Jump to content

Moto Zajednica

Novi Sad - dobrovoljno davanje krvi - 22.08.2009. - 8:00 kod zavoda

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Upravo sam razgovarao sa zavodom.

Dogovor je pao i davanje krvi ce se odrzati  22.08.2009. u zavodu za transfuziju. Okupljanje ispred zavoda u 8:00h ujutro, pre nego sto udari vrucina.

Rekao sam im da nas za sada ima oko 25 i da bi trebalo da nas finalno bude preko 30, i nadam se da nisam bio previse optimistican.

E sad jos jedan info, a o toe ce nam pricti i na licu mesta da nas detaljnije upute. U ovo doba godine imaju problema sa trombocitima i najvise im trebaju davaoci AB grupe. Proces za one koji hoce da daju trombocite je da par dana ranije odu do zavoda na detaljan pregled, EKG, ........ i time besplatno dobijaju detaljne rezultate svog zdravstvenog stanja, a kada bude davanje krvi, davanje trombocita za te davaoce traje oko sat i po. Naime krv se uzima, masina obradjuje i odmah se vraca u organizam. Ovakvo davanje se moze raditi svake 2 nedelje, inace.

Eto mozda neko i zna o tome, mozda neko hoce da daje na ovaj nacin,... u svakom slucaju pricace nam o tome 22-08. pa mozda za neko buduce davanje.

U svakom slucaju, vidimo se 22-og!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Obavesti ih... uputi ih na temu... Plasim se da ce biti haoticno ako se pojavi vise tema za istu akciju

A kako da nadjem Zrenjanince kad nema pretraga po gradovima na forumu?Ajde ako nije problem vidi sa adminima da se stavi ova tema na naslovnoj strani sajta mislim da ce se mnogo vise ljudi prijaviti.Ja cu malo bunariti po imeniku forumasa i poslacu svakom iz Zr link na temu i ponudu za prevoz

Pozdrav

meni treba ulica i broj zavoda jer nisam iz Ns ili da me neko sačeka i rešen problem  ;D

Jel znas gde je sajam?

Prodjes sajam (ides prema bolnicama)... imas ulicicu desno sa mnogo parking mesta odmah posle sajma, a cim prodjes tu ulicicu je zavod. Ali ne brini, ja cu biti tamo vec malo ranije da vas docekujem Inace je Hajduk Veljkova ulica

• U prolazu, 49 postova

meni treba ulica i broj zavoda jer nisam iz Ns ili da me neko sačeka i rešen problem  ;D

Jel znas gde je sajam?

Prodjes sajam (ides prema bolnicama)... imas ulicicu desno sa mnogo parking mesta odmah posle sajma, a cim prodjes tu ulicicu je zavod. Ali ne brini, ja cu biti tamo vec malo ranije da vas docekujem Inace je Hajduk Veljkova ulica

jeste,znam. hvala za informacije!!

• U prolazu, 69 postova

1. quasaar

2.Arpad

3.makins

4. Olja

5. Dzoks

6. Bornslippy

7. mccobraada

8. jamana

9. Čičak (u slučaju da odem za Crnu Goru daću krv pre polaska)

10. Tibor

11. Zmajcek

12. Joseph B.

13. VladaPUB

14. Grof

15. Zeljko - moj kolega sa posla, nije bajker ali je davalac

16. Čičkova koleginica sa posla br. 1

17. Čičkova koleginica sa posla br.2

18. OLJA

19.dalmatino

• U prolazu, 58 postova

Idem i ja Arpade dogovoricemo se da krenemo zajedno iz Temrina, ja se vracam iz Sentomasa tada, pa usput cemo otici.

znaci.

1. quasaar

2.Arpad

3.makins

4. Olja

5. Dzoks

6. Bornslippy

7. mccobraada

8. jamana

9. Čičak (u slučaju da odem za Crnu Goru daću krv pre polaska)

10. Tibor

11. Zmajcek

12. Joseph B.

13. VladaPUB

14. Grof

15. Zeljko - moj kolega sa posla, nije bajker ali je davalac

16. Čičkova koleginica sa posla br. 1

17. Čičkova koleginica sa posla br.2

18. OLJA

19.dalmatino

Ej! Jel se organizuje neka klopa, nesto, ipak po litre krvi, treba nadoknaditi pivom i nekom hranom............

Ovom prilikom necemo organizovati neko posebno krkanje. Za to ima vise razloga:

1. Svi smo u nekoj guzvici, plaza, odmor, godisnji, putovanje, voznja,... i ja putujem za 2 dana i zaista nisam imao vremena da se bakcem oko toga a nisam hteo ni druge da opterecujem ovakvom organizacijom u vreme godisnjih odmora i voznji

2. Mislim da je malo losa varijanta na ove vrucine, a davanje se zavrsava recimo oko 11-12, da se jede neki vruc pasulj ili sta god

3. ...

Pasulj varijantu cemo organizovati sledecom prilikom, kada budemo svi opusteniji i kada ne budu ovakve vrucine. A u zavodu je prosli put bilo bas lepo organizovana hranica za grickanje i sokici, mislim da je to sasvim ok varijanta.

Sto se tice piva posle pola litre manje krvi + voznja... ostavljam tebi da odlucis... ja necu, a i svakako u 10h palim na posao, tako da...

Sta drugo... nadam se da ce za 10-ak dana, kada se vratim sa odmora, ovaj spisak biti jos malo duzi, pa se onda pisemo i dogovaramo. Vidimo se!

Kao sto sam rekao, ja nemam vremena. Sve i da ne idem na put bio bih toliko zauzet poslom da ne bih uspeo nista da organizujem. Ali ukoliko je neko raspolozen i hoce da se prihvati... Samo vodite racuna o tome da ukoliko hocete nesto ozbiljno da organizujete morate da nadjete mesto za to koje je blizu zavoda, a tamo bas nema gde, morate traziti dozvolu od grada,... ima tu jos toga... nije to bas tako jednostavno

Postoji mogucnost da se kada se okupimo skupi neka simbolicna kinta i da neko ode da kupi nesto sta se vec izdogovara. A moze i da svako ponese nesto. Bitno je da se druzimo!

• Zainteresovan, 654 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

ljudi ko bude mogao, oticemo kod ladies-ica popijemo pivo, uzivamo u ambijentu i kud koji mili moji! (ko ne zuri)

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

ljudi ko bude mogao, oticemo kod ladies-ica popijemo pivo, uzivamo u ambijentu i kud koji mili moji! (ko ne zuri)

Ja sam ZA

• Svrati ponekad, 165 postova

Ako je Asocijacija organizator zašto se ne obezbedi kinta da se kupe forneti kao prošli put kada je Grof bio organizator? Nije problem otići kod Lejdisica ali treba nešto pojesti tamo na licu mesta,velike su vrućine.

Niko nije rekao da se do tada nece obezbediti nekakva forneti varijanta. Ja sam rekao da ja ne mogu organizovati neku ozbiljniju varijantu tipa pasulj. Sve u svemu do tada jos ima vremena i organizovacemo se najbolje sto mozemo.

Sto se tice ovoga cija je organizacija... Asocijacija jeste u neku ruku organizator, ali prvenstveno se odazivamo pozivu zavoda koji nes je obavestio da imaju problem sa manjkom krvi u ovom periodu i poziva motoriste i sve ostale na davanje krvi.

Ajmo prvo da uspemo da se okupimo bar na ovim stranicama u nekom pristojnom broju, a lako cemo za pregristi/nabosti varijantu. Resice se i to, ne brinite. Nadam se da hrana i pice nije glavni razlog ovog okupljanja. Ja sam mislio da se prvenstveno okupljamo da bismo dali krv i da bismo se druzili.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

Ako je Asocijacija organizator zašto se ne obezbedi kinta da se kupe forneti kao prošli put kada je Grof bio organizator? Nije problem otići kod Lejdisica ali treba nešto pojesti tamo na licu mesta,velike su vrućine.

Asocijacija nema nikakve prihode i sve aktivnosti Asocijacije se finansiraju iz licnih dzepova pojedinaca. Treba imati razumevanja da se i ti dzepovi ponekad isprazne, posebno u vreme krize ali i godisnjih odmora. Na isti nacin je i prosli put bio finansiran mali fornetiparti :)

Salim se malo sa formetima, ali pokusacemo na neki nacin da to izvedemo, vec smo imali diskusiju o tome. Samo je neophodno razumevanje za bilo kakav vid finansiranja od strane Asocijacije, cisto da ne pomisli neko da zaista postoje nekakvi fondovi iz kojih je to finansiranje po defaultu moguce. U svakom slucaju je tako nesto prioritet, samo su sredstva ogranicavajuci faktor price.

Ukoliko je zaista toliko potrebno da se ovom prilikom dodatno nesto pojede i popije, resicu to ja. Ako je toliko veliki problem poneti sendvice od kuce ili izdvojiti 74 dinara za 200 grama fornetija, onda cu ja da resim taj deo.

A ako neko ima neke konkretne predloge kako nabaviti neku hranu, neko sponzorstvo za ove svrhe, ako neko nekoga poznaje, onda neka to napise ovde ili neka kontaktira nekoga i raspita se takvu vrstu sponzorstva ili pomoci. Svako moze da kritikuje i zahteva a niko nije dao nikakav konstruktivan predlog.

Razmislite koji je cilj ovog okupljanja.

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Ukoliko je zaista toliko potrebno da se ovom prilikom dodatno nesto pojede i popije, resicu to ja. Ako je toliko veliki problem poneti sendvice od kuce ili izdvojiti 74 dinara za 200 grama fornetija, onda cu ja da resim taj deo.

A ako neko ima neke konkretne predloge kako nabaviti neku hranu, neko sponzorstvo za ove svrhe, ako neko nekoga poznaje, onda neka to napise ovde ili neka kontaktira nekoga i raspita se takvu vrstu sponzorstva ili pomoci. Svako moze da kritikuje i zahteva a niko nije dao nikakav konstruktivan predlog.

Razmislite koji je cilj ovog okupljanja.

Potpuno se slazem sa tobom i mislim da je ova prica skrenula skroz u pogresnu stranu,umesto u humanitarnu stranu skrenula je u gurmansku temu.Ljudi polse akcije mozemo otici negde na klopu nek svako odvoji po 200 dindzi i to je to.Ne dajemo krv u zamenu za fonrete ili sta ja znam.Mislim da niko nece ostati gladan

Pozdrav

• U prolazu, 58 postova

Sta bre. Lepo pitam. Ako cemo davati krv. Nije problem, evo cisterna ako treba. Ali daj bre da se i organizuje nesto. Samo daj, daj, a nista za uzvrat. Nemojte da me pogresno shvatite. Bolje te pare sto date za smrdljive fornetije, da date recimo lejdisicama, da skuvaju pasulj, jos ce da im ostane i za sminku. Ili bilo sta. A ako necete, ne morate nista. Samo kazem, bolje da se nesto pojede, nego da se ne pojede. Eto to. A bice druzenje samim tim kompletnije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja