Janjke 42 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kako i tema glasi GPZ mi dupe pomera motor je 88g.... konkretno problem je u karburatorima ..ne mogu da ih ustelujem pa to ti je...pa me zanima jel ima kakva caka kod njih ili sta.... Na svom FZR-u sam ustelovao karbove i sve je odlicno ali ovaj me odvalio... Znaci sta se desava pali samo pod sauhom i nemoze ler normalan da se ustela samo neki od 3000 obrtaja... a sto se gasa tice prim ako lud ... Ljudi sta god da znate vezano za ovo molim vas pisite.... cir cu da dobijem..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 6, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u stelovanju nego su ti dizne zacepljene. Pronadji "Idle Jets" u servisnoj knjizici i dobro ih ocisti ili zameni. Takodje mozda su ti iglice otisle pa bi bilo dobro da i to zamenis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u stelovanju nego su ti dizne zacepljene. Pronadji "Idle Jets" u servisnoj knjizici i dobro ih ocisti ili zameni. Takodje mozda su ti iglice otisle pa bi bilo dobro da i to zamenis. Mislis da je to..... a nemam service manual za njega trazio sam po netu i ne mogu da nadjem ako nadjem to je varijanta da se plati..... Znas li gde se kupuju ti delovi za karb ... E da cekaj nisam napisao karb je opran i izduvan .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 6, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis da je to..... a nemam service manual za njega trazio sam po netu i ne mogu da nadjem ako nadjem to je varijanta da se plati..... Znas li gde se kupuju ti delovi za karb ... E da cekaj nisam napisao karb je opran i izduvan .... Nema veze sto je karb "opran i izduvan", u pitanju su dizne i probaj da njih ocistis. Evo link kako se servisira karb: http://www.dansmc.com/carbs.htm Evo i za teoriju karburatora: http://www.dansmc.com/carbs2.htm Probaj na netu da skines servisnu knjizicu ima na BJB-u link za skidanje pa potrazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis da je to..... a nemam service manual za njega trazio sam po netu i ne mogu da nadjem ako nadjem to je varijanta da se plati..... Znas li gde se kupuju ti delovi za karb ... E da cekaj nisam napisao karb je opran i izduvan .... Nema veze sto je karb "opran i izduvan", u pitanju su dizne i probaj da njih ocistis. Evo link kako se servisira karb: http://www.dansmc.com/carbs.htm Evo i za teoriju karburatora: http://www.dansmc.com/carbs2.htm Probaj na netu da skines servisnu knjizicu ima na BJB-u link za skidanje pa potrazi. Opran i izduvan komplet i iznutra i spolja... dizne skidane ... E sad mozda su iglice kao sto kazes ali ja pojma nemam gde to da kupim..... Hvala za link odlican je.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanvfr 91 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan Neces ih ni ustelovati, kawa je to! Nadji druge ispravne pa montiraj (pozeljno od honde), ti su razlokani i mozes da ih bacis(klapne na prva dva i druga dva karburatora medjusobno imaju luft) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Neces ih ni ustelovati, kawa je to! Nadji druge ispravne pa montiraj (pozeljno od honde), ti su razlokani i mozes da ih bacis(klapne na prva dva i druga dva karburatora medjusobno imaju luft) Veruj mi pomislio sam tako nesto da su komplet razlokani i da nema od toga nista.... ali sam se plasio da sebi priznam to... Znaci druge da kupim...ali gde i koliko li su para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 6, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan jesi li ih lepo gurnuo u flansne,jesi li lepo zadihtovao filter vazduha..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan jesi li ih lepo gurnuo u flansne,jesi li lepo zadihtovao filter vazduha..... Lepo sam ih gurnuo ...a filter jesam upakovao...ali je filter nesto pravljen kao umesto sundjera ima neka krpa bukvalno ... vidi se da je budzano ali isto on radi i bez i sa filterom...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ima razlike u radu sa ili bez filtera. I ako se ne varam - najviše razlikei ima pri manjim obrtajima (ispravite me ako grešim) Počni odatle - zameni filter vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 8, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan ZNaci ovako ako ima neko karbove od gpz nek mi pusti poruku ili ako znate neki broj da neko to prodaje .... Pa ako kojim slucajem mogu neki drugi karbovi od drugog motora javite ... Aj hvala drugari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 8, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan jeftinije je da kupis dizne pa znas da imas kompletno sredjene karbone nego kupovati polovne koji su stajali ko zna koliko i opet kupovati dizne da ih sredis. Moje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3311 Napisano Jul 8, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Prvo kupi filter originalan , da nedavim puno na gpz 1000rx sam se polomio oko shtelanja karb , pravili razne debljine spuzve i nista.Stavili original i to polovan filter sve kao novo radi.E da , i bez filtera prima gas na leru ali kad krenes da vozis samo prvu moze da napuni posle pocinje da trokira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jul 8, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Uhvati za deo karburatora gde kacis sajle za gas i napinji u kontra smeru od onog kako bi trebalo da se daje gas , ako se klapne klimaju, odnosno otvaraju , sto je ne tako retka pojava pogotovo kod kawasakija znaci da su otisle biksne na osovinama klapni i u tom slucaju nemoj mnogo da se mucis,probaj da nadjes druge karburatore . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 8, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi karburatore je pogledao jos jedan decko koji radi sa motorima malo duze i rekao je da su LOSI veoma... e sad pitao sam ga za sredjivanje istih on se nasmejao i rekao da uopste o tome ne razmisljam jer su samo siberi 100e ... znaci dizne i sredj karba otpadaju... E sad prvo sto cu uraditi je filter vazduha kupicu to jer je po meni najbezbolnije krenuti od toga a to itekako treba promeniti...pa ako ne resim problem uzimam drugi... e sad voleo bi da mi neko kaze moze li od nekog drugog recimo zzr600 ili tako nesto... Inace karbovi ne otvaraju u kontra strranu leptire to sam proverio Mr.Racer... mislis da ima sanse ako je to ispravno... ali ljudi i gde da kupujem uopstre delove za karbove zna li iko... ja pojma nemam.... Hvala vam svima na pomoci..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 8, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan sve sam do sada cuo i video sto se tice karbona ali jos cuo nisam da odu siberi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 9, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan sve sam do sada cuo i video sto se tice karbona ali jos cuo nisam da odu siberi. Odu membrane na kojima su šiberi, verovatno je na to mislio. Imao sam takvu Kawu jako davno i bio je problem sa tim membranama, imale su nekoliko sitnih rupica kroz koje su puštale vazduh. Cena u to vreme za 4 komada je bila 180DM. ... sto je ne tako retka pojava pogotovo kod kawasakija ... Kawasaki ne proizvodi karburatore već koristi one koje koriste i drugi proizvođači tako da napominjati da su loši jer su Kawini nije baš argument Stavi originalan filter i radiće normalno. Nemoj da očekuješ da će GPZ da radi mirno na leru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jul 9, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Da , naravno kawasaki ne proizvodi karburatore , ali za ovih 20 - tak godinica koliko malo prckam po motorima i zivotarim od prckanja najvise problema sa karburatorima imao sam upravo sa kawinim modelima , jbg valjda mi se tako zalomilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Jul 9, 2009 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan jedno malo glupo pitanje-da li imas na kom od 4 difuzora vakum crevo i ako ima da nije ispucalo ili spalo?pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Jul 9, 2009 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan jedno malo glupo pitanje-da li imas na kom od 4 difuzora vakum crevo i ako ima da nije ispucalo ili spalo?pozz Ima lale na 4 karb i crevo je novo.... :-\ javim sta sam uradiio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmandzic 21 Napisano Jul 11, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: ROGATICA RS Prijavi odgovor kao problematičan ja imam kawasakija gpz 1000 rx -a i muku sam mucio sa tim karburatorima ,a pored toga sam pravio filter zraka i nikad nije radio kako treba sve do momenta dok nisam kupio originalan filter ,i sada je to druga prica !!! ORIGINAL FILTER ZRAKA I PROBLEM JE RIJESEN ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...