Jump to content

Moto Zajednica

Voda u auspuhu

Recommended Posts

• U prolazu, 94 postova

Napravi krug od 30 km motorom svakih nedelju dana! Salim se,natopi komad sundjera uljem i stavi na ulaz od auspuha, a imas u Luisu da kupis gumene cepove ali je to bacanje para.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 593 postova
Napravi krug od 30 km motorom svakih nedelju dana! Salim se' date='natopi komad sundjera uljem i stavi na ulaz od auspuha, a imas u Luisu da kupis gumene cepove ali je to bacanje para.[/quote']

Hvala Dzoni!

Djuro....pozdravio te Pera...iz Luisa :lol:

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
Kako spreciti kondenzaciju vode u aspuhu' date=' tokom stajanja u zimskim mesecima?[/quote']

Pa skini ga i stavi izmedju zzene i tebe da mu bude toplo... :lol:

ps.Kako ti samo ovakve stvari padaju na pamet? :roll:

• In memoriam, 783 postova

Uzmes giumene rukavice i navuces na auspuhe. Kod konzerviranja motora, to ujedno sprecava prodiranje vlage iz vazduha kroz izduv do same unutrasnjosti masine.

Pa evo Cale ti je odgovorio. Ne vozim ga poslednje dve nedelje, i palim u garazi svaka 3-4 dana. Kad ga ''kresnem'' iz auspuha pocne da izlece takva kolicina vode kao da sam cesmu odvrnuo. Kapiram da se ta voda kondenzuje duz izduvnih grana, topa i sliva u najnizu tacku & tu pravi sranje :lol: Nisam siguran da je kombinacija voda+oprljeni metal iz izduva dobra stvar za Stromica. Jedino da pocnem da grejem garazu :lol:8)

Vec sam mu stavio masni sundjer a sad cu da mu navucem i gumenu rukavicu.

Jedino da pocnem da grejem garazu :lol:8)

Nemas grejanje u garazi :shock: :shock:

Slepèe!

lako je zajebavati sirotinju.....

• Svrati ponekad, 436 postova

Meni se cini da se toliko vode skuplja upravo yato sto ga cesto palis. Spolja hladno, a unutra toplo pa onda obrnuto. I taman kad se obavi ceo ciklus, ponovo ga upalis.

Meni se cini da se toliko vode skuplja upravo yato sto ga cesto palis. Spolja hladno' date=' a unutra toplo pa onda obrnuto. I taman kad se obavi ceo ciklus, ponovo ga upalis.[/quote']

Pa moram da ga palim zbog akumulatora i da ne ''rdja'' iznutra.

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Kupiš neki kvalitetni kondom i navuèeš na cevku. Jedna od retkih situacija kada treba da skidaš kondom pre radnje... A možeš da kupiš i sa nekim voænim mirisom, da se ne oseæa ulje.

najzli

Guest diRRty

Pa evo Cale ti je odgovorio. Ne vozim ga poslednje dve nedelje' date=' i palim u garazi svaka 3-4 dana. Kad ga ''kresnem'' iz auspuha pocne da izlece takva kolicina vode kao da sam cesmu odvrnuo. Kapiram da se ta voda kondenzuje duz izduvnih grana, topa i sliva u najnizu tacku & tu pravi sranje :lol: Nisam siguran da je kombinacija voda+oprljeni metal iz izduva dobra stvar za Stromica. Jedino da pocnem da grejem garazu :lol:8)

Vec sam mu stavio masni sundjer a sad cu da mu navucem i gumenu rukavicu.[/quote']

Ovo stoje Cale rekao sve stoji i tako treba, a ti nemas potrebe da palis motor ako ga nevozis.Samim paljenjem i kratkotrajnim radom ne stignes dovoljno da dopunis akumulator, a njemu je sam cin alnasovanja odnosno startovanja motora skoro smrtonosan.Samo motor koji se provoza sa vremena na vreme ima smisla da radi .To u mestu apsolutno neznaci nista.Rade klipovi i topla grupa motora , a menjac i sve ostalo ne.

Znaci ako ti je u garazi minus akumulator u sobu, na auspuhe kese ili nesto slicno, napuni rezervoar do vrha sredi lanac i lancanike i ostale sitnice i pozeli duboki zimski san svom gvozdenom detetu :wink:

Ovo stoje Cale rekao sve stoji i tako treba' date=' a ti nemas potrebe da palis motor ako ga nevozis.Samim paljenjem i kratkotrajnim radom ne stignes dovoljno da dopunis akumulator, a njemu je sam cin alnasovanja odnosno startovanja motora skoro smrtonosan.Samo motor koji se provoza sa vremena na vreme ima smisla da radi .To u mestu apsolutno neznaci nista.Rade klipovi i topla grupa motora , a menjac i sve ostalo ne.

Znaci ako ti je u garazi minus akumulator u sobu, na auspuhe kese ili nesto slicno, napuni rezervoar do vrha sredi lanac i lancanike i ostale sitnice i pozeli duboki zimski san svom gvozdenom detetu :wink:[/quote']

Mudro zboris. To cu i da uradim. Ima li efekta podmazivanje hladnog lanca?

• Zainteresovan, 585 postova
Ne vozim ga poslednje dve nedelje' date=' i palim u garazi svaka 3-4 dana. Kad ga ''kresnem'' iz auspuha pocne da izlece takva kolicina vode kao da sam cesmu odvrnuo. Kapiram da se ta voda kondenzuje duz izduvnih grana, topa i sliva u najnizu tacku & tu pravi sranje :lol: [/quote']

Pisao sam vec ranije da je voda normalni produkt sagorevanja goriva a to sto je ti vidis kako izlazi iz izduva je zbog povoljnih uslova za kondezovanje inace bi isto izlazila ali u vidu vodene pare. Dakle nije ta voda dospela tu zbog kondenzovanja iz okolnog vazduha sto ne znaci da do te pojave ne dolazi ali je to u manjoj meri i mozes da poslusas savete koje si dobio(dobro Yomanov mozes da preskocis :D )

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja