Jump to content

Moto Zajednica

koji kineski choper 150-250ccm

Recommended Posts

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

moj otac se zagrejao da kupi nekog kineza pa bih da chujem preporuke,sta bi preporucili da nije previse skupo a da je ok masina,takodje razmisljali smo da uzmemo nesto u kombinaciji bez garancije pa da ga sami sastavimo,

cale se zagrejao za ovo.

http://www.topshopmoto.com/XT150-16/xt150-16_01.jpg

..ali ja opet mislim da je bolji neki v od 250 ccm.sta preporucujete?

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Sto se tice 125ica ja bih ti preporucio Sprint Princa 125. Sad im je drasticno pala cena, oko 110 000. Nije velika razlika u ceni ali ima garanciju, dvocilindras, i po meni malo lepse izgleda. Ja ga posedujem oko 3 nedelje i skroz sam zadovoljan. Do sad sam presao 1000 km i sve je ok, neje velika kilometraza ali sam zadovoljan kako se ponasa. Od 250-ica bih ti preporucio Chalengera sa V2 masinom. Isti proizvodjac, malo glomazniji ali i pomalo cudnog dizajna. Nekome se bas posvidja nekome bas i ne. On je sad oko 150 000. Srecno sa kupovinom.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ma kinroad 250 najjeftiniji u klasi , a koliko sam chuo niko nije imao problema sa njima , sklapaju se kod nas iz delova tako da je mogucnost otpadanja shrafova za razliku od princa mnogo mnogo manja ... a 250 je 250 ... bolje da ima vishka snage nego da zafali na nekoj uzbrdici ili pri preticanju ...

e da i 250tica je dosta veci motor od princa , sa oproshtenjem vlasnicima princa ali vecina (prosechan srbin 180cm i 80-90kg) izgleda ko medved na cirkuskom triciklu  ;D

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Kinroad 250

Kinroad 250-ica bi bila sasvim OK za tvog oca.. u topshopu imaju ponudu bez garancije da sam sklapash (shto je najbolje) za 1300E...

• Svrati ponekad, 155 postova

Ja vozim xt 150 vec dve godine, i moja je preporuka uzimajuci u obzir cenu i kvalitet. Naravno da nije idealan motor ali pristojno ide, malo trosi i za sada se pokazao kao puzdan. Snage fali kada se vozi dvoje, mada i tada on dodje do svoje maksimalne brzine koja je negde oko 100-110km/h pa to treba uzeti u obzir proilikom odluke. Mislim da nema jeftinijeg jer za 1000e mozes da uzmes nov bez garancije sto je extra cena :)

Kinroad 250-ica bi bila sasvim OK za tvog oca.. u topshopu imaju ponudu bez garancije da sam sklapash (shto je najbolje) za 1300E...

pa i ja ga ubedjujem da uzme 250icu,ali on zapeo za 150 kao posto ima kurblu,mada kontam da mu kurbla nece nikada ni trebati,opet to je nov motor ,pa iako je kinez....

posto vidim da i ti vozis isti motor kakva su tvoja iskustva?problemi?

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Ako mu je bitna kurbla onda princ odpada jer je nema,ako hoce malo kvalitetnijeg kineza onda neka pogleda Keeway Superlight 150ccm.Ima kurblu a i zivahniji je za ovako po gradu.Ima jedan cilindar i moze imati jako jako lep zvuk za svoju kubikazu.

bitno mi je i da nije previse mali,posto bi uvek nosio dvoje tj njega i majku,nisu oni previse krupni,prosecne gradje ali,rekoh da napomenem i to :)

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

[ 150 kao posto ima kurblu,mada kontam da mu kurbla nece nikada ni trebati,opet to je nov motor ,pa iako je kinez....

"Kontanje" ti nije na mestu. Ovi motori imaju i kineske akomulatore koji su sa veoma malo Ah, pa ako ga ne upali (narocito kada nije duze paljen) iz prvog ili iz drugog pokusaja na anlaser, kurbla je resenje ;)

Npr. na mojoj Chitumi 150 ccm je, fabricki, akomulator od 4 Ah ???

pa podrazumeva se da je dobar akumulator,mislio sam sa te strane da nece biti potrebna,tj ako je sve uredu trebao bi lako da pali

• Podržavam 1

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Moj Princ kad je hladan bez sauha nema sanse da upali, u opste ne daje nikakve znakove zivota  8). Kad mu dam sauh uvek pali takorece na prvi okret, zadrzim 10-ak sekunde, pustim i radi odlicno, na oba cilindra, malo stucne ali radi. Nisam bas strucan ali mislim da motoru nece skoditi da se upali na gurku, dok se ne uzme drugi akumulator. A i sa kurblom sam imao problema na Max-u. Misam hteo da kupim akumulator pa me posle popravka kurble iskostala kao 3 akumulatora  >:( i uzeo sam jedan koga sam pokvario od verglanja dok je kurbla bila neispravna znaci +1 pa jos jedan ako ne prihvate ovaj dok je u garanciji znaci +1 znaci 5 akumulatora umesto jednog  >:(

• Drug član, 2265 postova

[ 150 kao posto ima kurblu,mada kontam da mu kurbla nece nikada ni trebati,opet to je nov motor ,pa iako je kinez....

"Kontanje" ti nije na mestu. Ovi motori imaju i kineske akomulatore koji su sa veoma malo Ah, pa ako ga ne upali (narocito kada nije duze paljen) iz prvog ili iz drugog pokusaja na anlaser, kurbla je resenje ;)

Npr. na mojoj Chitumi 150 ccm je, fabricki, akomulator od 4 Ah ???

Na svim ostalim za koje znam je akumulator od 7A, 4Ah ide uglavnom na skutere.

Deki, imaj na umu da si ti ipak prelazio dosta malu kilometrazu na Chitumi, ako se dobro secam.

Ne skodi ni paljenje na gurku, ako zatreba, jedino sto fabricki akumulatori umeju da budu smece, ali ako pocne da zeza zamenis ga i miran si.

Inace palio sam motor na -15 u sred zime, jer sam morao da ga preparkiram, nije tako lako upalio kao u sred leta, ali nije bas ni bio problem. Akumulator je prezimio na motoru bez posledica.

Sto se tice izbora motora, ipak sam za 250ccm, mada ako cale nije zahtevan i treba mu za voznju do okolnih mesta i 150ccm ce ga zadovoljiti.

@Dutchman

Isto se sklapaju i Princ i Kinroad, nema tu razlike. Sto se tice problema, mislim da nije velika razlika, jedino sto se princ mnogo vise prodaje, pa mozda izgleda tako, ali otprilike su tu negde. Ono sto je standard za kinroad-a, je da brzinomer lako crkava, i nije precizan, za razliku od princevog koji lepo pokazuje, ne trese skala itd, ali mi se cini malo optimistican po pitanju brzine.

U principu, Kinroad ima vise intervencija u garantnom roku, i malo je nakaradna zavrsna obrada, ali cak i da nesto crkne, jeftiniji su delovi nego doplata za garanciju.

Takodje sam za opciju iz sanduka, jer je ipak bolje sam sve proveriti, eventualno staviti kvalitetnije srafove, bolje sloziti elektricnu instalaciju i slicno, ukoliko ima potrebe.

Ako vec nije problem da se doda neki evro vise (ne znam koja mu je trenutna cena), onda je Slayer-ov predlog dobar. Jako lep i pouzdan motor, jedina mana je sto je malo sitniji po dimenzijama i nije toliko za tovarenje i za suvozaca. Doduse ne istice se maksimalnom brzinom, posebno u 125ccm varijanti (kako sam citao, nisam ga probao), 150ccm ide nesto preko 90kmh, ali za gradsku voznju i brzine do 80kmh sasvim zadovoljava i lepo povlaci.

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

I ja sam, za izbor motora od 250 ccm. Nije velika razlika u ceni, ista je cena registracije, neznatno veca potrosnja goriva, ali ta razlika u zapremini i snazi dobro dodje za voznju na uzbrdicama, sa suvozacem, dugim putovanjima i sl. jer je realno ocekivati da se masina od 150 ccm "brze umori".

Deki, imaj na umu da si ti ipak prelazio dosta malu kilometrazu na Chitumi, ako se dobro secam.

Ma i sada ga malo i retko vozim >:(, nema se vremena, a da ga volim, bas ga volim ;)

Prevideo sam napisano, posto je suvozac u opticaju,  definitivno QM250cm, a ima i najudobnije sediste za suvozaca (pa i za vozaca), posevno u odnosu na princa. Tadodje je kvalitetniji u odnosu na Pricna i Kinroad-a, ali je zato i skuplji. Uglavnom nisu stvai koje se uoacavaju na prvi pogled.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Prevideo sam napisano, posto je suvozac u opticaju,  definitivno QM250cm, a ima i najudobnije sediste za suvozaca (pa i za vozaca), posevno u odnosu na princa. Tadodje je kvalitetniji u odnosu na Pricna i Kinroad-a, ali je zato i skuplji. Uglavnom nisu stvai koje se uoacavaju na prvi pogled.

QM 250 kvalitetniji od Kinroad-a  :D :D :D :D :D :D Dominatore bas me nasmeja (jel ono tebi crkla lamela ?!)

;D ;D ;D ;D ;D ;D

P.S.

Sala mala (dominator je u pravu, QM250 jeste kvalitetniji ali zato i jeste skuplji  ;) )

QM 250 kvalitetniji od Kinroad-a  :D :D :D :D :D :D Dominatore bas me nasmeja (jel ono tebi crkla lamela ?!)

;D ;D ;D ;D ;D ;D

P.S.

Sala mala (dominator je u pravu, QM250 jeste kvalitetniji ali zato i jeste skuplji  ;) )

Jeste, ali to sto je crklo crklo je mojom zaslugom, tako da nemam puno sta da mu zameram. :)

Razlika u ceni nije zanemarljiva, ali u sustini ko ima da doda - nek doda, ko nema, neka se ne pati da sakuplja novce, nego kupi Kinroada, pojedine nedostatke nek resava u hodu, ako zeli i bude potrebe. Bar sto se tice Agregata, a to je i najbitnije, stvari stoje povoljno za oba.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

U pravu si, sto se tice agregata, ako i sto sam negde opisao, stvari stoje vise nego povoljno za sve kineze( niko se ne zali na agregat) medjutim boljka je u instalaciji, finalnoj obradi, PLASTICNIM GUMAMA, i jos mnogo nekih sitnica....

Ali kao sto smo HILJADU PUTA (minimum) rekli koliko para toliko muzike ali ja sam vise nego zadovoljan jedina mana koju nikako da prebolim je manjak snage ( odnos snage i 250ccm je odlican) ali meni fali bar 600ccm  ;D ala sam skroman  ;D ;D ;D

Neka je meni on ziv i zdrav, mene jos nigde nije ostavio za ovih 4000 km do sada ....

sta je bolje od ovih jeftinijih ? posto nam finansije prave problem

kinroad xt 150 ili sprint prince 125?

cena im je slicna stim sto kinroad mogu uzeti nesto jeftinije ali da ga sami sklopimo ,znaci bez garancije,mada ona i ne znaci nesto mnogo.hvala

sta je bolje od ovih jeftinijih ? posto nam finansije prave problem

kinroad xt 150 ili sprint prince 125?

cena im je slicna stim sto kinroad mogu uzeti nesto jeftinije ali da ga sami sklopimo ,znaci bez garancije,mada ona i ne znaci nesto mnogo.hvala

Kinroad 250, ako mozes da se potrudis jos malo.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

josh jedan glas za kinroad 250 , bolje dodaj 300e nego da prokinjesh dan shto fali malo shto devojci srecu kvari ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja