Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Iako sam novu kacigu kupio ovih dana, ova priča počinje mnogo ranije. Pošto se potreba za ovakvom kacigom javila još prilikom prve sezone vožnje skutera, neuspešno je rešavana vožnjom sa integralnom kacigom na glavi i otvorenim vizirom ili kasnije kupovinom one popularne „brain cap“ kacigice koja liči na kačket a isto toliko i pruža zaštite. Pošto imam već dve integralke koje koristim na motoru (jedna za grad a druga za disko ) i „brain cap“ kome pored slabe bezbednosne zaštite najviše zameram nepostojanje ikakvog vizira tj. zaštite za oči. Preko dana to sam rešavao naočarima za sunce ali po mraku to je već predstavljalo ozbiljan problem. Tim gore sto je najviše bubica u vazduhu baš kad sunce zadje i nemoguće je opušteno voziti bez zaštite očiju. Posle dosta vremena sam prelomio i odlučio da stavim pravu stvar na pravo mesto ;D i kupih kacigu namenjenu baš vožnji skuterom. Drugarice i drugovi, dame i gospodo, braćo i sestre, i uvaženi predsedavajući, predstavljam vam moju novu kacigu, Held - Follow Me ! Held Follow Me, je kaciga otvorenog tipa sa velikim vizirom preko gotovo celog lica. Školjka je izradjena od kombinacije ABS plastike i metalne mrežice. Unutrašnjost je od 100% poliesterske tkanine, sa vadivim i perivim ulošcima u predelu obraza. Vizir je prema navodima proizvodjača otporan na grebanje a vezivanje je standardnom brzom kopčom. Ono što je možda najbitnije, da kaciga zadovoljava ECE 22.05 normu bezbednosti. Ono što vam ja mogu reći iz mojih utisaka za ove dve nedelje koliko je već posedujem da kalup savim lepo odgovara mom ovalnom obliku glave, one metalne mrežice ugradjene u skoljku kacige imaju osim estetske i funkciju provetravanja koju jako dobro obavljaju pa se vrucina može osetiti samo pri dužem stajanju u mestu sa kacigom na glavi. Čim se krene makar i brzinom od 20km/h sve funkcioniše kako se samo poželeti može. Unutrašnjost je prijatna i tu nemam posebnih utisaka ni pozitivnih ni negativnih. Kaiševi kojima se kaciga pričvršćuje ispod brade imaju poseban sloj postave tako da nema žuljanja ili neprijatnosti karakteristične za to mesto koje mnoge kacige izazivaju. Vizir me oduševio još prilikom prve vožnje jer pruža odličnu zaštitu očima a uz to prekriva i najveći deo lica. Vidno polje je potpuno kao da nemate kacigu na glavi a istovremeno pušta odozdo taman toliko vazduha da vas miluje po licu i upotpuni užitak u vožnji. Optički je odličan jer nisam primetio nikakvo izobličenje u celom vidnom polju a nema ni efekta „dioptrije“ od kog pate neki viziri. Dizajn kacige je moderan, rekao bih cak i aerodinamičan. Završna obrada je na visokom nivou kako i dolikuje jednom ozbiljnom nemačkom proizvodjaču. Završni sloj školjke je matiran, što je u skladu sa savremenim pravcima u dizajnu. Ja sam odabrao primerak sa belim dekorom na crnoj pozadini zbog uskladjenosti sa jaknom koju sam kupio istog dana kada i ovu kacigu a i zbog namene koja im je slobodno mogu reći skoro pa identična. Moj utisak u vožnji je da je ovo kaciga koja savršeno odradjuje ono za šta je i namenjena (vožnju skuterom) mada mislim da bi se mogla koristiti i na kruzerima podjednako dobro. Posle dve nedelje eksploatacije siguran sam da sam uradio pravu stvar uzevši ovu varijantu sa dekorom, jer zbog mat površine otisci prstiju nisu vidljivi zahvaljujuci baš tom belom dekoru, koji ih odlično skriva, a tu je svakako i estetski momenat koji posmatrače ne ostavlja ravnodušnim. Što se kvaliteta i završne obrade tiče za sada tragova pohabanosti ili bilo kakvog oštećenja nema, a nema ni naznake da će se uskoro pojaviti. Moj zaključak je da sam napravio dobar izbor i kupio kacigu koja nije ni po čemu spektakularna, ali je zato savršen svakodnevni pratilac koji zadovoljava po svim kriterijumima, bezbednosti, funkcionalnosti i estetike a pri tome odradjuje svoj posao diskretno i bez problema. To je upravo ono što sam i očekivao, pa mogu slobodno reći da sam zadovoljan i bez zamerki. U najkraćem, preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan jos malo slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Pa "kume " ne rece koliki je popust za clanove zajednice na inace odlicnu Held opremu . Da budem iskren malo se smorih citajuci ovaj hvalospev ...ko ce to da plati !? Stvarno sam u fazi nabavke opreme za gospodju ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 31, 2009 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Pa "kume " ne rece koliki je popust za clanove zajednice na inace odlicnu Held opremu . Da budem iskren malo se smorih citajuci ovaj hvalospev ...ko ce to da plati !? Stvarno sam u fazi nabavke opreme za gospodju ! ;D Neznam za popust, ja sam je platio po ceni koja je pisala na polici. Ako ti se tekst i moji utisci nisu dopali, bice bolje drugi put. A kao i sve drugo sto radimo za zivota, Bog ce da nam plati. Znaci krajnje je vreme da upoznam gospodju i prenesem joj utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...