Jump to content

Moto Zajednica

TDM 3VD - svetla

Recommended Posts

• XXX, 475 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Moj TDM ima 2 fara sa H4 sijalicama od 35 W, koje i ne svetle nesto posebno... razmisljam o ugradnji 2 Nightbreaker H4 sijalice, ali one su 60W (oba fara rade u isto vreme).

Da li je neko stavljao u TDM-a jace sijalice? Kakvi su utisci? Da li ima nekih problema sa strujom?

Da li alternator moze da trpi ovo dodatno opterecenje? Mislim da je 350W snaga alternatora... (ako neko zna tacno kolika je snaga, neka mi javi :))))

Ako se odlucim da ubacim jace sijalice, da li moram da idem preko releja ili ce da fabricka instalacija da izdrzi ovu dodatnu struju? Da izvlacim struju direktno sa akumulatora?

... neki savet?  ;)

PS. u ovom trenutku ne razmisljam o xenon sijalicama.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Malo mi je cudno H4 od 35w , ali Ok mozda !?

Ako je tako preporucujem ugradnju releja , 2 kom . jedan za kratko i jedan za dugo.

Uzimas glavno napajanje sa akumulatora i to 2 zice sa 2 osiguraca na njima od po 15A.

Glavno napajanje ide na nozice 30.

Verujem da tvoj motor ima tih 350W iz statora tako da to ne bi bio problem za ugradnju

H4 55/60W.

Komandni deo za releje su originalne zice za kratko i dugo ...na releju nozica 86.

Nozice 85 idu na masu.

Novi izlazi za farove su nozice 87 .

Polako i pedantno ! ;)

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: u potrazi za motorom

Mislim da TDM nema H4 (ako je kao kod mene - onda nema), vec ima klasicnu balon sijalicu sa sesirom. Imas plasticne adaptere za sijalice H4 u svakoj prodavnici auto-delova, tako da mozes da ubacis model H4. Za jacinu struje tj. sijalice, ja bih to dao da mi uradi neko ko to bas zna, a ja sam to sam resio ugradnjom xenona i sljaka odlicno bez ikakvih intervencija, sem sto sam kupio te adaptere. Jedino sto mi jedno svetlo vrljavo baca, jer nemam onaj sraf- mehanizam za stelovanje.

• XXX, 475 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Mislim da TDM nema H4 (ako je kao kod mene - onda nema), vec ima klasicnu balon sijalicu sa sesirom. Imas plasticne adaptere za sijalice H4 u svakoj prodavnici auto-delova, tako da mozes da ubacis model H4. Za jacinu struje tj. sijalice, ja bih to dao da mi uradi neko ko to bas zna, a ja sam to sam resio ugradnjom xenona i sljaka odlicno bez ikakvih intervencija, sem sto sam kupio te adaptere. Jedino sto mi jedno svetlo vrljavo baca, jer nemam onaj sraf- mehanizam za stelovanje.

:)

Zato sam i napisao "Moj TDM ima ... "  ;)

Ne znam sta ide fabricki, ali na mom primerku su H4 sijalice i to bez plasticnih adaptera..... ne trebaju!!!  ???  ::)

Sto se alternatora tice, skinuo sam manual i u njemu nema navedene snage, ali ima:

Alternator nominal output: 14V, 25A @5000 rpm

pa zato predpostavljam da mogu da racunam da je snaga alternatora 350W (bar pri tih 5000 obrtaja)... neka me nego ispavi ako nisam dobro skontao...

PS. Kada si ugradjivao xenone, koju marku si uzeo? Bi-xenon? Koliko kosta? Ako imas, stavi neku sliku kako izgleda TDM sa xenonima  ;D

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: u potrazi za motorom

Nemam pojma koja je marka, znam samo da je neka kineska. Inace sam dobio na poklon taj komplet, kratka su obicna mislim H1, samo je dugo xenon.

Extra radi i jedno i drugo, mada bi bilo bolje da je i kratko xenon, ali jbg, poklonu se u zube ne gleda.

Danju vozim uvek sa dugim svetlima i mogu ti reci da me vide mnogo ranije tj. mnogo sam vidljiviji, i to se bas primeti, a u isto vreme mi niko ne ablenduje da im smeta.A nocu....DAN bukvalno, naravno kad si sam na putu.

Slika nemam...jbga.

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Moj TDM 850 3VD ima na levom faru H4 sijalicu od 55 W a na desnom H1 sijalicu iste snage. Levi far je kratko svetlo a desni je dugo s tim da kada radi oboreno svetlo ukljucen je samo levi far.

• U prolazu, 47 postova

Ja upravo na mom Malagutiju se patim oko fara što i piše u jednoj temi!!! Elem, rešavajući taj problem prvo sam uradio sledeće a to je REPARIRAO far, ne možeš da veruješ koja je razlika izmedju fara pre i posle reparacije a koštala me je smešnih 430 din!!!! Sada iščekujem da mi stigne xenon od 35w, pa ću ovde objaviti rezultate(halogenu sijalicu nisam hteo da stavljam jer imam plastični far pa da ne dollazi do topljenja istog a i kao što si napisao Nightbreaker-ka ne postoji ispod 55w a i ne bih da eksperimentišem) !!! pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja