjutim kaciga se nisam nanosao u zivotu da mogu da kazem da je ova za razliku od one ovakva ili onakva. Kaciga je pristojna na brzinama oko 120km/h ima sasvim pristojan sum koji meni preterano ne smeta posto nosim slusalice. Vizir je ok mada "po mom misljenju" slabo dihtuje vizir. Tako da bar ja u toku voznje ne primetim razliku sa otvorenim i zatvorenim sistemom ventilacije. Inace vizir ne magli dok se kreces, a mislim da su novi viziri oko 15e . kaciga je kostala oko 13 000 din kada sam je ja kupio. Mislim da Joska iz Temerina ima istu pa ti on moze vise reci posto je covek imao vise kaciga...

toliko Pozdrav

Džimika, ako nameravaš da kupiš Shark Evoline moj ti je savet da je negde probaš ako možeš da se ne bi izuo za dobru kintu a da posle imaš problem... Ja sam je probao i malo provozao sa njom (u zatvorenom i posle u preklopljenom položaju) i meni je mnogo teška, boleo me vrat posle vožnje... Jeste fensi, kvalitetna do 00 i lepo izgleda ali za 300+ ajvara bi uzeo samo Shubert C2 a prvenstveno C3 ali nemam toliko para. Inače, prava cena Shark Openline iznosi 270€ i bolja mi je od AGV-a makar za klasu a postoji mogućnost da je nabavim za mnogo manju kintu..

@kojazr

Znam druže, gedao sam ja i Duchini ali svi moji "kandidati" su daleko bolje kacige za malo veću cenu. Ovi novi modeli integralnih su dobri i možda više od toga ali D601 to nije, barem po mišljenju mnogih korisnika napolju tako da ne želim da experimentišem

• U prolazu, 73 postova

Džimika, ako nameravaš da kupiš Shark Evoline moj ti je savet da je negde probaš ako možeš da se ne bi izuo za dobru kintu a da posle imaš problem... Ja sam je probao i malo provozao sa njom (u zatvorenom i posle u preklopljenom položaju) i meni je mnogo teška, boleo me vrat posle vožnje... Jeste fensi, kvalitetna do 00 i lepo izgleda ali za 300+ ajvara bi uzeo samo Shubert C2 a prvenstveno C3 ali nemam toliko para. Inače, prava cena Shark Openline iznosi 270€ i bolja mi je od AGV-a makar za klasu a postoji mogućnost da je nabavim za mnogo manju kintu..

probao sam bas pre neki dan evoline, jeste teza od moje ali nista toliko osetno, kad sam se navikao na 1550g navikao bi se i na 300g vise, ali na zalost kaciga koju sam probao mi je velika, pa sam odustao iako je dobijam po extra ceni, ali previse mi landara, tako da za sada sam odustao od kupovine kacige do sledece sezone

Evo mene ponovo sa ovom temom, samo da se nadovežem na sve gore pomenuto : kako je izletela vrlo (EXTREMNO) povoljna varijanta, uzeh bez ikakvog dvoumljenja Schuberth C2 (crno-beli dekor) koja je na svim testovima Flip Up kaciga bila definitivni pobednik (do pojave modela C3). Šta reći, u odnosu na one koje sam prvobitno imao u planu ova jeste nešto skuplja s'obzirom na sniženja u Nemačkoj, ali dosta jeftinija od svih pomenutih u BG radnjama. Daleko najbolja kupovina i ja sam prezadovoljan!!!! Hvala Makiju na savetu oko veličine  ;)

post-3321-12879054962871_thumb.gif

Kakve savjete oko veličine si dobio, možeš li ih podijeliti sa nama?

Reče čovek "uzmi kacigu (pola) broja manje" pa sam tako i uradio, i kaciga pasuje ko dupe na nošu... Konkretno, obim moje glave iznosi 57.8 mm tako da sam kupovao M veličinu drugih proizvođača (57/58) a Schuberth mere idu drugačije (paran pa neparan broj) pa uzeh 56/57. Upozoren sam da kaciga može i da žulja prvih pola sata ali posle "legne", mada ja taj problem nisam imao-odmah mi je bilo sve potaman...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja