Jump to content

Moto Zajednica

TUNING LANČANI SET ZA JINLUN 125-11 - VAŠE MIŠLJENJE ?

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

Evo momci. Ovo sam našao na internetu, pa me zanima Vaše mišljenje o tome. Mislite da to nešto valja ili ide bolje za neki "poteg". Cena ovog lančanog seta iznosi 58,30 EUR + stroškovi pošte, a za više informacija upotrebite taj link:

http://cgi.ebay.ch/Tuning-Kettensatz-Jinlun-125-11-13-39-130-Jin-Lun-125_W0QQitemZ370218887981QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item5632c3eb2d&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1317|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50#ebayphotohosting

Malo sam to preveo iz Njemačkog

--------------------------------------------

Tuning Kettensatz für Jinlun 125                                              - Tuning lančani set za JINLUN 125

Mit dem Tuning-Kettensatz hat die Jinlun ein Super Anzug,    - Sa tuning lančanim setom ima JINLUN super poteg

sie beschleunigt viel schneller, und man erreicht                        brže teče i može da dosegne konačno brzinu od 120 km/h.  

die Endgeschwindigkeit von ca. 120 km/h im Nu.                       --------------------------------------------------------------------------

Auch als Original-Übersetzung erhältlich.                                  - Može da služi kao original zamjena lančanih zubnika

Passt auch auf die gedrosselte 80 km/h Version.                      - Paše i na izbrušenu verziju za 80 km/h (to mi nije jasno)

Die Ritzel und Kettenräder erfüllen höchste Ansprüche und genügen damit der OEM-Qualität.

- prvi i zadnji lančani zubnik napravljeni su sa visokom preciznošču i tako zadovoljavaju standard OEM kvalitete

Hohe Zugfestigkeiten dieses Materials garantieren eine lange Lebensdauer.

- Visoka izdržljivost ovih materiala garantiraju dugo životnu dobu

Kettensatz bestehend aus: Lančani set se sastoji iz

428 Kette 130 Glieder offen mit Clipschloß für die einfache Montage.- 428 lanac,130 členova uključno sa spojkom za jednostavnu montažo

13er Tuning Ritzel - Prvi zubnik (mali) sa 13 zuba

39er Kettenrad     - Zadnji lančani zubnik sa 39 zuba

post-7669-12879040840435_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ne znam koliko bese zadnji lancanik ali prednji je fabricki sa 15 zuba a ovaj sa 13. Ne verujem da ce tako moci da postigne 120.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Prvo: sve zavisi od odnosa prednjeg/zadnjeg lanchanika, nisi nam rekao koliko fabricki setup ima zuba na zadnjem lanchaniku.

Drugo, veci lanchanik ne znaci uvek vecu brzinu. Mada mislim da sa ovim manjim prednjim cak za 2 zuba neces moci dostici brzinu od 120km.h a da ti mashina ne ode u besmisleno visoke obrtaje.

Trece: veci prednji lanchanik ne znaci uvek vecu max brzinu, kao sto gore ljudi misle. Mozda bi sa 1 zubom manje mogao dostici tu brzinu, ali pod vecim obrtajima.

Ovo je zbog toga sto 125 ccm a ti mali motori nemaju dovoljno snage da se nose sa tolkim opterecenjem velikog prednjeg lanchanika i udarima vetra, pa svu snagu vuku iz obrtaja.

Ja sam tako menjao prednji lanchanik. Iako sam imao prednji lanchanik za 1 zub veci, smanjio sam mu max brzinu za 10 km/h.

Medjutim, posto mi bio cilj veca krstareca brzina na nizem broju obrtajima, sasvim sam zadovoljan.

Moj savet je da ne diras nista i uzivas sa ovim setom.

Ja sam porucio iz Louisa regina lanac sa lancanicima. Prednji lancanik je fabricki sa 15 zuba. Ja sam porucio komplet sa 16 zuba i lanac sa 134 karika. Meni je cilj da ovaj zedan zub vise poveca putnu brzinu i smanji obrtaje. Nije velika razlika ali ja mislim da ce se primetiti.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Ja sam porucio iz Louisa regina lanac sa lancanicima. Prednji lancanik je fabricki sa 15 zuba. Ja sam porucio komplet sa 16 zuba i lanac sa 134 karika. Meni je cilj da ovaj zedan zub vise poveca putnu brzinu i smanji obrtaje. Nije velika razlika ali ja mislim da ce se primetiti.

Na http://www.vincelewis.net/jinlun.html ovom linku, pri dnu covjek kaze da je stavio prednji zupcanik sa 17 zuba i neki "heavy duty triple S" lanac. Tvrdi da je dobio na ravnom 80mph (~110 KMH) sa tim prednjim zupcanikom.

Sutra mi stize gore pomenuti regina lanac sa prednjim zubcanikom od 16 zuba. Javljam rezultate. Sto se tice krajnje brzine, jos uvek ne znam kolika je ali cu napisati utiske o ubrzanju i nesto manjim obrtajima ma vecoj putnoj brzini.

Narucio sam lanac po preporuci El Muerte-a i zadovoljan sam .Regina lanac sa zubcanicima. Nazalost prednji zubcanik ima 16 zuba ali se ne hva. Sad sam stavio regina lanac na kineske zubcanike koji su prosli samo 1600 km i potpuno su novi. Ovaj stari ce mi sluziti za rezervu. Planiram dosta duze ture pa nisam bio bas siguran u ovaj kineski lanac jer sam cuo da se cesto desava da pukne. Bas sam cuo danas kako pricaju dva klinca. "Gledaj, bata Marko stavio zlatan lanac" 8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja