Jump to content

Moto Zajednica

Letnja moto jakna

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Odmah na pocetku da se pohvalim – kupio sam Letnju jaknu!  8) A kako je i zašto do toga došlo, priznacu vam u nastavku teksta koji smatram da je koristan za veliki broj kolega motorista, pa zato temu postavljam u podforum moto oprema. Ako grešim, neka nadležni temu prebace u opšte teme.

Elem,

pošto veći deo vremena provodim na Kymco-u zx50-GS nego na r1 logičan sled postupaka je odavno trebao biti da se adekvatno opremim u skladu sa prevoznim sredstvom i atmosferskim prilikama. Uzimajući pasivnu bezbednost kao ideju vodilju a zatim kvalitet, funkionalnost i estetiku došao sam do izbora. Kupio sam jaknu Held Tropic, a u daljem tekstu ću vam navesti zasto.

Held Tropic je moto jakna namenjena za visoke temperature, što se idealno uklapa u ove letnje dane i saobraćajne gužve u kojima se krećemo.

Pored toga što je izuzetno prozračna i lagana, jakna poseduje štitnike na ramenima i laktovima koji su u skladu sa opšteprihvaćenim CE standardom bezbednosti. Sa unutrašnje strane jakne u predelu ledja nalazi se veliki džep u koji se može staviti dodatni leđni CE štitnik, koji se posebno kupuje.

Po kroju, to je kratka jakna sa regulacijom obima u predelu pojasa i na krajevima rukava čičak trakom. Poseduje dva spoljna i dva unutrašnja džepa.

Materijal od kog je izradjena je provereni „HEROS-TEC“ od 100% poliesterskih vlakana i AIR MESH od 100% poliesterskih vlakana.

Pošto ovu jaknu koristim uglavnom na skuteru i pri brzinama do 70km/h, moji utisci su jednom rečju odlični.

Kroj jakne teži sportskom ali je umeren. Funkcionalnost je na visokom nivou. Skoro ceo predeo grudi i stomaka je od prozracne „air mesh“ tkanine kao i skoro cela leđa i unutrašnji deo rukava.

Provetravanje je na najvišem mogućem nivou a da se pri tom zadrzi neophodni nivo bezbednosti.

Unutrašnji deo kragne je od mekog materijala vrlo prijatnog u dodiru sa kožom.

Moj primerak jakne je došao sa sunđerastom penom u džepu predviđenom za leđni štitnik, mada već razmišljam o kupovini CE štitnika (drugar je nedavno imao pad u kožnoj jakni bez leđnog štitnika koji je rezultovao napuknućem jednog pršljena).

Takođe meni interesantna opcija je i mogućnost kupovine uloška koji bi ovu jaknu pretvorio

u komad opreme upotrebljiv i u hladnijim danima ili u kišnim letnjim uslovima.

U vožnji jakna se ponasa skoro kao da nepostoji. Propušta ogromne količine vazduha, čak i kad stojim u mestu nema onog osećaja kuvanja koji svi dobro znamo. Štitnici su dobro postavljeni i neometaju slobodu pokreta. „Rajfešlusi“, čičak trake i patent kopče rade besprekorno i nema nezeljenog otvaranja.

Doduše štitnike nisam testirao na predviđenu namenu i imam nameru da tako i ostane. (Takođe nikada nisam ni bio u Brazilu ali ne sumnjam da je tamo i da funkcioniše)

Pošto uglavnom vozim skuter kad sam nedavno provozao r1 u ovoj jakni, došao sam do zakljucka da je upotrebljiva na velikim motorima ali samo na temperaturama od oko 30 ili više stepeni Celzijusa. Jednostano na temperaturama od dvadesetak stepeni pri većim brzinama (80km/h i više) zbog jakog strujanja vazduha javlja se osećaj hladnoce i potreba za onim uloškom koji sam već pominjao. Ali s`obzirom na namenu i potrebe zbog kojih sam je kupio nemogu reći da joj je to mana.

Pošto je ovo jakna konkretne namene a meni je baš takva i bila potrebna nisam imao dileme šta kupiti, s`obzirom na provereni kvalitet i nivo zavrsne obrade. Što se dizajna tiče, meni se dopao baš ovaj sa crnom osnovom i belim aplikacijama i zbog estetike i zbog uočljivosti u saobraćaju.

Posle svega sto sam napisao, najbolji zaključak o ovoj jakni je moj osmeh na licu i osećaj da sam rešio „letnji problem“ na adekvatan način. Zaštitio sam se a nema više „kuvanja“! – Sreća, sreća, radost! Sreća, uživancija!

P.S.

Ostaje mi još da prvom prilikom kupim leđni CE štitnik ili možda unutrašnji uložak (za ovo drugo nisam jos odlucio da li mi je zaista potrebno) razmotricu kad zahladni  :D.

post-929-1287904375408_thumb.jpg

post-929-1287904375466_thumb.jpg

post-929-12879043755178_thumb.jpg

post-929-12879043755817_thumb.jpg

post-929-12879043756594_thumb.jpg

post-929-12879043757316_thumb.jpg

post-929-12879043757836_thumb.jpg

post-929-12879043758352_thumb.jpg

post-929-12879043758883_thumb.jpg

post-929-128790437594_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

Odlican izbor, po mom misljenju ne postoji jakna u tom cenovnom rangu (9.500 din.) koja moze da joj parira kvalitetom.

Mnogo mi se svideo tvoj opis jakne, da li bi ti smetalo da iskoristim neke delove na mom sajtu (trenutno u izradi) posto su opisi koje daje sam proizvodjac jadni u odnosu na to kako si je ti opisao ?

Pozdrav

Darko

P.S. I rukavice su ti odlicne, mozda nebi bilo lose da napises i neku rec o njima kad budes imao vremena.

Sta je prodavac. Da sam pored njega sada bi mu je skinuo :)

Ako je navedeno upuceno meni, onda je pucanj u prazno.8) Ja sam rob jedne kompanije koja se bavi telekomunikacijama, a oprema, motori i ponekad voznja motora mi je hobi koji volim, ali zbog prirode robovlasnickih odnosa u zemlji Sorabiji retko upraznjavam, i rado ga se secam.  >:(

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

U tom cenovnom rangu ima još dva modela.

Buffalo Coolflow po 9.310,00 Din - 5% za BJB

Buffalo%20Coolflow%2001.jpgBuffalo%20Coolflow%2002.jpg

Coolflow ima i dodatnu vodonepropusnu postavu - za kišno vreme.

Ili Duchinni Airstreem po 10.450,00 Din - 5% za BJB.

Duchinni%20Airstream%2001.jpgDuchinni%20Airstream%2002.jpg

Airstreem ima i kišnu i toplu postavu koje se mogu kombinovati po potrebi.

Naravno uz jakne idu i pantalone...

Odlican izbor, po mom misljenju ne postoji jakna u tom cenovnom rangu (9.500 din.) koja moze da joj parira kvalitetom.

Mnogo mi se svideo tvoj opis jakne, da li bi ti smetalo da iskoristim neke delove na mom sajtu (trenutno u izradi) posto su opisi koje daje sam proizvodjac jadni u odnosu na to kako si je ti opisao ?

Pozdrav

Darko

P.S. I rukavice su ti odlicne, mozda nebi bilo lose da napises i neku rec o njima kad budes imao vremena.

Hvala na komplimentima. Ja stalno govorim kako je intelektualna svojina realno jako precenjena kategorija, prema tome slobodno iskoristi tekst ili delove teksta za svoje potrebe. Autorska prava na 99 godina ce te kostati jednu hladnu kiselu kad se budemo videli.

P.S.

Kupio sam kompletnu opremu za voznju skutera pa cu cim ugrabim vremena preneti utiske o svakom komadu ponaosob, izmedju ostalog i o rukavicama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja