baneBP 1265 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan U ponedeljak me pocinje vec polako groznica tresti, islo bi se negde ali ne znam gde. Znao sam samo da moraju biti brda i krivine. Sezone je u jeku a ja jos nisam osetio miris Bosne. Isto vece uz pomoc autokarte i Google Earth-a pravim putanju i spisak zanimljivih stvari za videti uz put. Posto sam ogranicen finansijama, jacinom i udobnoscu motora i drugim faktorima ruta mora biti do 500 km i u jednom danu. Odluka pada na Tuzlu i okolinu (Majevica i Modracko jezero) i Zvornik. Ruta je sledeca: Backa Palanka - Ilok (Hr) - Sremska Raca - Bijeljina - Tuzla - Krug oko Modraca - Zivinice - Dubrave - Kalesija - Zvornik - Bijeljina - Backa Palanka Po obicaju kasnim u polasku (uspavao se malo) oko 11am ali nema veze jer sam bar odmoran, dan ce biti prelep a i motor sa stvarima sam spremio dan ranije. U rezervaru taman toliko corbe da se dokopam Bosne. Do Sremske Race stizem relativno brzo Sledi prelazak preko ovog cuda koje oni nazivaju mostom. Samo sam gledao kad ce neka ostra armatura, koje strce na sve strane, da mi se zabode u tocak. Posle granicnih formalnosti konacno se dokopah Bosne. Put do Bijeljine je odlican. Prvo sipanje benzina u ubrzo posle toga zaustavlja me patrola. Kazu rutinska kontrola svih motocikala. Ljubazni ljudi pogledase papire, pozelese sretan put i ja nastavljam dalje Kroz popodnevni saobracajni spic u Bijeljini se provlacim brzo. Cilj mi je sto pre dokopati se Majevice. Ulaz u Ugljevik. Vidi se termoelektrana u pozadini Dalje put do Priboja ima izrazene kolotrage i potrebno je malo opreznije voziti ali zato posle Priboja na usponu je prava milina. Put odlican, krivina za krivinom a predeli prelepi Mala pauza uz potok negde pre prevoja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Odmah iza prevoja je vidikovac sa prelepim pogledom na bosanske planine Put se dalje spusta ka Tuzli U Tuzli na kom god sam semaforu stao osetim miris bureka i cevapa. Naravno jedan burek sam morao zrtvovati Malo sam se provozao po gradu i nastavio dalje ka mom prvom velikom mestu za odmor - Modrackom jezeru Modracko jezero me odusevilo Cuo sam da ga zovu Tuzlansko more i da je pre rata bilo veliki hit u tom delu Bosne Posle zasluzenog odmora u kafanici uz hladni napitak spreman sa za nastavak puta. Plan mi je da idem putem koji vodi oko celog jezera (~25 km) skroz do Zivinica pa cu onda dalje za Zvornik. Ovako se nekad transportovala ruda sa 10-15 km udaljenog kopa. Mislim da ovo vise nije u funkciji ali nisam siguran. Na moje veliko iznenadjenje put oko jezera je nov. Putari su upravo zavrsavali radove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan U Zivinicama malo lutam ali uz pomoc dobrih ljudi brzo se vracam na ucrtani put pored aerodroma u Dubravama pa prema Kalesiji. Od Kalesije do Zvornika san snova. Kroz predivne predele drustvo mi pravi neki stranac na choperu. U Zvorniku se nezadrzavam puno i odmah se raspitujem za put gore na tvrdjavu. Samo zbog pogleda vredelo se verati kore po brdima. Zvornik i u dalini se vidi Gucevo Pogled sa druge strane na Zvornicko jezero i hidroelektranu Vracam se po mraku uz Drinu do Bijeljine pa dalje preko granica do Backe Palanke. Ukupno predjeno 403 km. Putna brzina 80-100 kmh. Nikakvih problema sa motorom nisam ima osim strasno neudobnog sedista Vozio sam u full opremi - letnja varijanta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Jos nesto samo da dodam. Na Hrvatskoj granici Granicni policajac: "Dobar dan! Dokumenta molim! Hocete daleko! (ja odgovaram) Do Modrackog jezera?! Cuo sam da je prelepo tamo. Vreme ce vas bas posluziti danas su javili suncan dan. Sretan vam put (uz osmeh)" Na Bosanskoj granici slicna situacija uz raspitivanje o motoru A pazi sad na Srpskoj granici: Prvi put: Ja: "Dobar dan! Izvolite dokumenta" Gr. Policajac iz kucice na Sr. Raci bez dobar dan i slicno: "Oces ti da skidas kacigu ili ja da izlazim i skidam ti je sa glave." Drugi put u povratku isti granicni prelaz potpuno druga osoba na moje "Dobro vece! Izvolite dokumenta!" on ladno rece: "Ajde mars! i otvara mi rampu. Toliko o ljubaznosti javnog servisa Naravno nije mi prvi put da prelazim granicu. Isao sam u Hrvatsku i Bosnu hiljadu puta i stvarno moram reci da su ovi nasi granicari ubedljivo najveca stoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, tvoj kinez se bas nagledao puta, samo napred, samo nemoj da ides sam, zovi nekog sledeci put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jul 31, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Бане, Бога ми, лепа вожња. Кад узмогнеш, види шта се ради у Македонији или тако нешто. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Hm za granicare potvrdjujem i ja........sjajna voznjica prijatelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan lepe su i slike.pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Avgust 2, 2009 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E da sam znao (da smo znali) pa da svratiš u Ugljevik ili u Lopare na piće i par savjeta o marš-ruti. a mogao ti se i pridružiti neko od naše ekipe enduraša. U svakom slučaju lijepa tura. Poziv tebi i drugima da se jave kada idu ovim putevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4477 Napisano Avgust 4, 2009 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo. Obradovacu te ako ti kazem da prave krivine i brda pocinju tek iza Tuzle prema Sarajevu, kao i od Zvornika prema Sarajevu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jodi 94 Napisano Avgust 16, 2009 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Grac, Austrija Motocikl: Z650RS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, lijepa tura! P.S. Potpuno se slazem s tobom u vezi granicne sluzbe, u Srbiji su najgori ubjedljivo - cak ni Bosanci nisu tako neotesani! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Octobar 24, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, samo treb'o si se slikati lepo da se vidi junačina... Pozz--- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Octobar 26, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo jeste samo imaš par grešaka geografskih...U Hrvatsku nisi nigde ulazio (hrvatski policajac) nego u federaciju BIH ,osim toga ni na jednoj slici ti se ne vidi Gučevo...pozdrav! Ilok je u Hrvatskoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Octobar 28, 2009 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ah,pardon nisam dovoljno pažljivo pročitao tekst....za Gučevo i dalje stoji da se ne vidi ni na jednoj slici...Ono je ''prekoputa ''Zvornika (velikog) koji je na levoj obali u RS..na desnoj obali u Srbiji je Mali Zvornik a Gučevo bi ti bilo da kažem iznad njega..vidi kartu!Pozdrav i srećno!! Štampar, vidim da si iz Banje Koviljače, pa ne sumnjam da najbolje znaš gde je Gučevo. Ali po onome što znam i po onome što donja mapa prikazuje, Gučevo se nalazi baš tamo gde ga je Bane locirao - u dubini centralnog dela fotografije, iza Malog Zvornika koji ostaje s desne strane Drine, a u pravcu Banje Koviljače. Sad sam pomalo zbunjen. Verujem da je u pitanju nesporazum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...