Jump to content

Moto Zajednica

Malo detaljnija priprema Honde CB400N za sledecu sezonu I

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Ne zalim sto cu ispasti glup ali gde je njoj filter za ulje, kontam kako treba da izgleda i gledao sam, i listao sam neki univerzalni hondin "manual" i nism nasao nista sto bi licilo na uljni filter. Ja imam iskustva u mehanici automobila i kamiona s obzirom da prve vozim 13 a druge 7 godina ali ovo je za mene nesto potpuno novo i stvarno se snalazim mnogo manje nego sto sam se nadao da cu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Pored kartera, "ispod" motora. :)

Lako se menja ako imas original izduvne granu, a ne kao kod mene. Ja moram da skinem auspuh prilikom zamene, ali nista starsno. :)

Ima deklu oblika pravougaonika.

• Svrati ponekad, 430 postova
Kazi mi jos koje ulje koristis' date=' negde na forumu sam procitao da treba koristiti ulje koje proizvodjac preporucuje u uputstvu samo gde naci uputstvo za motor koji je napunio 25 godina?[/quote']

Sipas polusintetiku 15-50 motorex mogu ti poslati i postom

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981
Kazi mi jos koje ulje koristis' date=' negde na forumu sam procitao da treba koristiti ulje koje proizvodjac preporucuje u uputstvu samo gde naci uputstvo za motor koji je napunio 25 godina?[/quote']

Probaj ovde: http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=84, a mislim i da je Joseph B stavio link sa kog je skinuo manual za svoju hondu

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Sipaj 20W-50. Tako proizvodjaè kaže. U takvom motoru sam imao Motul 5100 ( 15W-40) koje je redje i malo je voleo da džorne ulje. Za takvu koncepciju mašine nemaš potrebe za drugim uljem a i motor lepše i tiše radi. Uostalom idi na www.Louis.de , pa udji u "motobase", nadji tvoj model motocikla, klikni na "technische date zeigen" i sve ti lepo piše tj. imaš celu specifikaciju: koliko, gde i èega. Doduše je sve na nemaèkom ali snaæi æeš se veæ.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Jos neke sitnice sam sredio na motoru, i sada mi ostaje samo da se vozam....

Neocekivano su mi stigle karike iz Austrije , pa sam ih ugradio, mada nije bilo potrebe ( ali ako su vec tu...) , problem je bila glava.

Zamenio sam plocice prednje kocnice za levu stranu, sa desne su bile skoro nove).

Zamenio sam top za fabricki od nekog Suzukija, pa mi je sad motor mnogo tisi. I ovde da se zahvalim kolegi sa foruma "boldor"-u, na neocekivanom, ali prijatnom gestu .

Napravio konstrukciju za topcase i za bocne kofere, i izbacio zmigavce nazad iza kofera.

Ofarbao ga. Tu sam se namucio svetski, jer na postojeci lak nisam mogao farbati jer posle prvog sloja spricgita mi se poceo bubriti i guliti, pa sam morao da skinem farbu do gole plastike i metala, pa sve ispocetka.

Nalepnice su mi pravljene u Temerinu za neku kompenzaciju.

Nadam se da ste i vi uzivali i mozda i naucili nesto. Ja jesam , to je sigurno.

Za kraj par slika:

2001134618937009534_th.jpg

2001196206790629084_th.jpg

2001197636944719167_th.jpg

2001171082838861598_rs.jpg

2005982635202797911_rs.jpg

Ova poslednja slika je zbog mini voltmetra koji mi pokazuje stanje akumulatora...Mislim da nije losa ideja imati nesto slicno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja