Jump to content

Moto Zajednica

Moto-GP Assen - Pula 2009

Recommended Posts

• Zainteresovan, 987 postova
  • Motocikl: R 1250 GS Adventure

Posto je voznja motorom nesto najlepse sto mozemo da radimo u nasem slobodnom vremenu, resili smo moj komsija Holger i ja, da opet malo prostraftamo po lepim predelima evrope.

Nase putovanje je pocelo na vikend Moto-GP u Assenu, gde smo vec u petak stigli da gledamo kvalifikacije. Kada smo stigli na parking u Assenu imali smo sta da vidimo, motor do motora na hiljade. Sutredan na dan trke je bilo 100.000 gledalaca i 70.000 motora kao i bezbroj bicikli.

Put nas je dalje vodio kuci za Dizeldorf gde sam ostavio moj K1200R u garazi i presao na R1200GS, posto je komfornij za ono sto nas ceka sledecih dana. U serdu 01.07 smo krenuli prvo ne mnogo spektakularno autoputem do Baden-Badena gde smo presli na magistralu B500 " Schwarzwaldhöhenstrasse " i vozili je do kraja. Po meni je Schwarzwald jedan od najlepsih predela u Nemackoj.

Drugi dan nam je posle dobrog dorucka, poceo sa voznjom pored Bodenskog jezera, dalje preko Bregenza na planinu Alberg, tacnije do mesta Lech. Put smo nastavili do mesta Vulpera u Svajcarskoj gde smo prenocili drugo vece. Divan zamak koji je pre par godina pretvoren u Hotel, bila je prava adresa za to vece. Posto su se osecale one krivine toga dana u misicima a pogotovo u stomaku jedva smo docekali dobru Svajcarsku kuhinju, koja nas je zadovoljila to vece 100 %.

Treceg dana na putu prema jugu su nas cekale strasne planine, prvo na Umbrialpass pa odma posle toga na Stilfser Joch, koji ima 88 krivina od 180°  :o ;D prava stvar nema sta ! Kada smo stigli u dolinu zastali smo malo i popili pice. Veoma brzo je pala odluka da se vratimo ponovo na Stilfser Joch, posto je bilo najbolje sto smo do sada doziveli na motoru, krivine su tako uske da adrenalin nepreataje raditi  ;D. Posle nase duple turneje preko Stiftser Jocha krenuli smo dalje prema Jaufenpassu, zatim prema Penserjoch. Dve divne planine, nazalost nas je uhvatila kisa na Jaufenpassu, tako da nismo mogli da iskoristimo krivine kako bi bilo pozeljno, ali na Penserjochu je bilo ponovo suvo. To vece smo prenocili u hotelu Alpenrose, koji bajkerima nudi sve moguce. Tu je bilo besplatno dolivanje ulja onome kome treba, pranje motora karherom, garaza sa svim mogucim, pravi raj za bajkere.

Cetvrti dan je isao preko Sella kruga u Dolomitima, koji je obavezan svakom bajkeru koji putuje preko Italije.........

Ali slike govore vise od 1000 reci !

Slike su ovde : http://picasaweb.google.de/istafix/R1200GSSummer2009#

;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1965 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Lepi predeli. Nego zanima me kako nadjes svoj motor posle na onom parkingu, i kakav je zvuk kad svi upale svoje masine?

• Zainteresovan, 987 postova
  • Motocikl: R 1250 GS Adventure

Lepi predeli. Nego zanima me kako nadjes svoj motor posle na onom parkingu, i kakav je zvuk kad svi upale svoje masine?

Jos uvek se najezim kada samo pomislim kako je to bilo, kada grunu hiljade motora odjednom, cisto neopisiv osecaj.

Sto se tice pronalazenja motora ima pomoci ! Svakih 50 metara ima tabla sektora, pa kada stignes u sektor trazis otprilike.....

ali vise gledas druge motore nego sto trazis svoj i mislis, ju sto je ovaj lep........

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja