Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko kupovine motora za oko 2000 evra (ZZR 600, GSX 600 f ili CBR 600 f2)

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

pa razlika u mono i obicnoj viljusci je pre svega u izgledu, tj sa mono izgleda do 00 a i laksi je za rad oko zadnjeg tocka.ja bih pre uzeo vfr nego gsx...

mada sve zavisi koji su tvoji afiniteti vfr je v4 agregat a gsx je linijski agregat....

sta da ti kazem,najbolji savet je da uzmes ono sto se tebi najvise svidja za nnovce koje imash i bices najzanimljiviji...recimo onaj gpz 500 za 1000e za te novce izgleda oodlicno :) a mislim da je u klasi ispod 500ccm tako da je i registracija dosta niza :)

OK uglavnom svi iole pristipacni VFR su 90,91

Nisam video taj gpz nisam ih nesto mnogo zagledao jer sam nailazio samo na neke oko 1500 evra ,a za te pare se kupuju i veci i lepsi.Videcu pa cu razmisliti.Sto se tice onog sto mi se svidja i novaca tu postoji mali raskorak vredi li malo pozajmljivati i nategnuti za motor koji mi se najvise svidja jer ipak je pravi sportski i bas lepo izgleda ( CBR 600 F2  )  negde oko 2300 ili kupiti ove jeftinije koji isto nisu losi ali nije to to.Mislim da ste me poprilicno nagovorili na VFR ,pogledacu neke jest da su 90,91 naspram Suzukija 92-95 ali sta sad.

Hvala ti puno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 19 postova

Evo spiska motora za koje sam ja bio zainteresovan, pa ako ti nesto bude odgovaralo zovi pa se raspitaj. JA sam za neke zvao i napisao sam uz te motore sta je vlasnik rekao o njemu.

Ajd sa srecom u potrazi.

U attachment-u je word file. Poskidao sam slike motora da bi mogao da zakacim fajl jer je sa slikama motora bio oko 30ak mb. Tako da ako ti zatrba neka ti reci da je zakacim. Ovaj zadnji zzr izgleda odlicno.

Prvo za tvoj prvi post danas nisam stigao na vreme da ti se unapred zahvalim,hvala za te informacije , pogledacu svakako tog VFR, razmislicu za GPZ uglavnom su bili dosta skupi, ako taj nije prestar ... u svakom slucaju razmislicu.

Da svakako imate pice od mene :)

Hvala ti puno zbog spiska i svega ostalog

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

a i slabo ih vidjam ovde kod nas

Kako slabo??? Ima ih vise od Golfa 2 :)

E bas sam danas gledao i hteo te demantovati kako ih ima bar 10 puta manje od GSX 600 f ali donekle ne mogu jer na jednom nasem sajtu ne znam jel ga mogu navesti ali ide ovako m...-b...a  sam nasao nekoliko RF a

Cene su im 93-94 oko 2000 evra

Moram lepo izgleda (ne bas sjajno kao Honda ali nije los ) malo mi se nesvidja ona crna plastika gde se pocinje oklop (ispod rucki) , a cemu bas one supljine na oklopu kao riblje skrge nije bas nesto estetski. U svakom slucaju bitno mi je i kako se prodaju meni treba mozda za godinu dve, tri dok ne skupim za noviji ,a ne bi zeleo motor koji se tesko prodaje , pa da moram da ga poklanjam upola cene.Takodje dosta mi znaci da motor bude tu negde u Sremu ili Novom Sadu da mogu povesti majstora da ga vidi, jer sta mi vredi sto cu ustedeti mozda 100 200 evra kao malo je jeftiniji kad ono kupi ovo, popravi ono, na kraju da me isadne plus 800 evra a pitanje kako cu onda prodati,a zaista imam u SM GSX f i jos tu negde blizu.

u svakom slucaju hvala ti :)

Ja sam mislio da pricas za CBR a ne za RF, da ih ima malo. RF-a nema nikako. Pogledaj malo i VFR750, ista je reg. za 600 i 750, na 750 je granica.

• U prolazu, 19 postova

Ja sam mislio da pricas za CBR a ne za RF, da ih ima malo. RF-a nema nikako. Pogledaj malo i VFR750, ista je reg. za 600 i 750, na 750 je granica.

A ja sam bio u cudu o cemu pricas , kakvi RF i Golf 2 :)  Ma da vidim da ih ima jako malo.Vazi pogledacu i vec sam gledao VFR. Koji je po tebi bolje uzeti CBR ili VFR naravno VFR mora biti bar godinu ako ne i dve starija za iste pare , super ovo za registraciju... hvala

Da li je cena registracije razlicita za razlicite snage ,a istu kubikazu ?

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Registracija zavisi samo od kubikaze motora, nema veze snaga.

Po meni je cbr lepsi ali bi pre uzeo vfr-a :-)

To da li je bolje F ili R, mozemo se do sutra raspravljati.

Neka vidi sta bi mu vise odgovaralo, tj. za koju namenu kupuje motor.

Meni vise odgovaraju motori koji imaju malo bolji polozaj tela za duze ture.

Thundercat koji je nesto izmedju F i R-a, je dosta udobniji i lepsi za voznju od FZR-a kojeg sam vozio do skoro.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Nisam dao komentar šta je bolje, već šta se meni više sviđa. ono što je mene rukovodilo kod kupovine, to je, 4 takta, 4 cilindra, linijski motor, 600-750ccm, R ispred F. JBG naviklo se da je upravljač ispod visine rezervora... Malo bole ruke u početku, ali posle se navikne čovek. Mislim navikneš na položaj, ne na bolove  ;)

• U prolazu, 19 postova

To da li je bolje F ili R, mozemo se do sutra raspravljati.

Neka vidi sta bi mu vise odgovaralo, tj. za koju namenu kupuje motor.

Meni vise odgovaraju motori koji imaju malo bolji polozaj tela za duze ture.

Thundercat koji je nesto izmedju F i R-a, je dosta udobniji i lepsi za voznju od FZR-a kojeg sam vozio do skoro.

Za prvi post hvala za taj podatak oko snage,a ovo za to da je CBR lepsi , a da bi pre uzeo VFR :)  sad si me tek stavio na muke jer , cbr f2 je svakako najlepsi motor ( od ovih o kojima pricamo ) ali nema ga ispod 2100 , a sa druge strane VFR ima i 90 godiste i 91 ( da li 90 i 91 godiste isto izgledaju ) i cena im je ispod 2000 , e sad da je 100 evra u pitanju ali ispadne puno vise.Covek koji je prodavao onog ZZR , a sto si na kraju rekao da je lep je rekao da je ZZR bio dobar ( krivo mi sto je prodat) ali da je Kawasaki ispod Honde ( to sam znao ali bas tolikooo .. ) e sad ima i CBR i VFR i cena je skoro ista samo sto je  CBR 2 godine stariji ,  na moje pitanje kog da uzmem on kaze da uzmem CBR.Pitam zasto je skuplji kaze zbog izgleda, a i pricao je da VFR hoce da prokliza ako se naglo doda gas tj jak je na pocetku , aCBR na visokim obrtajima.Zatim takodje rekao je da je VFR jaci ( ako sam ga dobro razumeo) i definitivno sam razumeo da vise trosi goriva VFR . E sad neko gase za VFR za normalnu voznju 5 litara , a on kaze oko 7  7.5 ??? Jel ima neko ko ima oba pa da kaze.  Znaci meni je svakako CBR lepsi, ali malo mi je puno para treba nesto u kucu da se ulaze bla bla duga prica drugim recima da sada imam 2500 ne bi se patio toliko,a VFR mogu naci skoro po 1500 , zato molim te pojasni zasto sve bi uzeo VFR iako nam je lepsi CBR .

Sto se tice F ili R zaista mi nije vazna neka krajnja brzina ili snaga, ni polozaj tela , malo manje mi je bitno ali naravno da jeste izgled ,a najvise bi voleo motor koji je pouzdan koji se ne kvari , mnogo , koji je na glasu, koji malo trosi i lako se prodaje ako je to VFR pre nego CBR super jer su jeftiniji , a vidim i VFR - a i CBR -a ima dosta.

Namena je cisto vozikanje nista drugo, ne planiram velike relacije najvise po 80 km u jednom pravcu , mozda ponekad malo vise ali samo ponekad , sto se tice polozaja i uzivanja u voznji apsolutno znam o cemu pricas, no kao sto rekoh ne planiram bas da se vozim cesto po celi dan i da prelazim po 1000 km u cugu tako da to nije vazno.Vozio sam se na apriliji RS 125 po pola dana ( nisam prelazio velike relacije jer sam isao i polako ponekad ali nisam silazio sa nje) tako da znam o cemu pricas , zaista malo bole ruke jer je polozaj na njoj bas bas sportski sav visim napred ali naviknes se i malo promenis polozaj saka , malo odmoris ruke i to je to .

PS ako je ovo sa slike taj thundercat lepo izgleda motor i kako se stavlja tu ta slicica, jel sam trebao kod registracije ili mogu i sada i kako? unapred hvala

• U prolazu, 19 postova

Nisam dao komentar šta je bolje, već šta se meni više sviđa. ono što je mene rukovodilo kod kupovine, to je, 4 takta, 4 cilindra, linijski motor, 600-750ccm, R ispred F. JBG naviklo se da je upravljač ispod visine rezervora... Malo bole ruke u početku, ali posle se navikne čovek. Mislim navikneš na položaj, ne na bolove  ;)

Sto se tice GSXR 750W sta tacno znaci to W jel to onaj sa okruglim svetlima? pa gledao sam na jednom mestu uzivo i cini mi se da je bila neka besna cena oko 2400 za neko 92 godiste (neregistrovan) i rekao je da je to cuvena uljara i tako od tada nesto i negladam,a i slabo i njih vidjam uglavnom ukucam po godistu i markama i gledam sve redom (naravno Kawa, Suza,Honda i Yamaha mada Yamahu slabije )

Da , kao sto sam vec rekao ponekad sam vozio Apriliju RS 125 i znam o cemu pricas  :)  ... inace najradije bi neki motor da lici na nju jer zaista lepo izgleda (2000 godiste) deluje mnogo vece i svi hvale njen izgled , steta samo sto je 125  :)

E da mala upadica oko boje , koliko je vazno da bude motor crvene boje , jel i ostali tako razmisljaju? Meni se svidja crvena i ljudi koje sam pitao,isto kazu da je mnogo lepsa boja od recimo Suzukijeve plave (tako da najradije bi cak i da kupim GSX 600 f plavog ili Hondu neke druge boje najradije bi ih ofarbao u crveno :)  )  jel se i to ceni kod kupovine i prodaje , koje boje nisu na ceni? Kao kod auta sto su beli jeftiniji, naravno meni su beli motori uglavnom ruzni , mozda kad bi bili dosta jeftiniji inace ih ni negledam .

Slicisu mozes da postavis u podesavanju, odes na Profil i samo ce ti se kazati.

Za VFR-a dosta ljudi kaze da je dosta kvalitetan motor. Nisam ga nikad imao ni vozio ali tako sam cuo.

A to da li proklizava u nizim obrtajima, sve zavisi od tebe. Ako ga cimnes proklizace kao i svaki drugi.

Neko rece da nije motor prejak, vec da je sve u glavi vozaca.

Ako uzimas motor za tako male relacije onda ti i nije bitan polozaj tako da bolje da gledas da motor bude u sto boljem stanju,a ne koji model.

Sigurno neces pogresiti ni da uzmes cbr-a ni vfr-a.

Kad sam ja uzimao motor, prvo mi je bilo da me ne bole ruke i ledja posle 100-200km.

Idi na ovaj sajt ukoliko hoces da vidis koji model je koje godiste: www.bikepics.com

Meni je bela boja extra, ali ona kao sto stavljaju na novije mercedese, ona mlecno bela :-)

• Uploader, 419 postova

Sto se tice GSXR 750W sta tacno znaci to W jel to onaj sa okruglim svetlima? ...

E da mala upadica oko boje , koliko je vazno da bude motor crvene boje , jel i ostali tako razmisljaju? Meni se svidja crvena i ljudi koje sam pitao,isto kazu da je mnogo lepsa boja od recimo Suzukijeve plave (tako da najradije bi cak i da kupim GSX 600 f plavog ili Hondu neke druge boje najradije bi ih ofarbao u crveno :)   )   jel se i to ceni kod kupovine i prodaje , koje boje nisu na ceni? Kao kod auta sto su beli jeftiniji, naravno meni su beli motori uglavnom ruzni , mozda kad bi bili dosta jeftiniji inace ih ni negledam .

Evo suzane gsxr 750w, pa još crvene (mislim to ne ide jedno sa drugim, al ajde sad)

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=35305&trazi=1&ur=1&model=63&tip=gsxr&m=Suzuki-GSXR750

svi modeli suzukija sa karakteristikama:

http://www.suzukicycles.org/All-Suzuki/all_suzuki_models.html

Inače 750W je vodeno hlađen ( W=water )

Meni je bela boja extra, ali ona kao sto stavljaju na novije mercedese, ona mlecno bela :-)

I meni je ona što stavlljaju na kawasaki Z750 i Z1000, neznam da li je zbog motora ili boje...

• U prolazu, 19 postova

Slicisu mozes da postavis u podesavanju, odes na Profil i samo ce ti se kazati.

Za VFR-a dosta ljudi kaze da je dosta kvalitetan motor. Nisam ga nikad imao ni vozio ali tako sam cuo.

A to da li proklizava u nizim obrtajima, sve zavisi od tebe. Ako ga cimnes proklizace kao i svaki drugi.

Neko rece da nije motor prejak, vec da je sve u glavi vozaca.

Ako uzimas motor za tako male relacije onda ti i nije bitan polozaj tako da bolje da gledas da motor bude u sto boljem stanju,a ne koji model.

Sigurno neces pogresiti ni da uzmes cbr-a ni vfr-a.

Kad sam ja uzimao motor, prvo mi je bilo da me ne bole ruke i ledja posle 100-200km.

Idi na ovaj sajt ukoliko hoces da vidis koji model je koje godiste: www.bikepics.com

OK nisam nesto pazljivo radio pokusavao sam i pre u profilu ali nisam uspeo,mozda nisam ukucavao sifru kad sam hteo da menjam :)

Pa tako mi lik kaze za VFR-a i da proklizava vise i da trosi vise.Ma da to za stanje je ipak presudno radije cu dati 100,200 evra vise u startu nego posle 500-800 , uzgred koliko vredi Akrapovic auspuh ili bilo koji bolji (Remus, Laser i ostali) mislim ne planiram ja stavljati nego neki imaju vec te na sebi.Hvala za sajt , ma da bilo koja druga boja , cak i ova siva tj. svetlo plava je ok, ali bas ona bela sa kraja 80-tih i tada je bila ruzna ,a pogotovo sada, vidim motor sa kilometra i znam koje je godiste :)

• U prolazu, 19 postova

Sto se tice GSXR 750W sta tacno znaci to W jel to onaj sa okruglim svetlima? ...

E da mala upadica oko boje , koliko je vazno da bude motor crvene boje , jel i ostali tako razmisljaju? Meni se svidja crvena i ljudi koje sam pitao,isto kazu da je mnogo lepsa boja od recimo Suzukijeve plave (tako da najradije bi cak i da kupim GSX 600 f plavog ili Hondu neke druge boje najradije bi ih ofarbao u crveno :)   )   jel se i to ceni kod kupovine i prodaje , koje boje nisu na ceni? Kao kod auta sto su beli jeftiniji, naravno meni su beli motori uglavnom ruzni , mozda kad bi bili dosta jeftiniji inace ih ni negledam .

Evo suzane gsxr 750w, pa još crvene (mislim to ne ide jedno sa drugim, al ajde sad)

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=35305&trazi=1&ur=1&model=63&tip=gsxr&m=Suzuki-GSXR750

svi modeli suzukija sa karakteristikama:

http://www.suzukicycles.org/All-Suzuki/all_suzuki_models.html

Inače 750W je vodeno hlađen ( W=water )

I meni je ona što stavlljaju na kawasaki Z750 i Z1000, neznam da li je zbog motora ili boje...

Da video sam taj motor , ne taj nego taj model uzivo kaze lik to ti je cuvena uljara.Zanima me kako znas da je taj sa slike GSXR 750W ,a ne uljara?

Taj sa slike solidno izgleda, malo mi je ruzno ono roze kao da je za zenske motor,pitanje jel to originalna boja sa tim roze.Video sam taj motor plavo beli ,mislim da je ipak najlepsa ta original suzukijeva komnbinacija ipak se po toj kombinaciji poznaju.Inace motor iako ima stari izgled fara izgleda veoma lepo, pravi sportski motor, nekako bas deluje ^misicavo^ i mocno, mnogo mocnije izgleda od GSX 600 F , 600 f naspram nejga izgleda kao klinac naspram bildera :)

Da, zaboravio sam ga pitati gde je video mlecnu boju na motoru?

I meni se svidja Z750 pogotovo sto za te pare nema boljeg motora (novog) cak sam i postavio snimak na youtube sa sajma :)

Hvala za linkove

• Uploader, 419 postova

Da video sam taj motor , ne taj nego taj model uzivo kaze lik to ti je cuvena uljara.Zanima me kako znas da je taj sa slike GSXR 750W ,a ne uljara?

Taj sa slike solidno izgleda, malo mi je ruzno ono roze kao da je za zenske motor,pitanje jel to originalna boja sa tim roze.Video sam taj motor plavo beli ,mislim da je ipak najlepsa ta original suzukijeva komnbinacija ipak se po toj kombinaciji poznaju.Inace motor iako ima stari izgled fara izgleda veoma lepo, pravi sportski motor, nekako bas deluje ^misicavo^ i mocno, mnogo mocnije izgleda od GSX 600 F , 600 f naspram nejga izgleda kao klinac naspram bildera :)

do 92 se pravio GSXR sa dva okrugla fara, kao na tristaću, hladjeni uljem. 91 se pravio uljani GSXR koji je spolja bio skoro isti kao sledeći model 750W (razlika zadnji deo) Evo slike:

1990 uljani The GSX-R750L was possibly the best of the oil-cooled models.

1990_GSX-R750_wb_470.jpg

1991  uljani The 1991-year's GSX-R750M

1991_GSX-R750_450.jpg

1992 vodeni New liquid-cooled engine debuted for the 1992-year's GSX-R750WN (W meant Water-cooling)

1992_GSX-R750_whblue_450.jpg

1995_GSX-R750_red_450.jpg

Zanimljivo, upsidedown svi modeli.

• U prolazu, 19 postova
  • U prolazu, 19 postova

do 92 se pravio GSXR sa dva okrugla fara, kao na tristaću, hladjeni uljem. 91 se pravio uljani GSXR koji je spolja bio skoro isti kao sledeći model 750W (razlika zadnji deo) Evo slike:

1990 uljani The GSX-R750L was possibly the best of the oil-cooled models.

1990_GSX-R750_wb_470.jpg

1991  uljani The 1991-year's GSX-R750M

1991_GSX-R750_450.jpg

1992 vodeni New liquid-cooled engine debuted for the 1992-year's GSX-R750WN (W meant Water-cooling)

1992_GSX-R750_whblue_450.jpg

1995_GSX-R750_red_450.jpg

Zanimljivo, upsidedown svi modeli.

Da , bas taj drugi odozgo sam video isti takav gsx-r 750 M sa tim farovima  unutra (ipak je moderniji izgled) od ovog prvog .kao sto rekoh motor zaista izgleda mocno,pitam se samo koliko trosi i da li vredi tj. da li cu ga moci prodati , gde je u odnosu na CBR f2 vidim po ceni su isti.Ovaj crveni nije los ali ipak uzeo bi plavog da se zna da je suzki :)  onaj sto si mi pre stavio sliku cini mi se da ima drugaciji oblik maske nekako veci ,a da ne pricamo da ima belu kombinaciju sa roznom bojom.To na repu je gotovo neprimetno,a uocljivo je da su drugaciji otvori na oklopu sa strane.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja